A hét kérdése

Eheti kérdésünk – kicsit előretekintve – az ősszel esedékes nagykiegészítőről faggatja a HKK-s társadalmat.

Az őszi nagy kiegészítő kapcsán állandó válaszadóinkat arról faggattuk, hogy melyik régi lapot látnák szívesen újra kiadva, erősebb formában, és persze Titeket is kérünk, hogy a kommentek között osszátok meg a véleményeteket velünk, hiszen a jobb ötletek … de majd inkább Miklós elmondja!

“Milyen lapokat látnátok szivesen az újra kiadott lapok között?”

Tihor Miklós: Erre a kérdésre inkább nem szeretnék válaszolni, mert mint tervező / tesztelő, azokat a lapokat, amiket szívesen látnék újra, hatalmamnál fogva azonnal fogom és felrakom a tesztlistára 🙂 Szóval bármit is írnék, azzal már el is árulnám, milyen lapok vannak a listán. Viszont! A kérdés nagyon jó, mert amit látunk, hogy mások sokan szeretnének, azt természetesen szívesen felújítjuk!

Abbas Krisztián: Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen lapok jönnek a felújítottak között. Két nagyonfontos kritériumnak azonban meg kell felelniük: legyenek jól játszható, érdekes lapok!

Bíró Tamás: A magam részéről az újított lapokat mindig úgy szerettem, ha valóban csak emlékeztetnek a régi klasszikus elődre, de egy teljesen teljesen máshogy használható kártyát eredményeznek. Ilyen például a közelmúltban újjászületett Niol, mely nyomokban hasonlít ugyan a régire is, de a köd ikon felkerülésével teljesen másképp alkalmazható a játékban. A felújított lapokat tehát az új képességek és új koncepciók oltárán érdemesnek tartom feláldozni, hiszen a játék nem attól lesz több, és frissebb szerintem ha a régi spoilerek árát és képességét aktualizáljuk, hanem ha az új trendeknek megfelelően gondoljuk újra őket, esetleg egy-két plusz képességet is kapnak.

Csető Zsolt: Nekem személy szerint nem tetszik az a trend, hogy a lapokon található képességek átlagos mennyisége folyamatosan növekszik, úgy érzem ugyanis, hogy ezáltal egyre kevésbé jellegzetesek a lapok. Éppen ezért ha felújításra kerül a sor, akkor én mindenképpen olyan kártyák közül válogatnék, amelyek egy, legfeljebb két dolgot tudnak. Íme néhány olyan lap, amelyeken lényegében egy-két képesség van csupán, felújítva mégis több pakliba és beférhetnének: Az újjáéledés tornya, Harcos hárpia, Végső pusztítás.

Varga Károly: Mindig is szerettem új lapterveken agyalni, jó pár egyedi ötletemet osztottam meg a haverok között és több lapra is elismerő véleményeket kaptam(általában nagyon egyediek). Nekem nincs bajom azzal, hogy a régi lapokat újítják fel, és olykor még nagyon tetszik is, ha az új lap hű marad a régi laphoz és a hűség nem abban mutatkozik meg csak, hogy „ok legyen -1 Vp aztán kész is”. (pl. Most vagy soha (új) egy jól eltalált lap). Én nagyon szívesen látnám a régi nagy spoilereket ma is játszható formában. Ez egyik ilyen lap amire emlékszem a régi meccsek során amikor összekuporgattunk tizenpár VP-t egy Kisebb quwarg istenséghez majd kijátszottuk, az ellenfél meg mosolygott a bajusza alatt: „ Nem, nem! Halva született.” Ez az egyik lap, amit már hagyomány miatt is szívesen látnék. A másik amit várok, hogy mikor lesz Rhatt felújított lap. (Ha már a Misztikus erőkből is volt újítás.) Esetleg egy Rend Ereje…

Felizardo Dániel: Alapjában véve nincsen baj a felújított lapok újrakiadásával elért költségkímélőbb üzletpolitikának, de fontos dolog szem előtt tartani, hogy az új lapok hűek maradjanak elődjeikhez. Persze ne eggyel olcsóbban sebezzenek eggyel többet, hanem elég, ha csak filizófiájukban hasonlítanak. (Ezt mondani könnyebb, mint csinálni.) Az viszont lényeges, hogy ha egy új lap szinte teljesen mást tud mint régebbi változata, az ki lehetne adni más néven is, hiszen kellenek az új, minél kreatívabb lapok. Mindenesetre a legfontosabb az, hogy minél hosszabb ideig maradhasson fenn a játék, és ezért nekünk is meg kell tennünk a lehető legtöbbet.

Papp Ádám:  Szerintem semmi baj nincs azzal, ha felújított lapokat adnak ki, de fontos, hogy ezeknek használható képességük legyen, valami plusz ötlet legyen bennük, esetleg valami merőben újat tudjanak, mint elődjük, ne csak annyit, hogy olcsóbban csinálják ugyanazt. Szintén fontosnak tartom,  hogy adott esetben, ne egy régi, már akkor sem használt lap kapjon új képességeket, (lásd Hártyás lemúr) hanem ilyenkor nyugodtan ki lehet találni egy új lapot.

8 thoughts on “A hét kérdése

 1. Két lap, amit szerintem érdemes lenne megfontolni (nagy kedvenceim voltak anno): szörnyvisszaidézés, numenathi laboratóriuma.

 2. A felújítással akkor értek egyet, ha tényleg nem azt az elvet követi, hogy “olcsóbb és nagyobbat üt” képességeket kapja, hanem kap valami finomságot.
  Így legalább nem az jut az eszembe, hogy ennyire elértéktelenednek a lapjaim. 🙂

 3. Én a Fájdalmas búcsú-t szeretném látni felújítva.(Legyen kereshető mint Kurc+olcsóbb+dobasson minden reakcióként használható lapot)

 4. Mágikus újjászületés
  A pusztulás sírjai
  A halál sekrestyése

  Ezeket én szívesen látnám újra.

 5. Én pl a szuperpszit látnám szívesen felújítva.Van az alap lapban is fantázia azt kellene kicsit átgyúrni.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.