Top 7 nulla pontos lap a hétvégére

A tavalyi 100 pontos verseny sikerén és izgalmain felbuzdulva idén is próbára tehetik a játékosok kreativitásukat és szemfülességüket, de vajon ki fedezi fel a spanyolviaszt?

Előre szeretném bocsátani, mai Top 7-es listánk célja távolról sem az, hogy felfedjük olyan rejtett kombók és spoilerek kilétét, amelyeket nem minden játékos venne észre, hiszen ehhez rengeteg tesztelés, és a téma behatóbb ismerete szükséges. Ehelyett a 10-es listáról kimaradt gyak-nemgyak lapok közül válogattunk, és az egyértelműen sztárnak ígérkező kártyákat tömörítettük listánkba, szigorúan szubjektív szempontok mentén.

#7 Démoni bölcsesség

A piros szín várhatóan felértékelődik majd erre a versenyre, hiszen a Pirofordításhoz és a Démoni bölcsességhez hasonló, hiánypótló kártyákkal tud szolgálni 0 pontért. A bölcsi egy remek lap dobatás ellen, illetve saját lapjainkkal is kombózik, ha a helyzet úgy kívánja. Ezek mellett pedig erőforrásként sem utolsó lap, hiszen olcsó laphúzásban nem bővelkedik az ingyenesen hagyott lapok skálája.

#6 Gemina könnyei

Archaix-szal és Pontacoval indítva a paklinak ez lesz az első lap, ami be kell hogy kerüljön, még akkor is megéri használni, ha semmi más értelmes lapot nem találunk sötétzöldből. Remek erőforrás, mely 20 fölötti ÉP-nél éri meg igazán, és nagyon counterek sem kellene majd mellé, hiszen ellenfelünk kezében sem kell sok ellenvarázslatot sejtenünk. Második körben kinyomva megtermeli a szükséges manamennyiséget ahhoz, hogy beinduljon egy horda vagy kontroll, a kör végi lapok pedig segítenek fenntartani a megtermelt előnyt.

#5 Óriások földje

Tipikus ellenlap, ami ezen a formátumon igazán nagyot szólhat. Hiába sok a tiltott lap az Arochos-os koncepcióból, a tavalyi mintát alapul véve idén is számíthatunk jelenlétükre, de a hordák és kis lényekre építő koncepciók (ganüidek, Molluszk, stb.) is szép számban előfordulnak majd. Ezeket, és a varázslatokra erősen építő paklikat simán képes ellehetetleníteni az óriás sík, és nagyon a leváltástól sem kell félnie, hiszen a két legjobb helyszín (Tűz síkja, Mágia létsíkja) a 10 pontos listán pihen.

#4 Crimson és Danielle Wildrose

Talán a legerősebb kombó, melynek egyik lapja sincs felpontozva a listán, a kalandozókon kívül talán még egy Molitár dobos kombónak látnám értelmét, de Crimsonékat klasszisokkal kiforrottabbnak és erősebbnek érzem. Rengeteg hasznos és olcsón berakható végzetúr létezik már a játékban, akik olcsóbbítanak, leszednek, counterelnek, lapot húzatnak és manát is adnak, egyszóval amellett hogy villámgyorsan terülnek, még az ellenfél játékába is bele tudnak szólni. A deck pörgetésének két fő eszköze a Spektrális manipuláció és a Manaregeneráció, ezek közül csak az egyikért kell 10pontot áldoznunk darabonként, életveszélyes pakli.

#3 Sötétségszellem

A hordapaklik egyik alapvető kelléke lesz ez az új lény, mely az első körben leröppenve képes megadni azt a kis pluszt, hogy beindulhasson egy horda. Ha Az ősök szellemével kezdünk, kitesszük a Sötétségszellemet és érkezik még egy Brutális ork az asztalra, már az első körben a felére csökkenthetjük ellenfelünk életpontját. Nem túlzottan látványos amit csinál, de ereje megkérdőjelezhetetlen a gyors ölésre építő paklik esetében.

#2 A mogokok őrülete

A verseny vélhetően legszűkösebb erőforrása a varázspont lesz ezúttal is, ezt a faktort pedig kiválóan kezeli a Mogokok őrülete. Hatalmas előnye, hogy zanszilánkért jön, így van, hogy manát sem kell költenünk rá. Egy Energiaital vagy Királyi adó után már alig kerül valamibe, cserébe azonban keményen adja a manát, vagy elveszi ellenfelünk összekuporgatott tartalékát, ha arról van szó. Két ilyennel az asztalunkon már bőven nyeregben érezhetjük magunkat, valódi erejét persze zanszilánkos koncepcióban mutatja meg, 50 százalékkal megnövelve saját hatásfokát.

#1 Szilmill spórák

Ha már zanszilánkos koncepció, akkor nem mehetünk el szó nélkül a pakli legtáposabb erőforrása, a Szilmill spórák mellett. Egy manáért hat zanszilánkot termelhetünk magunknak ez első körben, ez több, mint táp. Ha a kis spórák építenek egy Fertőzött szentélyt, máris beindulhat a deckünk, ellenfelünk pedig tehetetlenül nézi, mit művelünk az első körünkben egy igencsak korlátozott formátumon. Természetesen nem lenne első a lap, ha csak egy féle felhasználási módja létezne. A Sprórák esetében azonban eszünkbe juthat egy épületes koncepció is, valamint lényes pakliba is befér életmentő hatásként felhasználva, de Arochosba is tökéletes választás, olcsó lénytermelés nincsen nála jobb.

Bíró Tamás

6 thoughts on “Top 7 nulla pontos lap a hétvégére

  1. Logikus, gondolom az alapján ment a sorrend, hogy az adott lap önmagában, illetve rá építve milyen szinten tudja befolyásolni a meccset, ugye?

  2. Igen is meg nem is. Inkább egy olyan lista, ami azt mutatja, mely koncepciókban látom Én az erőt, és ezekben a paklikban mely lapok lehetnek azok (a 0 pontosak közül), melyeket a legszívesebben húzunk majd be.

  3. Nagyon szívesen forgatnék egy jóféle gyógyító paklit. Kifejezetten erős lehet egy Pontacoval felálló fenti TOP lapokat használó pakli 1-2 végtelen formázás + gyógyító köd erősítéssel. Legtöbbször ott akadok el az ilyen paklikkal, hogy ‘mivel ölök?’ :P.

  4. Pontaco a Főapáttal öl, extrémebb változatában egyszerűen csak nyer Isteni érzéssel. 🙂

  5. Nyomorult gyűjtögetés és a fekete ősmágiás vp termelés (energiadagasztás?) is jó papírok lehetnek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.