Randomlap

Ismét jelentkezik Randomlap rovatunk, melyben elfeledett, vagy ritkán használt lapokat mutatunk be.

E heti két kártyánk közül egyiknek az illusztrációja fogott meg, míg a másikat a hétvégi verseny miatt választottam.

Termetes vízikígyó

Mai első alanyunk képessége sokak fantáziáját megmozgathatja, hiszen a legtöbb lénynek van valamilyen speciális kijátszáskori képesége, s a vízikígyó éppen ezt tudja ellopni. Gondoljunk csak bele, milyen jó is az, ha ellenfelünk kirak egy Szilánktündért, mi pedig az ő lapjaiból dobatva egy lényhez, illetve lapelőnyhöz juthatunk. Mivel képessége feláldozása után a gyűjtőből átforgatással is működik, akár Minőségi cserével is kidobathatjuk magunktól. Véleményem szerint ez utóbbi felhasználása miatt érheti meg számunkra, hogy játszunk vele, bár ha a helyzet úgy alakul, csatasorba is állíthatjuk.

Az élet burjánzása

Side-unk összeállításánál az az egyik legfontosabb dolog, hogy az ellenfél side lapjaira is fel tudjunk készülni, épp ezért a második bemutatott lap arra hivatott, hogy megvédje apró lényeinket (legyenek azok Quwargok vagy a rettegett Orglingok) az ellenfél kiegészítő paklijából érkező Óriás síkoktól vagy egyéb -1 ÉP-t adó lapjaitól. Mivel a burjánzás cantrip, sohasem jöhet rosszul, az pedig, hogy a Zarknodos szabálylapok mellett is húzhatunk +1 lapot körönként (igaz, hogy az ellenfél is) még erősebbé teszi, ezt jómagam is megtapasztalhattam a hétvégi Dungeonös verseny során.

Papp Ádám

6 thoughts on “Randomlap

  1. Ezen a kígyón én is gondolkodtam már sokat(elsősorban a gyűjtős deckem kapcsán),de nem érzem annyira.Amég erőforrással játszik szinte minden pakli(manaevő) addig sztem olyan lény aminek van kijátszáskori képessége és gyakran előfordul a metagambe nem túl sok van.Ha aktivizálós képességet lopna ugyanígy az igen,de most egy trokival vagy keszeggel esetleg samantával nem csinál semmit az nem tesz boldoggá:S.Másik ugye ,hogy számít rá mert látja(hatja) ,így amivel megszopatná magát inkább szorongatja a kezébe csak ne tegyen velem jót…

  2. Hát a burjánzás azért nem olyan jó. Először a bilincs húz 2 lapot, aztán ha fentmarad, akkor mi is… Valamint a kontroll megfogja-leszedi-ellopja, meg nem biztos, hogy mindenhova illeszkedik.

  3. Csak el kellene olvasni a burjánzás szövegét és értelmezni! 🙂 Szerintem nem kell hozzá felsőfok! “A következő előkészítő fázisodtól …”

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.