Trafó – KF-es horda

Ismét jelentkezik a Trafó, ahol ezúttal egy anti-mágiás lényekkel, valamint rengeteg KF-es tárggyal felálló paklit dobunk fel.

Ma már hétfői cikként jelentkezik a rovat, amibe az eheti paklit Korányi Gergő küldte be. Egy inkább mókának szánt, sok manalefojtással játszó paklit mutatott meg nekem pár hete. Nézzük, hogyan is festett eredetileg a deck.

Az eredeti pakli

Szabálylap: Szűk esztendők
Követő: Tharr követője

5 Moa kommunikátor
3 Nyálkacsiga
3 Ker-kalak tanácsnok
3 Káoszteknőc
3 Quwarg harcmágus
3 Quwarg szamuráj
3 Anti-mágikus goblin
3 Átokpulzáns
3 Naso-thin nagyúr
3 Nefil-rin kutató
3 Malekish
2 A Gépezet
2 Goblin füstkergető
2 Gruangdag
2 Kisebb Zan
1 Moa fényvető
1 Goblin fúrótorony
1 Goblin futószalag

46 lap

A pakli alapból kicsit lassúcska. Hiába, a három lapos kezdés sajnos elég gyenge, a manalefojtó vonal pedig már kicsit elavult a mai játékkörnyezetben. Ezt orvosolandó a Tharr követőjét kiszedtem a pakliból, amúgy sem játszunk annyi csontot használó lappal, hogy nagy szükség legyen rá. Ugyan nagy haszna van egy korlátozó szabálylapnak, azonban ebben az eseteben mégis úgy érzem, hogy a Lépéselőny jobban illik a paklihoz. Sok két varázspontba kerülő lénnyel játszunk, így a plusz mana mindig jól fog jönni, az pedig, hogy egy kezdeti csontot is biztosít remekül pótolja a követő elhagyását.

Akik túl gyengének bizonyultak

Amint már említettem, a manalefojtás moák által képzett vonala nem nagyon illik a mai játékkörnyezetbe, főleg az Esztendők elhagyásával még kevesebb értelmük maradt a pakliban. Egyedül a Naso-thin nagyúr – Malekish kettősön gondolkodtam el egy kissé. Végül utóbbit bent hagytam, mivel az elején elég nagyot üt, kisebb Zannal másolva pedig szintén hatékony tud lenni. A nagyúrral szemben ráadásul még az az előnye is megvan, hogy tud kézifegyvereket használni – mindjárt kiderül, miért is annyira jó ez.

A Gépezet – Átokpulzáns páros visszavetetése ugyan csábítónak tűnik, azonban gyakolatilag minden lényünk, aminek újbóli kijátszása hasznos lenne horgonyos, így ezeket szintén mellőzzük. Esetleg egy A Gépezettel próbálkozni lehet, a Kisebb Zannal alkotott kómbója hasznos lehet néhány sziutációban.

Gruangdag nagy és buta, ráadásul az estek nagy részében nagyon drágán jön – igazi móka lap, de ha élesebb szituációban húznánk fel, csak magunkat szidnánk, miért is hagytuk bent a pakliban, így inkább a kispadra került izmos barátunk. Hasonló sorsa jutottak a lista végén szereplő tárgyak, nem igazán érik meg az árukat. Azért lehet velük próbálkozni, én most inkább az elhagyásuk mellett döntöttem.

Akiket semmiképp ne hagyjunk ki

Alap a pakliba a legjobb erőforrás-megakadályozó lapja a játéknak, a Zilak-din főkancellár. Miután countereltünk vele nyugodt szívvel beszáll csontnak, vagy pakolgathatjuk rá a különböző tárgyakat is.

Mint már megemlítettem a Malekishnél, fontos, hogy minél több lényünk KF-es legyen, főleg az igazi sztárnak bizonyuló Bénító gyűrű miatt. Körönként egy lapra korlátozni az ellenfelet már az Ősi béklyó óta tudjuk, hogy megéri, az a képessége pedig, hogy ha leszednék, egy élettel és egy izommal ajándékozza meg lényünket, már csak hab a tortán.

