A hét kérdése

Eheti kérdésünk – mint minden a héten – a páros versennyel foglalkozik, azzal kapcsolatban szólaltatja meg állandó válaszadóinkat.

A szombati verseny különlegessége, hogy hosszú idő után először nem alkalmazzuk a közös szörnykomponensekről rendelkező opcionális szabályt. Hogy ez jó, vagy rossz, valamint hogy várható-e a közeljövőben ennek az újbóli használata, kiderül, erről kérdezünk ma mindenkit.

Szükséges-e a közös szörnykomponens szabály alkalmazása a páros versenyeken?

Makó Balázs: Csuda tudja :). Eddig mindig alkalmaztuk, de vegyük észre, hogy ez egy nagy plusz táp a tárgyaknak, hiszen pl. a VP vagy a lapok sem közösek, mégis egész jól el lehet gazdálkodni belőlük. Mivel a legutóbbi párosokon elég dominánsak voltak a tárgyak, és szerintem így sem fognak eltűnni, én inkább a nem-alkalmazás mellett vagyok.

Tihor Miklós: Régen az, hogy van-e komponens vagy sincs, eléggé instabillá tette a tárgypaklikat, ezért kellett ez a könnyítés. Manapság már van kincs és ezer más rugalmas és megbízható módja a csonttermelésnek, egyszerűen nincs már szükség erre a könnyítésre.

Abbas Krisztián: Az elmúlt időszak páros HKK- versenyeinek a tapasztalata azt mutatja, hogy rendkívül erős a Lépéselőnyös tárgy-pakli. Erejét – részben – a közös szörnykomponensnek köszönheti. Ez egy opcionális szabály, így tehát egyáltalán nem szükségszerű a használata.

Bíró Tamás: Teljes mértékben egyet értek a szabály módosításával, még ha csak alkalmi is. Egy páros versenyen az egyetlen erőforrás ami közös lehet, az az ÉP legyen. Sem a kezünkben lévő lap, se a paklijaink, se a manánk nem közös, a csonttal sem kell kivételezni. A szörnykomponens együttes használata régebben nem okozott nagy egyenlőtlenségeket a játékkörnyezetben, de a mostani olcsó és erős tárgyak úgy érzem szükségessé tették ennek a lépésnek a megtételét. Ettől még nem fog eltűnni a tárgypakli, ebben egészen biztos vagyok, de lassabb beindulás lesz rá jellemző, és megfontoltan kell játszania ezentúl annak, aki ezzel a koncepcióval indul pároson.

Csető Zsolt: Nem először akadt probléma a tárgyakkal a páros versenyen: a később kitiltás sorsára jutó Boad’hun varázsital évekkel ezelőtt többek között itt is komoly pörgéseket biztosított a dupla-Lépéselőny két kezdeti csontját felhasználva, tavaly pedig Bomtar varázskönyvével láthattunk beteg kezdéseket ilyen feltételek mellett. Az alapból mókás és érdekes szabály most már egyértelműen túlzó segítséggé vált a szörnykomponensre építő pakliknak – nem csak azért, mert a játékosok közös készletből gazdálkodhattak, nem mert az említett szabálylap túlzott előnyt biztosított számukra. Szerintem helyes döntés volt a szabály szüneteltetése – a jövőben jó eséllyel véglegessé válhat majd ez a változtatás.

Varga Károly: Én először meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy így fognak dönteni. De miután jobban belegondoltam, a közös szörnykomponens kb. olyan hasznos volt a tárgy dekknek, mintha mondjuk egy kontroll közös VP-t használhatott volna. Bár érdekes lehetett volna a verseny a közös SZK szabály mellett is a sok zanszilánk költség miatt. (kb. olyan, mintha manát termelnél a társamnak, pl. nincs manája, de termeltem egy szk-t így máris futja a Szilánkcsapdára stb…).  Kíváncsi leszek, milyen paklik fognak erőre kapni szombaton.

Felizardo Dániel: Az elmúlt év páros versenyeit a tárgy paklik uralták, talán nem is volt olyan verseny az országban melyet nem a Lépéselőnnyel felálló változata nyert meg. Egyszerűen a tárgyak manapság akkora előnyt tudnak kovácsolni a kezdeti 2 csontból, amekkorát semelyik másik pakli sem, ez pedig erősen megváltoztatta a játékkörnyezetet. Az, hogy ez csak ideiglenes, vagy állandó változtatás, valószínűleg a hétvége eredményeitől is függ, mindenesetre így egy sokkal egyenrangúbb versengést láthatunk majd szombaton.

Papp Ádám: Teljes mértékben egyetértek a csont-szabály mellőzésével, ugyanis ez a “kis” bónusz hatalmas előnyt adott a tárgyaknak, amikor pedig lépéselőnyt is használtak, csak ez eldönthette a meccset. Remélem ezzel a változtatással kicsit színesebb lesz a mezőny, és nem csak arról fog szólni minden páros, hogy éppen melyik tárgy nyer.

One thought on “A hét kérdése

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.