Randomlap

Ismét jelentkezünk a Randomlap rovattal. Ezúttal 3 lap jutott eszembe, megihletve a hétvégi verseny által…

Mindig is szerettem az olyan lapokat amik rendelkeznek hátránnyal, de cserébe ha működnek nagyon erős dolgot tudnak. Ez első lap:

A bika ideje

Sajnos eljárt a feje fölött már az idő. (csillagjegyes lapokkal már ugye senki sem játszik.) De fellehetne újítani. Bufa színe miatt sok helyre beférhet. Csináljunk belőle spoilert! A csillegjegyes lapokat cseréljük le zénes-re. Ez elég nagy hátrány ezért szerintem bátran lehet csökkenteni az ik-ját 0-ra! Még így se biztos, hogy használnám, erősítsük még! Húzzunk rá egy lapot. Na ez már igen. De mivan akkor ha ott porosodik a kezünkben? (akkor max lecseréljük, a húzz egy lapot akcióval). Reszkess Ősi legendák!

Ha már hétvégi verseny akkor élőholt:

Förtelem zombi

Első olvasásra megragad amit tud. De lehetne korrektebb a megfogalmazás és a képesség is. Erős gyűjtőből játszható lapot lehetne csinálni belőle, a játékba rakás miatt. 2 mana maradhat ik-nak. A másik dolog, az hogy ha már a gyűjtőből akarjuk, hogy működjön akkor jó lenne valami alternatív gyűjtőbe juttatás képessége (lehetne pl ködös lap vagy lehessen varázslatként is kijátszani pl: célpont lény vagy játékos gyógyul vagy sebződik 2-t). A gyűjtőből pedig a semmibe forgatva tegyen a tartalékba egy Leah lényt. Itt fennáll a veszély, hogy vissza rakunk valami nagy “vadállatot” pl. egy Ködóriást, amit nem is nehéz a gyűjtőbe jutattani. Így én rátennék egy max 3 ik-ja kikötést. Nagyon kis aranyos lett.

Legyen egy gólem is:

Gyémánt gólem

Semmi extra képessége nincs. Így én raknék rá egy elég jót aminek a Kragoru és az Őrült Enkala is örülni fog. Mivel drágácska a szentem az ik-t mindenképp kezelésbe kell venni. Én úgy látom jónak, ha csak átalakítjuk zanszilánká, esetleg 1-el csökkenthetjük. Kaphatna olyan olcsóbbítást, ha eldobok egy gólemet a kezemből akkor 3-zszt lehet helyettesíteni. Az Aktívan jövés kötelező manapság. A méreteit nem változtatnám. Valamint az extra képesség: kijátszása után a követőd a következő főfázisodig mindenképpen működik. (nyilván ha az első főfázisban játszod ki akkor az ütés utáni főfázisig működik csak, viszont ha a második főfázisban játszod ki akkor a következő körödben lévő első főfázisig működne). Na, máris használnám!

Te, hogy újítanád őket?

Varga Károly

10 thoughts on “Randomlap

 1. egyet értek a bika idejét tényleg ilyenre kéne csinálni, ki is jöhetne a köv. zénbe 🙂

 2. A bika ideje (új)

  0 VP
  Bufa
  azonnali

  Húzz egy lapot!
  Megakadályoz egy Zénes lapot (reakció) vagy célpont zénes lap a gyűjtőbe küldhetsz.

 3. Förtelem zombi (új)

  2 VP
  Leah
  torzszülött
  KF
  1 szk
  ÉH
  k
  2/2

  Ha bármilyen módon a gyűjtőbe kerül (kézből, pakliból, játékból), akkor rakd a semmibe, célpont lény vagy játékos sebződik 2 ÉP-t és egy max 3 as idézési költségű Leah lényt aktívan a tartalékodba rakhatsz, mintha kijátszottad volna.

 4. Szerintem meg legyenek már új lapok… am a Förtelemzombit sem érzem még vacaknak,továbbra is csak azt tudom mondani,hogy egy új,más névre hallgató zombinak,ami azt tudja,amit leírtok,mindenki jobban örülne.

 5. Gyémánt gólem (új)

  4 Zsz
  Bufa
  szörny
  gólem
  4 SZK
  (4)/(4)

  Aktívan jön játékba. Élet 1. Nem cserélhet gazdát.
  Idézési költsége annyi Zsz-al kevesebb, mint amennyi gólemed és mágikus védelmű lényed van játékban (de min 1).
  A követőd a következő köröd elejéig mindenképpen működik.

 6. Miért lenne az jobb, ha más a neve? +1 új lap a HKK-ban ami ugyanazt tudja, mint az előző 5 másik 😀

 7. Mert egy ideig jópofa volt az újítás.De már azt érzem,hogy full ötlettelenség van és elkezdenek olyan lapokat újítani,amiket még annyira nem is kellene…lásd Életadó,Deego.Hogy eddig mik szivárogtak ki az új kiegből? Lesz Solatopolka,Tharr követője,Förtelemzombi,Orgling bányász…Hm…OKÉ.
  Halhatatlan lények nevű új Zén? Hány új lap? 10/0,mind felújított lap(!). Én sajnos most kicsit ráuntam erre a dologra és bocs a talán túlzó kritikáért…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.