HKK anekdoták – Behúúúztad?!

Tanulságos sztorik a HKK asztalok mellől, baráti és éles meccsekről, beszólásokkal és vicces szituációkkal karöltve.

Soron következő sztorink egy baráti meccsen született, majd a gyakori felemlegetésnek hála hamarosan klasszikus beszólássá vált HKK-s berkeken belül. Az esethez azonban nem kell olyan sokat visszapörgetnünk az idő kerekén, mindössze bő egy éve történt. A helyszín a már jól megszokott találkozási pontunk, a Dungeon, ahol Dex (Kovács Balázs) és Baka (Bakos Attila) egy baráti meccsel készülnek a hétvégi hagyományos versenyre.

Dex ekkoriban számos egyedi paklija közül éppen a Felszabadításos kombó-decket csiszolgatta, melyben a Galetki helytartó vagy Kurtz + Felszabadítás kombóra hegyezte ki a meccseket. Ezt a stratégiát erőforrásokkal és counterekkel, valamint rengeteg hátráltató azonnali varázslattal támogatta meg, ahogy azt egy jó kontrollhoz illik. Baka ekkoriban még a gyors terülés erejére szavazott (mindannyian ismerjük Molluszkkal elért eredményeit), és izgalmas meccseket játszott a két deck. A partik alatt ha Dex behúzott jó tempóban 1-2 countert vagy IP-t, már ment a csipkelődés Baka részéről, de a csúcsponthoz az utolsó játszmában érkeztünk el.

Baka őrposztja tele volt, de kevésben élt, míg Dexnél pusztán egy Hasonlóság kerese figyelt az asztalon 0 kézre. Húz a kör elején: Az erős ereje… Kikeresett mellé egy Kurtz-ot ami le is röppent, majd az Erőst visszatekerte és keresett egy Felszabadítást. Bedobta a Kutrz-ot és a négy Kisebb angyal lapra, manára és ÉP-re pontosan kiszedte Bakát, akinek a felismeréstől egyből kiszaladt a száján az azóta védjegyévé vált mondat: „Igen? Te ez a srác vagy?! Behúúúúztad?!” – ami lássuk be, egy tizedik körös Erős erejénél nem éppen a mázlifaktort támasztja alá.

Továbbra is várjuk leveleiteket az általatok ismert vagy átélt történetekkel kapcsolatban a blog e-mail címére (hkkblog@gmail.com), de kérdezhettek is bármilyen HKK-s városi legenda kapcsán, igyekszünk utánuk járni nektek!

Bíró Tamás

One thought on “HKK anekdoták – Behúúúztad?!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.