A Kihívás (6. rész)

Újabb verseny, újabb nyeremények – ezúttal azonban már egy új paklival.

A Kihívás: egy igazi hosszú távú megmérettetés, melynek keretein belül minimális kezdőkészletből – 5 Zanszilánkok kiegészítő – építek gyűjteményt és paklikat. Lapkészletemet kizárólag cserékkel és versenyre járással bővítem, lemondva a közvetlen vásárlás és a kölcsönkérés előnyeiről.

Ahogyan az az előző részből kiderült, jól sikerült Kezdő-Zsolti debütálása, hiszen a Dungeon múlt heti 100 pontos versenyén elért jó helyezésemnek köszönhetően további lapokkal gazdagodott a gyűjteményem. Ez pedig jókora segítséget nyújtott nekem abban, hogy a hétvégi HKK Blog versenyen már ne a végzeturakkal, hanem egy új, hagyományos formátumon is valamivel ütőképesebb koncepcióval indulhassak.

Ez végül a pegazusos pakli lett, amit korábban már többször is meglebegtettem, mint lehetséges következő opció: miután előző paklimból több lapot is tudtam bele hasznosítani (Hívó kürt, A gyenge ereje, Cselvetés, Manaregeneráció), valamint maguk a pegazusok is messze vannak a beszerezhetetlen kategóriától, így alig másfél hét alatt össze tudtam gyűjteni egy kissé kezdetleges, ám egészen ütőképes verziót.

Az alábbi paklival indultam a szombati UR nélküli hagyományoson.

követő: Legendás pegazus

3 Nemesröptű Frynn
3 Ködsörényű pegazus
3 Izmos pegazus
3 Ezüstsörényű pegazus
3 Szivárványsörényű pegazus
3 Bronzsörényű pegazus
3 Azbesztsörényű pegazus
3 A pegazusok hercege
3 Hívó kürt
3 Virág szimbólum
3 Cselvetés
3 A gyenge ereje
3 Szúnyogírtás
3 Manaregeneráció
3 Megrontott trikornis

45 lap

A verseny végül jól alakult, hiszen a 6 fordulóból 4-et nyerve a 10. helyen zártam, éppen elcsípve még egy Zanszilánkok kiegészítőt, így tovább bővült a gyűjtemény. A pakli nem okozott csalódást – sőt, utólag visszagondolva az eseményekre akár egy jobb eredmény is összejöhetett volna.

Gyors továbblépés nem lesz – már csak azért sem, mert következő versenyem a Beholderes frissen bontott lesz. De amúgy sem tervezek rögtön továbblépni a következő paklira: bőven vannak még fejlesztési lehetőségek a fenti koncepcióban (több irány is elképzelhető). Arról nem is beszélve, hogy per pillanat nem engedhetem meg magamnak egy újabb (legalábbis: sok ritkát tartalmazó) deck beszerzését, hiszen a cserekészlet a fenti lapok beszerzésével azért jócskán megcsappant.

Hogy pontosan miként néz ki jelenleg a gyűjtemény, arról a jövő héten olvashattok majd bővebben.

Csető Zsolt

11 thoughts on “A Kihívás (6. rész)

  1. Azt azért nem olyan nehéz beszerezni, 300-500 Huf közötti lapról van szó… Mondjuk adott értük egy Dornodon mosolyt és már meg is lettek neki.

  2. Gyengébb Zanszilánkos ritkákért meg nemgyakokért szereztem. Annyira azért valóban nem beszerezhetetlen és szuperértékes lap…

  3. Önmagában is kombó a keres (köd) visszavesz (követő), jön mind a kettő, nem? 🙂 Csak a hívó kürtöt heréli ki picit, de azt ebben a pakliban inkább lent tartom. 🙂

  4. A Ködsörényű leginkább azért volt a pakliban, mert bontottam belőle, meg mert nem volt jobb. 🙂 1-2 darabot általában kiside-oltam, de párszor azért így is jól jött hogy 6/5.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.