Felhők szárnyán – ízelítő az új Zén kiegészítőből

A héten kerül a boltokba a a legújabb Zén kiegészítő, a Felhők szárnyán, mi pedig régi szokásunkhoz híven most is készültünk számotokra egy kisebb előzetessel.

Zén expedíciói immáron véget értek: az új kiskiegészítő-sorozat Zén emlékiratai néven fut, ennek megfelelően pedig felújított kártyát is találunk az új csomagban. Lent három lapot mutatunk meg belőle.

Az Ősi legendák régi változata első sorban Fókusz meglelése mellett, illetve pasziánsz-bűbáj paklikban jutott szerephez, a felújított utód azonban sokkal univerzálisabbra sikeredett. Sőt, ennél univerzálisabb már nem is lehetne: a színtelen besorolás ugyebár adott, az pedig, hogy bármit előkereshetünk a pakliból elképesztően erős képesség. Ha belegondolunk abba, hogy feltétel, hátrány vagy plusz költség nélkül erre még egyetlen lap sem volt képes a HKK-ban, akkor hamar rájövünk, hogy bizony egy igencsak tápos lappal állunk szemben, ami a határozottan barátságos idézési költségével – két zanszilánk – komoly karrierre számíthat.

Már kapják is az utánpótlást az előző nagykiegészítőben megjelent ködös lapok: az Átkozott penge egyike ezeknek, ami nevéhez híven nem egy tápos varázslat, hanem egy fegyver. Az erőstől ő sincs messze, hiszen nem csak egy lényt tápol, hanem az ellenfél kezét is alaposan kezelésbe veszi – igaz, némi hátránya van, de ennyit talán még szívesen bevállalunk a képességéért cserébe. És hogy miből fogjuk kifizetni? Leginkább a Ködmangóból kipotyogott szörnykomponensből – végre egy használható tárgy, ami nem helyettesíthető csont-költséggel is szerephez juthat más paklikban.

A pegazusok immáron kiegészítők óta kapják a folyamatos erősítést: a felújított Nemesröptű Frynn személyében újabb példánnyal bővült a szárnyas patások serege. Anti-mágiájának (na meg persze a követővel különösen barátságos árának) köszönhetően szinte garantáltan meg fog érkezni az asztalra, ha pedig odakerül, akkor cseppet sem elhanyagolható büntetéssel védi meg magát és társait, miközben az ellenfelet is korlátozza hálójának köszönhetően. Az, hogy cantrip már csak hab a tortán – ennek köszönhetően a pakli kissé könnyen kifulladó Hálócsapdás változata is egy hasznos lappal bővült.

Az előzetesben nyújtott segítséget köszönjük Dani Zoltánnak és Abonyi Attilának!

Csető Zsolt

Reklámok

25 thoughts on “Felhők szárnyán – ízelítő az új Zén kiegészítőből

 1. Na úgy tűnik, ebből a kiegből rendesen be fog vásárolni mindenki, szerintem mindhárom lap must-have (talán csak a pega nem olyan erős, kb. Ezüstsörényű szint, és az sem egy versenylap). Az Átkozott penge illusztrációja ráadásul gyönyörű! De maga a bal szélső jelölés is tetszik.

 2. Ősi legendák: egy újabb táp a “burástya”-pakliba… amelyik az Időzített burástyával nyer. 😉
  Elég jónak tűnik a kiegészítő, én azért kíváncsi lennék a maradék 7 lapra is. 🙂

 3. A Pónit szerintem a Szúnyogkontroll sztívesen fogadja ölésként a paklijába(counterelhetetlen, cantrip, hálós, 4/4 3éps büntetéssel.) és anti-blokkol, ami nem hátrány mostanság.
  Az Ősi legendák meg brutális, Bilincsen kívül kb. mindenhol ott lesz, de én sideba még oda is be fogom tenni. Ha az asztalon marad, akkor a kialakult helyzethez nagyon jól lehet alkalmazkodni vele, nem beszélve arról, hogy batyuval mit művel…

 4. Ebből a kiegből be kell vásárolni rendesen 😀
  A Legendák és a Penge megéri az árát.
  Mi mást is várhattunk volna Rzsinszki mestertől, mint egy ilyen profi illusztrációt.

 5. Már csak az a kérdés, hogy a többi hét lap van-e olyan jó, mint ez a három. 😀

 6. Kiraktam 3 lapot, hogy csorgassuk a nyálunk, és vegyünk belőle sokat a többi meg kb senkinek se fog kelleni 😀

 7. Nem a Litch king kardjának mind a két oldala erősen recézett, a markolata más és egyáltalán nem lehet elködölni =P.

 8. Ez nem normális! Kiadtak egy olyan lapot ami jobb mint a nyerőstrat egy Zén lapnak 8| ? Az ősi legendák szerintem egy nagy kiegy Végtelen formálás kaliberű
  ŐS-spoilere kellene hogy legyen!

 9. Azért a nyerő stratégia nem egy mai UR az biztos és nem hinném, hogy fölülmúlhatná.

 10. Ja és persze a paklik (Mező) egy új lehetőséget kaptak az időhúzásra. -_-”
  Ezt muszáj volt ideírnom mert így van és manapság ez egy eléggé felkapott téma…..

 11. Na vajon az 500 lapos deckemből melyik lapot keressem ki …
  Hát Tirranda batyuját, hogy a későbbiekben minden körben jöhessen:)

 12. Ködpalota, láthatatlan segítő: a Soklényes épületes paklimba helyet kell keresnem rhattnak.

  Átkozott penge, Ködamazon: épp most raktam össze egy újhullámos zarknod kovácsa decket, amibe szintén be kell nyomorgatnom Rhattot.

 13. Igen, az terv volt, hogy Rhattot kicsit tobb koncepcioban lehessen hasznalni. Epuletbol jonnek meg majd finomsagok Rhattbol.

 14. @Tudós teknős
  Azt hiszem Lady Olívia macskája hamarosan hiánycikk lesz. 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s