Figyelmesebbeknek feltűnhetett, hogy paklink idáig csak háromszínű, így hát rögtön be is rakhatjuk az új csontért jövő sztárt, az Átkozott pengét. Dobatása Szajonni szintű, rádásul még fel is turbózza lényünk sebzését – hátránya szinte elhanyagolható erejéhez képest. Ha már megemlítettem, rögtön rakjuk is be Őrült Szajonnt: ha az első körben vele és egy pengével nyitunk, ellenfelünk garantáltan nem fog örülni.

További hasznos tárgyunk lesz a Moa homokfutó, aminek nagy előnye, hogy nekronból is kifér. Ő is szépen növeli lényeink méretét, illetve életjelzővel ruházza fel őket. Az, hogy nem csak KF-es lényre rakható, már csak hab a tortán. Főleg a köd miatt került be a pakliba a Ködamulett (milyen jó is előrántani vele kedvenc pengénket), de ha inkább őt rakjuk ki, akkor szépen izmozza lényeinket. Ha mást nem, elkincsezzük, hogy szabadon pakolgathassuk többi tárgyunkat. A paklit végül egy Xeddel zárom, elég jó többször megnyomni vele egy-egy kommunikátort, pengét, vagy akármi mást.

Az új pakli

Szabálylap: Lépéselőny

5 Moa kommunikátor
3 Bénító gyűrű
3 Moa homokfutó
3 Goblin füstkergető
3 Zilak-din főkancellár
3 Antimágikus goblin
3 Ker-kalak tanácsnok
3 Malekish
2 Ködamulett
3 Quwarg harcmágus
3 Quwarg szamuráj
2 Kisebb Zan
3 Őrült Szajonn
3 Káoszteknőc
3 Átkozott penge
1 Xed, az artista

46 lap

A pakli elég varázslatgyilkos koncepciót képvisel, de azért más paklikkal is felveszi a versenyt. Érdemes kísérletezgetni vele, sokféleképpen össze lehet úgy rakni, hogy működjön, így kipróbálható a pakliba mind a zöld, mind a fehér szín. Jó játékot kívánok a paklihoz, jövő héten ismét jelentkezem a rovattal.

Szeretnéd, hogy jobbá varázsoljuk paklidat vagy ötletedet? Küldj egy paklilistát a hkkblog@gmail.com címre, és mi megtesszük neked!

Felizardo Dániel

15 thoughts on “Trafó – KF-es horda

  1. Szerintem is sokkal erősebb lett a deck, mondjuk én nem is minél erősebre akartam csinálni, csak szerettem volna otthon játszani moákkal és a kommunikátoraikkal. Én igyekeztem is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni arra, h minél több kommunikátort játsszak ki. Ez a deck sokkal inkább (mint a cím is mutatja) KF-es horda és nem annyira a kommunikátorokra épít.
    Az átkozott penge tényleg nagyon jó kis lap bele, csak mikor írtam még nem volt:)
    Lényeg, h nekem is tetszik a felújítás, biztos össze rakom majd játszani vele.

  2. Ködamazon tényleg jó kis lap a dekkbe főleg ,hogy mivel biztos van kf-es tárgyad ingyen jön és 1SzK-t is ad és még húzat is vagy visszavesz.

  3. A Ködamazon még úgy is erős, hogy nem adja vissza a VP-t mert kb ingyen ad 1 szk- és huzat egy lapot vagy visszavehetünk egyet a gyűjtőből és kapunk egy viszonylag nagy lényt aktívan mindössze 2 VP-ért.

  4. Ha már piros akkor Tolvajkulcs 😀 Xeddel elég jól müxik, kb mint a Dukát

  5. szerintem teljesen fölösleges a két quwarg, nem kf-elnek és annyi dobatásunk van hogy bőven fölösleges lesz ez mind

  6. szerintem azoknál pirosból van sokkal jobb lap is PL: lángvető tolvajkulcs batyu a kis orkok 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.