Top 7 Zénes lap frissen bontottra

A tavalyi felhozatalhoz képest igencsak megerősödött a lapkészlet – lássuk, hogy mit szeretnénk bontani jövő szombaton.

Az e havi Beholderes versenyen ismét Zénes frissen bontottra gyűlhetnek össze a játékosok, és ha a tavalyi eseményből indulok ki, akkor idén is leszünk szép számmal. Nem csak az élvezeti, de a gyűjteményépítési hatásfoka is kiemelkedőnek mondható egy ilyen kezdeményezésnek, hiszen bár a három legújabb Zénből nem bonthatunk, így is rengeteg spoilerrel gazdagodhatunk, verseny után pedig indulhat a masszív felvásárlás és csere.

Ne felejtsük el azonban, hogy egy ennyire korlátozott versenykörnyezetben teljesen más lapokat tekinthetünk kiemelkedően erősnek, az adott lapkészlet és játékmenet tekintetében kell tehát vizsgálnunk a kártyákat. Ennek értelmében olyan sztárok sem fértek bele a toplistánkba, mint a Sötét nagyúr vagy a Kreatív újjászületés. De ne is szaporítsuk tovább a szót, jöjjenek a helyezettek!

 #7 – Nemes númak

Az egyik legjobb laphúzásnak tartom a bontható lapok közül, ami lényként kijátszva is igen hasznos lehet ezen a formátumon. Ha csatába küldjük, egyedül annyi zavarhatja az összképet, hogy nem érkezik egyből aktívan, de általában úgyis erőforrásként rakjuk majd ki. Gyógyulni és lapot húzni ezen a formátumon még akkor is jó biznisz, ha kör végén tehetjük csak meg, hiszen rengeteg olcsó azonnali összejöhet a Zénekből (gondoljunk csak a Bomtaros lapokra vagy a Martian repertoárra és társaikra).

 #6 – Szerencsés fürkészés

Talán a legjobb első körös lap lehet ez a kártya. Laphátrányba nem kerülünk a kör végi húzás miatt, ellenfelünk lehetőségeit viszont igencsak bekorlátozhatjuk általa. Legzavaróbb lapját, vagy éppen azt, amivel gyorsan elindulhatna megnevezzük, és várjuk, hogy lehetetlen helyzetéből két lap dobásával szabaduljon. Bár vannak víziók is a kiegekben, nem garantálja semmi, hogy az általa választott kártya működik majd a gyűjtőből, a véletlenszerűnél pedig még nagyobb az esélyünk erre. Lényegében tehát egy manáért dobattunk két lapot, ezen a formátumon a kevés laphúzás miatt a kézben lévő lapok száma döntőnek bizonyulhat!

 #5 – Minőségi csere

Ha már a víziókat említettük, íme egy kártya, mely akkor nyeri el igazi erejét, ha sokat bontunk belőlük. A Királyi adó, Térfaló manaspórák, Víziósólyom hármas mellett azonban még számos okunk van arra, hogy a Minőségi csere az egyik leghasznosabb erőforrásunkká váljon. A felső nyolc lapból a legjobbat ugye rögtön a kezünkben tudhatjuk majd, de a gyűjtőbe kerülő lapoknak is lehet szerepe akár egy Morgan szilánkjának képében is, de elképzelhető hogy a Sírásó vagy a Kreatív újjászületés miatt fogunk örülni nekik.

 #4 – Királyi főszakács

A már említett „gyógyítás és erőforrás egy lapon” vonal újabb jeles képviselője. Ha vele tudunk kezdeni az első körben, szinte behozhatatlan előnyt képes termelni nekünk. A saját köreink elejére jó esetben +2 manával gazdagodunk, és gyógyításával segít is fenntartani ezt az állapotot. Ha sikerül ilyet bontanunk, nyugodtan betehetünk a deckünkbe egy-két drágább, masszívabb kártyát is, hiszen van rá esély, hogy nagyon hamar az asztalra pattintsuk őket, a szakács gyógyításával pedig szinte halhatatlanná válnak az őrposztbeli csaták során.

 #3 – Vérkeszeg

Véleményem szerint a legjobb ölésnek tekinthető a felhozatalból, egyedül a Zu’lit lehetne még méltó párja. A keszegnek azonban megvan az az előnye, hogy konfigurálható, és hogy tulajdonképpen ingyen dolgozik. Ha kell valami erőset húznunk a középjátékban, akkor egy 14-es sebzéssel képes a segítségünkre sietni, de ha az első körben Nagyobb átokpiramist szeretnénk építeni, ő azt is tudja. Ha pedig idő előtt leszedné ellenfelünk, vagy egy csatában vérezne el, visszaadja a belefektetett manát, ezzel is előnyt termelve számunkra.

