HKK anekdoták – Ha az ellenfél veszít, nyertél

Állítólag… egy pesti játékos 10 évvel ezelőtt nem kevés vidéki versenyt húzott be az e heti cikkben bemutatott módon.

A kombóhoz kezdetben két lapra volt szükség: az asztalon egy Szubreális vámpírra, kézben pedig egy Szerepcserére (amit egy Szürkeállomány aktivizálása vagy egy Transzformáció be is indíthatott a második körben). A Szerepcserét kijátszva az előkészítő fázisban az ellenfél édes életpontjai közül végtelent felajánlva (az ellenfél sem tud többet, csak ugyanannyit, így mi nyerjük meg a licitet) az ellenfél veszíti el a játékot. Ekkor született meg az a FAQ, hogy semmiképp sem lehet több ÉP-t feláldozni, mint amennyi ÉP-nk jelenleg van, így a kombón is alakítani kellett.

A következő győzelemhez már csak egy lapra volt szükség, a Szerepcserére. Ezt kijátszva a következő körben feladhattuk a játékot az ellenfél helyett, így vígan diktálhattuk be győzelmünket a bírónak.  Megjegyzem, ez a kombó még a mai napig működik, hiszen azóta sincs FAQ rá.

UI.: a Dungeonos 100 pontosra keresek 3 Szerepcserét.

Egyed Dávid

24 thoughts on “HKK anekdoták – Ha az ellenfél veszít, nyertél

  1. Ez komoly? Kitolom a Szerepcserét és feladom a játékot? És ez nincs tiltva? Mother of God… Én is keresek 3 Szerepcserét…

  2. Ha kitolod a Szerepcserét és feladod a játékot, akkor vesztettél. Attól, hogy az ellenfél lapjaival játszol az adott körben, a játékot még a magad nevében tudod csak feladni. Egyébként tisztán emlékszem, hogy a vámpírra van faq (bár nem találtam meg), miszerint Ép-t csak a sajátodból ajánlhatsz fel neki, hiába ültél át az ellenfél helyére. Persze most lehet velem erről vitatkozni, de én azért azt ajánlom, hogy ezzel a kombóval komoly versenyre senki ne menjen el.

  3. Most, hogy felhoztátok a Szerepcserét, ugyanaz lesz a sorsa, mint az Illúziónak: Túl sok kérdés = tiltsuk ki 😀

  4. Olvastam a szerepcserét, ha feladod vele, akor nem nyersz, hanem veszítesz mert abba a körbe te számítasz az ellenek minden amit csinálsz az ő épjére paklijára kezére fog hatni de ha veszítesz ilyenkor akor te vesztetél mert akor te vagy ő… 🙂

  5. Kovács Ákos mészárolta a hont vidéken, míg ki nem jött a FAQ. Van az a 10 év 15 is. 🙂

  6. Nem emlékszem, hogy valaki megkérdezte volna tőlünk, hogy Szerepcserében a másik játékos helyett fel lehet-e adni a játékot. De ha megtette volna, azt mondjuk, hogy nem… De tény, hogy ez a lapból nem derül ki egyértelműen, FAQ sincs róla, szóval…

  7. Én is csak legendaként értesültem róla. Hátha olvassa Ákos a fórumot és elmondja hogy történt. 😉 Utoljára a múltidéző bontotton láttam. 🙂

  8. A Szerepcsere-Szubreális vámpír kombót egy Bíró Gábor nevű nyíregyházi játékos találta ki, és alkalmazta meglepetésként egy beholderes versenyen, még a Kondor művházban jó 15 éve. Emlékeim szerint utána nerfeltünk a dolgon, bár ebben már nem vagyok biztos.

  9. Nerfelés: balanszolás gyengítő része (erősből->átlagost). 🙂 Zoli akkor még aktív versenyjátékos volt, így az ő infója tűnik hitelesnek. Én olyan megoldásra emlékszem, hogy Szerepcsere alkalmával az ellenfél erőforrásait veszem át: lapjaival játszom, lényeivel ütök. Játékosként viszont megmaradok önmagam (tehát ha feladom, továbbra is eredeti lényem adja fel :D), ha ép-t áldozok, akkor továbbra is az eredeti ép-mből áldozok. Leírva nem találtam.

  10. Ugyanígy emlékszem én is, de ezt már írtam. Szerintem valamelyik AK-ban volt/lehetett ez a bizonyos nerf, de valamiért nem került be a faq-k listájába.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.