Kívánságkosár – A hódító pegazusok, avagy a Csillámpóni visszatér

„Ahogy méltóságteljes szárnycsapásaival a levegőbe emelkedett, maga volt a tökély.”

A felhők szárnyán lapjai nagyot dobtak a deck erején, mindhárom pegazus kötelező szerintünk a pakliba. Amint láthatjátok, mind nagy dögök, és hálósak is egyben (ami jó, hiszen lassítani szeretnénk az ellenfelet, mert bár nagyok a lényeink alapból, túl gyorsan nem fogunk nyerni). További lassításként használjunk még Ősi béklyót (kirakjuk és ennyi volt – Karesz) és Cselvetést is.  A pegazusok mellé elegendő csak a követőt használni, erős fegyver mind a drágítások, mind a bilincs ellen. Kipróbáltuk a decket Hálócsapdával és Változó környezettel is, de a három lapos kezdés nem ütötte meg az elégséges szintet (vagy sok kánterünk volt kevés lénnyel, vagy sok lényünk kevés kánterrel).

A pörgést legjobban Trinigan manakonzervátorával tudjuk beindítani, így az első körben is lepattanhat két pegazus (amelyek remélhetőleg tovább növelik erőforrás-fölényünket). Ezt (és a lovakat is) valahogy meg kell védenünk, itt jönnek elő a klasszikus nullás kántereink: Az erős ereje, A gyenge ereje, a Szúnyogirtás valamint a Térszaggatás elegendő lesz. Egy-egy ellenvarázslatot érdemesebb későbbre tartogatni (leginkább a Térszaggatást, mert a többi kifárad/beszárad), egy komolyabb asztalirtás könnyen az ellenfél felé billentheti a mérleget (szerencsére azért a követőnkből fel lehet állni, ebben segíteni fog Kurtz is). A pakli fele lényekből áll ezért a Hívó kürt nagyon csábítóan hangzik (hiszen vele a 3 VP-s pegazusok az első körben repülhetnek ki).  Figyelni kell, hogy zavarja a Szúnyogírtást, de mivel nulláért jön, mindig időben az asztalra tudjuk tenni.

követő: Legendás pegazus

3 Ezüstsörényű pegazus
3 Szivárványsörényű pegazus
3 Izmos pegazus
3 Azbeszsörényű pegazus
3 Aranysörényű pegazus
3 Rubinsörényű pegazus
3 Nemesröptű Frynn
2 A pegazusok hercege
2 Bronzsörényű pegazus
3 Ősi béklyó
3 Szúnyogirtás
3 Hívó kürt
3 Trinigan manakonzervátora
3 Az erős ereje
3 A gyenge ereje
3 Cselvetés
3 Térszaggatás
1 Kurtz

50 lap

Ahogy látjátok a pakli 50 lapos – ha minden áron 45-re szeretnétek csökkenteni, akkor a pegazus részleget nyessétek meg egy kicsit (hagyományosra). Most 25 pegazust tartalmaz, így nem sok hiányzik ahhoz, hogy fajon tudjunk vele játszani (barna helyett zölddel játsszatok a Ködsörényű pegazus miatt). Sideba mindenképpen rakjunk 3 Óriások földjét (lassan minden sideba kötelezőnek érezzük) és Feledés korszakát is a terülős paklik ellen.

Továbbra is várjuk kéréseiteket a hkkblog@gmail.com címre: írjátok meg, hogy milyen pakliról szeretnétek olvasni a rovatban! Jó játékot és sok sikert!

Egyed Dávid és Varga Károly

10 thoughts on “Kívánságkosár – A hódító pegazusok, avagy a Csillámpóni visszatér

  1. Szuper,pont ma raktam össze fejben ezt a decket és majdnem ugyanez lett 🙂 örülök,hogy pont ezt írtátok meg,szívesen várok tanácsokat és kommenteket a deckkel kapcsolatban 🙂

  2. Kurtz nem kell ide, Ősi béklyóból is bőven elég kettő szerintem a sok hálós póni miatt, és a Gyenge erejét is kivenném, ha Szúnyogirtást akarsz használni. A Szúnyogirtásnak úgyis az kedvez, ha minél kevesebb 0-ért jövő lapom van, ami nem Hívó kürt.

  3. Lehet tolnám paradoxonnal mert a sok új hálós pega mellet nem rossz egy terülős pakli ellen és lehet jobban rámennék a 3vp-s vonalra.
    És a kurtz nekem teljes sötétség.
    Értem én, hogy kb. mindenben amiben van Elenios abban van Kurtz is de ide minek????

  4. Én szerintem ennyi pegazus még az erősítés ellenére sem kell a deckbe. Nem gond az, hogyha az elején kontrollálunk egy kicsit jobban, viszont sokkal zavaróbb, ha mondjuk az elején 3 pegát behúzunk és mellé mondjuk egy Kurtzot vagy csak egy védőlapunk van. Ezüstpegazus sztem az újak mellett már teljesen felesleges, nem érzem az erejét, de hármat rubinból sem tennék be. Mostanában kétféle pegazus paklit tesztelek, az egyik egy hordavonal, Kürttel, még pár manatermeléssel, komoly, agresszív játékkal, a másik egy lassabb, Szúnyogosabb vonal. Ez kb. a kettő keverékére sikeredett.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.