A Kihívás (5. rész)

Kezdő-Zsolti túl van első versenyén, ahol várakozáson felül teljesített.

A Kihívás: egy igazi hosszú távú megmérettetés, melynek keretein belül minimális kezdőkészletből – 5 Zanszilánkok kiegészítő – építek gyűjteményt és paklikat. Lapkészletemet kizárólag cserékkel és versenyre járással bővítem, lemondva a közvetlen vásárlás és a kölcsönkérés előnyeiről.

Eljött a Nagy Nap: Kezdő-Zsolti eljutott első versenyére, a Dungeon hétvégi 100 pontos megmérettetésére, ami speciális és korlátozott formátumként különösen kedvezett szűkös lehetőségeimnek. Nyirbálnom minden esetre így is kellett a paklimon: végül 1-1 A gyenge ereje, Rubin végzetúr és Hívó kürt került ki az előző részben bemutatott végzeturas paklimból, amiket 3 Arkhon, a vezérrel pótoltam.

A pakli egyértelműen várakozáson felül teljesített: a 6 fordulót végül négy győzelemmel és egy döntetlennel abszolváltam, ami a 6. helyre volt elegendő. Mindezt úgy, hogy voltak mindenképpen olyan lapok, amiket használtam volna, ha lett volna rá lehetőségem (Az erős ereje, Ősi legendák), illetve hogy a kiegészítő paklim is elég gyengécskére sikerült a maradék lapjaimból összehajigálva. Elégedett vagyok tehát.

Miért is ne lennék: nyertem 4 Zanszilánkok kiegészítőt, alaposan gyarapodott tehát a gyűjteményem. A bontásom különösebben nem lett kiemelkedő, de azért így sem bánkódom miatta – ezekkel a ritkákkal bővült a gyűjtemény.

1 Szilánkcsapda, 1 Zan-tágítás, 1 Nezopurrafix, 1 Sárkány matróna, 1 Ködsörényű pegazus, 1 Elnyelte a köd, 1 Kárhozott bájolás, 1 Irigy törplány

A fentiekből a Szilánkcsapdát már tovább is cseréltem, de korábban is sor került jónéhány üzletre. Ezek összesített mérlegére vetünk most egy pillantást. A gyűjtemény legutóbbi állapotát ide kattintva nézhetitek meg.

Amit szereztem

1 Dornodon mosolya, 1 Nezopurrafix, 1 Zankígyó, 1 Ker-kalak tanácsnok, 1 Ezüstsörényű pegazus, 3 Szivárványsörényű pegazus, 3 Nemesröptű Frynn, 1 Izmos pegazus, 2 Az óriások földje, 1 Megrontott trikornis, 1 Trappoló dinymák, 2 Sötétségszellem, 2 Kristálytündér, 2 Zantalanítás (összesen 22 lap)

Amit elcseréltem

2 Szilánkcsapda, 1 Moa kommunikátor, 1 Bomtar trükkje, 1 Ködamazon, 2 Mantrion, 1 Vákuum-csapda, 1 Átkos kötődés, 1 Fedett verem, 1 Csapdakészítés, 1 Rambó bogár (összesen 12 lap)

Látható tehát, hogy elkezdtem rámenni a pegazusokra, akiket a legutóbbi bejelentkezés alkalmával lehetséges alternatívaként jelöltem meg, mint következő pakli. Véglegesen még nem köteleztem el magam, az azonban jó kiindulási alap, hogy az új Zénes példányokat – melyek egyértelműen a legerősebbek – már mind sikerült beszerezni.

A gyűjteményem állapota

  • 30 ritka (+15)

(3 A gyenge ereje, 3 Hívó kürt, 3 Szivárványsörényű pegazus, 3 Nemesröptű Frynn, 3 Izmos pegazus, 2 Dornodon mosolya, 1 Zan-tágítás, 2 Nezopurrafix, 1 Zankígyó, 1 Sárkány matróna, 1 Ködsörényű pegazus, 1 Ker-kalak tanácsnok, 1 Elnyelte a köd, 1 Kárhozott bájolás, 1 Irigy törplány, 1 Tudatszívás, 1 Gyilkos erőd, 1 Ezüstsörényű pegazus)

  • 56 nem gyakori (+22)
  • 140 gyakori (+55)
  • Összesen 226 lap (+92)

A jövő héten újabb megmérettetés jön: a HKK Blog első versenye következik, ahol viszont már a formátum által nyújtott “védelem” nélkül kell majd helytállnom, hiszen UR nélküli hagyományost rendezünk. Jó eséllyel ott is a végzeturakkal veszek majd részt – a következő pakli elkészülte egy kicsit várat még magára.

Csető Zsolt

4 thoughts on “A Kihívás (5. rész)

  1. Mondom én, hogy érik a “Kezdő Zsolti fan club”. A pólónyomás már elkezdődött!
    Grat még1x Zsolti!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.