Trafó – Toborzós horda pakli

Először jelentkezik élesben a ti paklijaitokat átalakító Trafó rovatunk, ahol most egy Toborzóval felálló pakli átalakulását vehetitek szemügyre.

Az első, és idáig egyetlen beküldött pakli Horváth Dávid nevéhez fűződik, aki egy érdekes, tokenekre építő paklit osztott meg velem, amivel már pörgős versenyen is indult. Nézzük, hogy festett eredetileg a deck:

szabálylap: Hálócsapda
követő: Toborzó

3 Irtóztató fatty
3 Orgling ősanya
3 Orgling mágus
3 Quwarg bölcs
3 Quwarg harcmágus
3 Quwarg tojásgondozó
2 Ork hadisámán
2 Zajos léptek
2 Szithon vérfókusz
1 Sötét kastplom
3 Niol, a csontsereg vezére
3 Robbanó birkák
2 Energiadagasztás
3 A természet rendje
3 Szilmill spóra
3 Pókkirálynő
2 Virág szimbólum
1 Kifejlett sárkánykígyó
2 Túlélők földje

47 lap

Ami elsőre szemet szúrt, az a rengeteg, Hálócsapdával nem igazán összeillő lap, mint az Energiadagasztás, továbbá a pakli több különböző részből való összetettsége. Jelen volt a pakliban egy a Toborzóra építő tokenes, hordás vonal, egy zöld kontroll részleg, továbbá néhány jobbnak tűnő gyak-nemgyak az adott színekből. A hordás vonalat éreztem belőle a legdominánsabbnak, viszont ez nem illett össze a Hálócsapda korlátozásával, így az hamar ki is került a pakliból.

Akik túl gyengének találtattak:

A Hálócsapda kiszedésével együtt a több manás lapok hirtelen túl drágák lettek, így az Orgling ősanya (és vele együtt mágus pajtása), valamint a Quwarg tojásgondozó is kikerült a pakliból. Utóbbi esetleg side-ban elférhet, ha egy kis extra gyógyulásra lenne szükségünk.

A zöld színt ugyan viszonylag kedvelem, azonban túl lassú ahhoz, hogy varázslataival, illetve kis pókocskáival igazán segítsen minket a gyors hordázásban, így ezt a színt le is cseréltem, hogy mire, arról később lesz szó.

Ha már a gyors nyerés mellett tettük le voksunkat, ezt valahogy be is kell védeni. Erre a legmegfelelőbb anti-mágiás lapok használata, így az ezekkel nem túl jól kijövő varázslatokat (Energiadagasztás, Zajos léptek) szintén ki kellett vennem tesztelésen, utóbbival azonban bátran toljuk side-ból, hiszen soha nem tudhatjuk, mikor kerülünk szembe egy másik terülős paklival, ami ellen nem érnek sokat anti-mágiás lapjaink. Ugyan így a gyorsaság szem előtt tartása miatt került ki a pakliból a Sötét kastplom, amit nincs időnk felépíteni, ráadásul még passzívan is jön, két kört várni pedig nem igazán éri meg miatta.

Akiket semmiképpen ne hagyjunk ki:

Vegyük színenként, mivel is érdemes még játszanunk. Lilából, ha már játszunk Irtóztató fattyal, megéri három Thargodan szolgát is használni, második körben visszaadja az árát, utána még lapelőnyt is jelent nekünk. Ennyi Chara-din fattyal felszerelkezve mindenképpen megéri a Túlélők földjét lecserélni egy Sötét földre, bónusz tokenekehez juttat minket, és még tovább növeli lényeink sebzését.

Mivel gyorsan akarunk nyerni, mindenképpen szükségünk van manatermelésekre, ezekből a Manakorong egyszerű, és nagyszerűen megoldja azt, amit kell neki, a Káoszkapu pedig később akár további lapelőnyhöz juttat bennünket ellenfelünk lapjainak kidobatásával. Ha már a dobatásnál tartunk, mindenképp használjunk Agykéreggyalut. Mivel nekünk hamar elfogynak a kézben lévő lapjaink, nem gond, hogy ez az ellenféllel is megtörténik.

Soha nem árt védelmet tenni a paklinkba. Ezt itt az ellenfél gonosz varázslatait megoldó Quwarg szamuráj, továbbá az első körökben remek counterként funkcionáló Tirranda batyuja fogja megoldani, utóbbi egy esetlegesen elhúzódó meccsen a javunkra döntheti a mérleget lényeink visszahozásával.

