Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Eljön-e végre az Ében íjászok kora a fajok háborújában, esetleg a goblinok lesznek a befutók? Fajos különkiadás a tesztelésről!

Egy új kiegészítő megjelenésének természetes velejáróra néhány faj új életre kelése, ahogy ezt már eddig is tapasztalhattuk a HKK-ban. A tematikus Zének mellett a nagykiegekben is tetten érhető ez a tudatosság, gondoljunk csak a Zanszilánkok vámpírjaira, yetijeire vagy éppen a nagyobb karrier befutó óriásokra és orglingokra.

Idén ősszel sem kell attól tartanunk hogy etnikumos vérfrissítés nélkül maradnánk, nem árt tehát minél előbb elkezdeni készülni az érkezésükre! Lássunk néhány belsős infót, egyenesen a tesztlistáról:

Az ében íjászok nem tartoznak a HKK világának kegyeltjei közé, hiszen bár folyamatosan jönnek hozzájuk az új lapok, mindig csak egy-egy, a koncepciót erősítő kártya érkezik hozzánk. Az Elözönlés íjászai, a rendkívül hasznos Íjászat szakértelem és az Ében íj is éppen csak megütötte a faj szimpatizánsainak ingerküszöbét, reméljük a mostani épület már elhozza a nagy áttörést. Igen, egy Ében íjászok által lakott kiképzőhelyről van szó, melyet egy Chara-din épület képében, egy Zanszilánkért rakhatunk az asztalra. Természetesen aktívan jön, így egyből használhatjuk is képességét, mely szerint 1 VP-ért kapunk egy Ében íjász lapot aktívan a tartalékunkba! Egy körben csak egyszer élhetünk ezzel a képességgel, és csak a saját körünkben használhatjuk. Lépéselőny mellett, ha első körben meghúzunk egy Íjászat szakértelmet és egy ilyen lapot, valamint a következőben egy íjász lényt is ki tudunk tenni, már meg is lehet a győzelem a második körben. Nem hangzik rosszul. A tapp-elős ölést segítendő, egy másik lapot is megemlítenék még ehhez kapcsolódva, ez pedig az Orgling bányász. Egyért lerepül, és ha passzivizáljuk, akkor aktivizálhatunk vagy passzivizálhatunk egy tetszőleges lényt. Minden bizonnyal közkedvelt lap lesz az esetlegesen feltámadó Ében íjászok mellé, de a szintén tapp-re ölő orglingok is előszeretettel hasznosítják majd fajtársuk képességét.

Egy másik fajról is érdemes szót ejtenünk, akik nem mások, mint a goblinok. Az Ében íjászokhoz hasonlóan ők is folyamatosan kapják a tápot, több lappal is egyszerre, és eddig sem alkottak gyenge sereget. Néhány vadiúj és felújított társukkal kiegészülve persze még halálosabbak lesznek ősztől, az igazi erőt azonban a megújult Tharr követője adja majd meg nekik! Az egyszerű, de nagyszerű szlogen jegyében fogant narancssárga lap egyszerre védi és gyorsítja majd a kis goblinokat, ugyanis +1 manával drágítja a Tharr lapokra érkező reakciókat, és minden sikeresen kijátszott Tharr lap után egy csonttal jutalmaz minket.

Kíváncsian várom, mi lesz a sorsa ősztől, ennek a két szimpatikus, ám eddig kicsit elfelejtett etnikumnak!

12 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Én rendkívül örülök mind az íjászoknak,mind az orglingoknak,mind a goblinoknak.
  De hadd kérdezzek valamit: nem arról volt szó,hogy elsősorban olyan lapokat újítotok,amik használhatatlanok? Tharr követőjét eddig is használták.Ha már megtudtuk mi lesz a kövi Zénben,miért kellett Élet és halál urát vagy Életadót újítani még?
  Ja és van egy olyan érzésem,hogy a kövi nagykiegben mindenki bánatára lehet majd bontani Ében íjász(új)-t is… ritka token,alakul a játék…

 2. Nem ertek egyet, Tharr kovetojet nemigen hasznaljak mar. De ha mutatsz egy max. 1 eves, _jelentos eredmenyt elert_ paklit, amiben bent van, akkor meghajlok (hasonloan erdekelne az Elet es halal ura ill. az Eletado, bar ott mar biztos nem valtoztatunk). Ja es tobb jatekos is kerte, hogy ujitsuk mar fel…

 3. Sztem is jó, h nem tudják megakadályozni hogy szk-t kapjunk. Egyszínű barna tárgy:D

 4. Nem volt egyértelműen leírva, ezért akármilyen ostoba kérdésnek is tűnik, mégis kötelességemnek érzem megkérdezni, hogy biztosra menjek:
  Az új Tharr követő SZK adományát tehát már nem fogja tudni megfogni az ellenfél 3 ÉP áldozással, ugye?
  Eddig közel sem a reakció drágítás hiánya volt a baj a lappal, hanem az SZK termelés megakadályozásának a lehetősége. Ha erre építettem a paklit, akkor egyszerűen nem hagytak kibontakozni, és könnyű szerrel elvertek akár 18 ÉP áldozás mellett is.

 5. @Balukaaaa

  Ha nem így lenne, akkor annyit változott vna a lap, h +1 reagálni, ami azért nem lenne nevezhető egetverő újításnak.

 6. @Balage:attól mert nem ért el a pesti versenyeken normális eredményt,az nem azt jelenteni hogy nem játszanak vele,vagy hogy nem használható

 7. De, pontosan azt jelenti. Elavult ócska lapok. Azért mert kijönnek újra te még nyugodtan játszhatsz a régivel senki nem tiltja..:). Egyébként ki írta a cikket, nem találom az aláírást? Az ében íjászok nem hoznak lázba, a goblinok nagyon brutálok lesznek (a Tharr követő pedig szerintem túlzottan is erős) de a sok tervezett etnikum lap közül én még kiemeltem volna a sokak által várt nekromantákat, nagyon hangulatosak és erősek.

 8. Ja értem…akkor gondolom a Mindentudó és a Fókusz is ócska lapok.Javaslom is,hogy újítsuk már fel őket!

 9. Az új Tharr követő annyit tud, hogy nem lehet megakadályozni a csontot és +1 es drágítja a cuntereket? Hát nagyon sokat változtattatok rajta 😀
  Amúgy tényleg miért a 2-3 éves lapokat újítjátok fel, amikor van annyi 95 ös lap amit sokan használnának kicsit olcsóbban és pontosabb megfogalmazással 😀

 10. Tharr kovetoje Sotet koros, 2002-es, vagyis most unnepli a 10. szulinapjat, gratulalunk! 🙂
  Pont annyit valtoztatunk, amennyitol (elkepzelesunk szerint) a nem-annyira-jatszhato -bol tok-jol-jatszhato-amde-nem-tul-brutalis lesz.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.