 #2 – Sírásó

A másik említett lény, mely ha a játék elején nem is, a középjátékban a leghasznosabb lapunk lehet, permanens képességének köszönhetően. A Térfalóhoz hasonlóan, minden körben plusz egy lappal, vagy ha megszorulunk, akkor plusz manával segít minket. Az előbbi vízió azonban a tapasztalat szerint képes nagyon gyenge eredményre is, ha a miénktől teljesen eltérő paklival kerülünk össze. Saját lapjainkból azonban valószínűleg jókat fogunk húzni, és nem mellékesen nem kerül minden alkalommal két manába, sőt, az ellenfél körében is csinálhatjuk!

 #1 – Rabszolgaság

Az általam legerősebbnek tartott kártya, hiszen a lopás a legerősebb szegmenssé válhat ezen a formátumon. Védekezni nagyon nem tudnak ellene, visszalopni pedig csak gyengébb lapokkal (Vámpírdémon) lehetne a Rabszolgaság célpontjait. Ha ellenfelünk ellövöldözi a leszedéseket akár a mi bűbájunkra, akár saját lapjaira, néhány semmibe rakott lapért cserébe már újra a kezünkbe is tarthatjuk leghatalmasabb fegyverünket, új áldozat után nézve. Ha csatában ellenfelünk lényeit a sajátjaival alázzuk be, akkor is ugyanez a helyzet, kiegészítve annyival, hogy a második fő fázisunkban már tolhatjuk is ki megint.

A lista végére még egy észrevétellel fordulnék a közönség felé, ez pedig a tiltott lapok listája. Amennyiben a versenyen valóban csak a Mágia létsíkja és a Tokozó rakshallion lesz tiltott, úgy a Nekrofun máglya is a komoly erőforrások listájára kerülhet majd. Egy Íjászat szakértelemmel és néhány olcsó asztalon maradó lappal régi fényében is tündökölhet. Bár ezen a formátumon valószínűleg nem lesz az igazi, én mégsem érezném szükségét, hogy használni lehessen a versenyen.

Bíró Tamás

8 thoughts on “Top 7 Zénes lap frissen bontottra

 1. Mi a bajotok a máglyával? Nem fog mindenki azt bontani és ha így is lenne, behúzni, hogy használhassa! Sztem ebben a környezetben nem akkora táp! Persze ha bontanék akkor kötelező darab lenne a deckben! :-))

 2. Bár én már hetek óta elemzem a lapokat, a véleményem is ismert, de fenntartom, hogy itt azért messze nem olyan durva a Máglya. Erős lap, de kellenek hozzá áldozható lapok, amire nincsen garancia. Persze, nem kérdés, hogy használni kell, ha valaki kihúzza, de nálam ebbe a TOP 7-es listába már biztos nem férne be.

  A listával kb. egyetértek, bár az 5-6. kapcsán vannak fenntartásaim, tavaly én bontottam minőségi cserét, de annyira nem volt mellé semmim, hogy ki kellett hagynom.

 3. Hetek óta? 😀 Egy vizsgára sem tanulok annyit 😀
  Csak én nem készülök normálisan erre a versenyre?

 4. Amm amúgy az Arochos-nak nem kéne tiltva lennie?
  Szerintem az is eléggé kemény követő ezen a formátumon, megvédi a segged elég rendesen..

 5. A hetek óta nálam sem a folyamatos állapot, csak időnként szakítok rá pár órát, oszt jól van :). Amúgy meg most államvizsgázta, szal van egy kis szabadidőm.

  Arochost nem érzem parának. Alapjáraton -1 lap és -19 Ép árán kapunk 5 jelzőt, sztem ez nem akkora üzlet. Raádásul az összes jelzőt megoldja egy Szándékos pusztítás, Jégszív, Porcelángólem stb. és onnantól egy ép-t azzal lövünk le, amivel nem szégyellünk. Persze, ott a túloldala, hogy Zokogó eső vagy Férgek védelmezője mellett viszont elég beteg. De van benne akkora rizikó, mint amekkora a lehetséges haszon. Használható, de sztem legkevésbé sem irreális.

 6. na gratula akkor,nekem még 4 vizsga,de ha végeztem én is belenézek,hogy miket lehet bontani 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.