Elindult a HKK Blog!

Ez a nap is eljött: elindult a HKK Blog, első, beköszönő bejegyzésünkben pedig bemutatjuk számotokra, hogy mire számíthattok tőlünk a jövőben.

Tombol a tavasz, csicseregnek a madarak: mostanság leginkább azt, hogy új blog van születőben a Hatalom Kártyái égisze alatt. A szóbeszédet nemrég mi magunk is megerősítettük, a mai naptól pedig a kézzelfogható végeredménnyel is szembesülhettek: elindult a HKK Blog!

HKK Blog – csak így, egyszerűen? Igen. Próbáltunk ugyanis egy olyan nevet választani, ami a lehető legegyszerűbb, könnyen megjegyezhető és – ami talán a legfontosabb – a friss játékosok valamint az új érdeklődők számára is egyértelműen jelzi, hogy miről is van itt szó. Egy blog a HKK-ról.

Hogy kik vagyunk mi? Spirituális utód? Egyesülés? Kicsit mindkettő. A HKK Blog az év elején végérvényesen megszűnt, és azóta is sokak által hiányolt Vigyázz Autó szellemét viszi tovább, méghozzá az elmúlt hónapokban sok követőt szerző Metagém ifjú titánjaival kiegészülve. Mondhatjuk tehát, hogy egy minden eddiginél nagyobb és tapasztaltabb csapat verődött össze, hogy napi szinten szolgáltassa számotokra a HKK-s finomságokat.

Írásaink és tartalmaink között a már megismert és (remélhetőleg) megkedvelt régi csemegék mellett új ötleteket is találtok majd. A blog viszonylag fix heti menetrenddel dolgozik – a hét egyes napjain az alábbi tartalmak várnak majd rátok:

 • Hétfő: A hét minden esetben egy beharangozóval indul majd Bíró Tamástól és Csető Zsolttól, melyben ismertetjük a hétre tervezett írásainkat, foglalkozunk egy kicsit a hét versenyfelhozatalával, illetve esetenként híreink is nyereményjátékaink is lesznek, amiket szintén itt fogunk meghirdetni. Ezen a napon jelentkezik Kívánságkosár rovatunk is, melyben Egyed Dávid az olvasók kérései alapján fog paklileírásokkal szolgálni számotokra.
 • Kedd: Top 7 rovatunkban minden héten közzéteszünk egy toplistát, melyben Bíró Tamás leginkább a játék legjobb lapjait fogja szemügyre venni, természetesen minden alkalommal más és más, változatos szemszögekből. Versenybeszámolóinkra is ezen a napon számítsatok Csető Zsolttól, paklilistákkal, érdekességekkel, interjúkkal és videókkal – havi háromszor.
 • Szerda: Ezen a napon jelentkezik egy régi kedvenc Papp Ádám tolmácsolásában, a Randomlap rovat, melyben olyan kártyákkal foglalkozunk, melyek ilyen-olyan okokból jelenleg nincsenek ott a HKK középpontjában. Emellett egy-egy kimerítő elemzést is olvashattok a soron következő budapesti versenyen várható metagémet illetően Bíró Tamástól – szintén havi három alkalommal.
 • Csütörtök: Bíró Tamás és Egyed Dávid vicces és emlékezetes történetekkel vár benneteket ezen a napon HKK anekdoták rovatunkban, heti váltásban képrejtvény feladványunkkal, melyet a népszerű illusztrátor, Bodnár Balázs tálal majd számotokra. A nap másik tartalma egy paklileírás lesz Csető Zsolttól, melyben a bivalyerős versenypaklik éppúgy terítékre kerülnek majd, mint a különleges koncepciók és a kifejezetten kezdő- és pénztárcabarát deckek.
 • Péntek: Az előző naphoz hasonlóan itt is felváltva jelentkezik majd két rovat: Egyed Dávid az egyik héten a HKK Online rejtelmeibe avat majd be titeket, a másikon pedig az új kiegészítő teszteléséről kiszivárogtatott információkkal fog várni benneteket. Régi formájához képes minden szempontból kibővített Heti kérdés rovatunkra is ekkor számíthattok, ahol minden héten más és más témában fogja megosztani velünk véleményét a HKK apraja-nagyja.
 • Szombat: A hétvége első napja a kezdőké, ahol Csető Zsolt és Varga Károly első sorban őket próbálja majd segíteni. Zsolt a gyűjteményépítés rejtelmeibe avatja majd be őket, minimális kezdőkészletből építgetve HKK-s karrierjét, Karesz pedig általános – és persze rendkívül hasznos – jótanácsokkal fog szolgálni.
 • Vasárnap: A hét utolsó napja szintén a segítségnyújtásról szól: Felizardo Dániel egy, az olvasók által beküldött paklit fog tesztelgetni, alakítgatni és fényesebbre csiszolni a Trafó rovatban.

Ez persze még közel sem minden: a fentieken túl egyéb írásokra, hírekre, elemzésekre, bemutatókra és beharangozókra is számíthattok tőlünk. Külön szekciót szentelünk emellett videóinknak is, ahol a versenyek legjobbjaival készített interjúk mellett többek között meccseket, elemzéseket és beszámolókat is találtok majd terveink szerint. Végül, de cseppet sem utolsó sorban a havi egy-két alkalommal jelentkező HKK Blog Podcastről kell még említést tenni: ez egy tartalmas beszélgetős műsor lesz, melyben személyesebb és könnyedebb hangvételben vitatjuk majd meg az aktuális és általános HKK-s témákat.

Tervekkel tehát tele a padlás – bízunk benne, hogy cikkjeinkkel, videóinkkal, nyereményjátékainkkal és egyéb tartalmainkkal a kicsik és a nagyok, a kezdők és az amatőrök igényeit is egyaránt képesek leszünk majd kielégíteni.

És ez még nem minden, a versenybeszámolók és a metagame-elemzések kapcsán ugyanis nem véletlenül említettünk havi három alkalmat. Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Beholder és a Dungeon havi megmérettetései mellett immáron a Beholder támogatásával szervezett HKK Blog versenyekre is készülhetnek a budapesti és a vidéki játékosok, méghozzá komoly nyereményekkel, baráti nevezési díjakkal és egy egyedi saját ligával. Ezzel kapcsolatosan hamarosan természetesen bővebben is tájékoztatni fogunk benneteket.

Cikkek, videók, versenyek – minden lesz itt tehát, mi szem-szájnak ingere. Bízunk benne, hogy szívesen olvastok majd bennünket. Jó szórakozást!

(A cikkekhez történő hozzászóláshoz nem szükséges regisztrálni: egy név és egy email cím beírásával akár rögtön kommentelhetsz odalent. A jobb oldali sávban a regisztráció menüpontot használva azonban állandó profilra is szert tehetsz, és az automatikus bejelentkezést használva még egyszerűbben beszélgethetsz a HKK Blogon.)

13 thoughts on “Elindult a HKK Blog!

 1. Iszonyat tervek!!!!Ha csak felét sikerül rendszeresen megvalósítani máris több mint elég:)Nagyon drukkolok nektek.Köszönjük, hogy visszatértetek!!!

 2. Nekem is nagyon tetszik a blog.
  No meg az az apróság is, hogy a fejlécben nem három fix lap van, hanem váltakozik.

 3. Hajrá, kíváncsian várom a bejegyzéseket és rejtvényeket! 😉
  Sok sikert (és olvasót, hozzászólót) a bloghoz!

 4. Visszajelzés: 200 játékos, 800 bejegyzés, 9000 komment – Két éves a HKK Blog! | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.