Mivel minél jobban ki akarjuk használni követőnk képességeit, használjunk még ennél is több token-termelést: az őrposztban lévő lények tökéletes megoldója A túlvilág nagykövete, aki segítségével a termelt Nekromanta csontvázainkat további extra sebzésre tudjuk beváltani. Most érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, hogy felfedjem, mi lesz a pakli negyedik színe. Igazából kettő között filóztam sokáig, végül a Fairlight (Cselvetés, Rambó bogár) helyett a Raia-t választottam. Méghozzá két lap miatt. Az első A fény oltára: egy nekronért egy cantrip, 3/2-es láthatatlan lényt kapunk, ami ráadásul még anti-mágiázik is. Kell ennél több? A Páncélos lovag felállítja minden lényünket, utána pedig mindet fel is engedi az őrposztba, így fattyak, orkok és csontvázak közös erővel fogják legyűrni neki köszönhetően ellenfelünket.

Nézzük milyen is lett e változtatások után a pakli:

követő: Toborzó

3 Irtóztató fatty
3 Thargodan szolga
3 Agykéreggyalu
2 Káoszkapu
3 Quwarg bölcs
3 Quwarg harcmágus
3 Quwarg szamuráj
3 Ork hadisámán
2 Szithon vérfókusz
2 Tirranda batyuja
3 A túlvilág nagykövete
3 Niol, a csontsereg vezére
2 Robbanó birkák
3 A fény oltára
3 Páncélos lovag
3 Manakorong
1 Sötét föld

45 lap

Természetesen a paklit tovább módosíthatjátok kedvetek szerint, kipróbálásra ajánlom az Őrült Szajonnt, aki még több dobatással segíti az ellenfél kezének leredukálását. Akik pedig még több húzásra vágynak, azok bátran játszanak Spektrális manipulációval, garantáltan lesz elég lény az asztalon ahhoz, hogy maximális hatásfokkal működjön. Bátrabbak kipróbálhatják a már korábban említett sárga színt is a pakliba, egy kicsit lassabb koncepciót kapva.

Továbbra is várom feljavítandó paklilistáitokat e-mailben a hkkblog@gmail.com –ra, küldjétek el őket bátran.

Felizardo Dániel

7 thoughts on “Trafó – Toborzós horda pakli

 1. Biztos, hogy a rambó bogarak egy lassabb koncepciót szolgálnak?
  oké, hogy passzív, de 2 bogár kirakása után már elég randát tudnak odavágni a srácok (ha első körben megoldod, akkor 2. kör 18 és már csak egy kis lény kell) Még ami nem nagyon tetszik, az a Szithon fókusz, bár lehet, hogy csak én tartok soknak 2 manát és egy tokent a várható előny mértékéhez képest…

 2. káoszkapu elég lassúcska, 1. körben csak fény oltárral építhetjük ami elég ritka, később meg kam
  vérfókusz drága, hadismán meg drága is és gyenge is
  szamurájnál jobb a szajonn
  nem pörgünk annyira, h gyaluzhassunk + nem túl jó egy húzós követő mellett

  én piros helyett használnék sárgát; gyenge, erős, cselvetés, 1-2 spektrál tuti lenne benne; manakorong helyett meg inkább sötétségszellemeznék; tán még 1-2 ében kehely is bemehet

 3. Ha nem pénztárcakímélőre kéne összerakni (már pedig gondolom, hogy ez is szempont volt), akkor szerintem simán maradhatott volna a Hálócsapda… Ősanya, tojásgondozó, Trok Rakon, Hok Rakon, Pókkirálynő, Kifejlett kígyó, Sötét Föld… És még a Trinigan counterek is elférnének oda, ahogy nézem és pár tömegírtás elleni védelem sem árt (Szent kulacs, Trinigan paradoxona)… 😀

 4. Én is sokat gondolkodtam ilyen paklin, de nekem a legfőbb követővel volt a tuti.
  Toborzás
  Tokozó
  Molluszk
  Homályúr

  Színek: Lila, sárga, fehér, piros

  A lényeget meg már ki tudjátok találni

 5. Nemrégiben a pörgősön volt egy jó kis vátozó környezetes toborzó.
  Az első 4 meccsből 3,5-et hozott majd leáldozott a csillaga és 4,5-lel végzett asszem.
  Ha nem előtte való nap rakták volna össze simán többet is hozhatott volna.

 6. Egy, maximum kettő Troll lady is odaférhet. Páncélos lovaggal különösen szeret huncutkodni. 🙂

 7. Első gondolatom nekem is a legfőbb követő volt, és ugyebár Molluszk. De a toborzó sajnos Molli után nem ad tápot 😦
  Amúgy hatalmas a pakli alapja, nekem nagyon tetszik 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.