Randomlap

Ismét jelentkezik Randomlap rovatunk, melyben elfeledett, vagy ritkán használt lapokat mutatunk be.

Utolsó lehetőség

Ingyenes lapcounter hatalmas hátránnyal, amit valamennyire talán lehetne ellensúlyozni azzal, ha olyan pakliba tesszük be, melyben kevés lappal kezdünk, mivel azonban a lapokat a Semmibe dobatja, így azzal sem igazán lehet kombinálni, hogy valamilyen víziót dobjunk ki neki. A lap akkor került a látókörömbe, mikor elkezdtem a 100 pontos versenyre készülni, és olcsó counterek után kutattam, de sajnos még egy ilyen korlátozott formátumra is gyengének bizonyult. Esetleg egy felújítással – teszem azt 1 manáért jönne, de elég lenne egy lapot eldobni neki a Semmibe (Kurtz-cal pláne erős) – visszatérhetne a versenyasztalokra.

Természetes annihiláció

Háromért jelzőt vagy lapot leszedni, ráadásul a Semmibe úgy, hogy a lekapott papírtól függően akár +1 kört is kaphatunk nem rossz, bár egy kicsit drága. Azonban színe és idézési költsége miatt egy deckbe – ha csak korlátozott formátumon is – mindenképp beférhet. Természetesen a Szúnyogról van szó, melynek leginkább jellemes változatának side-jába mindenképp helyet kell neki szorítani. A lap igazi erejét főleg a különböző,  követőjének Molluszk, az ócskást választó deckek ellen tudja megmutatni, de ha más paklik ellen szimplán leszedésként használjuk, akkor is jól jártunk.

Papp Ádám

11 thoughts on “Randomlap

 1. Ha jobban elolvassuk az annihilációt látszik, hogy bizonyos szituációkban a saját fattyunkat is megéri leszedni vele. Különösen, ha a következő körben nyerni tudunk, hiszen a plusz kört ilyenkor is adja. Volt anno rá példa Felkészülés ellen, hogy be kellett vetni.

 2. Szerintem semmi értelme az utolsó lehetőséget felújítani.Legfőbb követőbe,esetleg Fókuszba(meg hasonló éppen létező paklikba) belefér,de egy lap neve legyen már hű a képességéhez…Eldobunk egy Kurtzot és annyi.Csúcskánter lenne 1-es fix lapkánterként,aminek dobni kell 1 lapot.

 3. Fel lehet újítani máshogy is, nem csak a fent említett formában, szóval felesleges lázadni egyből… A most vagy soha új változata is hű maradt az eredeti lapkoncepcióhoz.

  De ha például van valakinek olyan ötlete, hogyan lehetne felújítani, vagy eredményesen használni valamilyen koncepcióba az éppen bemutatott randomlapokat, nyugodtan írja meg itt! 🙂

 4. Miért kéne egyáltalán felújítani az Utolsó lehetőséget? Pont annyira erős ez a lap, amennyire az alap ötlet engedi. Nem kell minden régi lapból tökéleteset csinálni, jöjjenek inkább új lapok.

 5. Az utolsó utáni lehetőség

  0 VP
  Bufa
  azonnali
  reakció

  Nem lehet rá reagálni, nem lehet módosítani az idézési költségét.
  Megakadályoz egy lapot, majd dob el 2x annyi lapot a paklid tetejéről a semmibe, mint a megakadályozott lap idézési költsége és elveszted az összes VP-d.

  Na milyen? 😀

 6. miért lenne csúcskánter, ha 1 manáért és mondjuk egy Kurtz dobásáért jönne? az akkor egy két manás lapkánter, amiből pedig már van, de a kutya sem használja…

 7. 0 vp
  Elenios
  azonnali
  reakció

  Nem lehet rá reagálni. Kijátszása után vedd vissza a kezedbe majd az ellenfél húz egy véletlenszerű lapot tőled, ha ez a lap pont Az utolsó esély akkor megakadályozza a lapot majd a gyűjtőbe kerül. Ha nem azt húzza akkor a kezedben marad.

 8. Utolsó lehetőség

  Időgyorsítóval jó lehet, hisz az jellemzően kiszorja a kezét (esetleg beválalja, hogy az előkészitőben megéri dobnia a lapot, a kombója érdekében, pl. Zilak-din demizra), Nos egy ilyen kombóben, valszeg hidegvérrel beválalom, hogy lemondok róla a kövkörömben, hogy huzzak, cserébe mit nyerek?
  1: egy lehetőség a kombó bevédésére (hiszen ott nem igen lesz más lap már a kezemben)
  2: az ellen mivel kevés (3) lapból tud játszani jó eséllyel bukja a kört (ha nem akkor jőn az hogy bátran eldobom)

  Persze a fentieknél kissé árnyaltabb a dolog, de e mellé a tárgy mellé simán eltudom képzelni

 9. Utolsó lehetőségre 3 verzió van sztem, amit, ha rátennének, gondolkodnék rajta:

  1. Ősmágia (önmagában kevés)

  2. Gyűjtőbe dobat, nem a Semmibe

  3. Ha valamilyen módon kereshető lenne.

 10. Az Utolsó lehetőségen semmi mást nem kéne újítani, mint rátenni valami alternatív felhasználási lehetőséget. Pl.: kijátszhatod a gyűjtődből is, ilyenkor sikeres kijátszása után a Semmi kerül. Vagy Áramlás: a kör végén vegyél vissza egy lapot a gyűjtőből a kezedbe.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.