Kezdő-sarok #4

Hasznos tanácsok a cseréléshez, avagy cápa utamból kotródj!

Most hogy már ránézésre meg tudjuk állapítani, hogy az adott lap mikor jelent meg és milyen ritkaságjelzésű, térjünk rá a tényleges cserére.

Cápa: Olyan cserepartner aki mindenképpen jól akar járni.  Előszeretettel cserél a kezdő játékosokkal, akiknek az értékes lapjaira fáj a foga.

Ha kinéztél egy lapot, amit elszeretnél cserélni, fontos figyelni arra, hogy kb. hasonló értékű lapot adjál érte. Ennek felmérése, ha még nem voltál versenyen nehéz.

1. Ha Zén kiegészítős lapot néztél ki

Érdemes Zénes lapot (minikiegészítős) adni érte. Így kevésbé veszélyes a csere, mivel ha véletlen egy értékesebb lapot adtál érte, akkor is csak egy-két száz forint hátrányba kerülhetsz.  Általában a minikiegészítős lapok 100-500 Ft-os értékben mozognak. Az újabb Zén lapjai mindig kicsit keresettebbek mint a régiek, de van jó pár örökzöld régebbi is. Néhány értékesebb Zén lap: Hívó kürt, Manaevő féreg, Zilak-din főkancellár, Tudati blokkolás, A furfang temploma, Sötét nagyúr, Ősi legendák (ez a lap különösen értékes).

2. Ha nagy kiegészítős ritka lapot néztél ki

Na itt már elég széles a spektruma a lapok értékeinek. 100-2000 Ft között bármi lehet így, ha rosszul döntesz, egész komoly veszteség érhet. Itt is érdemes tartani a ritkát-ritkára taktikát, és ne menj bele a több lap egy lapra kombinációkba se, amíg nem vagy tisztában az értékekkel. Amit a partner kiválaszt, általában értékes (számára biztosan az) lap, ezért csak akkor cserélj, ha tényleg láttál olyat, ami neked is kell. Amiket el akarnak veled cserélni, azokat tarts fejben, mivel azok biztos nem értéktelen lapok. Néhány régi értékes lap: Apró kívánság, Ősi béklyó, Az erős ereje, Isteni szózat, Zu’lit kísérlete, Őrült Szajonn, Aranygriff, Brutálgeddon (az utóbbi kettő nem bontható ki paklikból, így árban egy olcsóbb UR-nek is megfelel), Szikráció. És az új kiegészítő legértékesebb lapjai: Trok Rakon, Thu’zad felismerése, Térszaggatás.

Általánosságban: Érdemes összebarátkozni néhány profi játékossal (akár velünk is), akik segíthetnek mind a cserékben, mind az esetlegesen felmerülő kérdésekben (persze fennáll a veszély, hogy az illető cápa), esetleg a Dungeon árlistáit böngészni, hogy gyorsabban felmérd a ritka lapok értékeit. Egy másik jó tanács: ha tudod, hogy értékes lapod van, ne cseréld el több kisebb értékű lapra, inkább tartogasd a számodra kellő, nagy értékű kártyának a beszerzésére.

Megjegyzés: Nyugodtan kérdezd meg a cserénél, hogy mennyibe nézi a lapot, amit te adnál és mennyibe, amit ő. Ha nagyon gyanús, hogy a saját lapját nagyságrenddel többe nézi, mint a tiédet, akkor inkább hagyd, lesz más, akivel tudsz cserélni.

Zárszóként annyit, hogy türelmesnek kell lenni, nem szabad elkapkodni a cserét, nem kötelező, bátran lehet azt mondani, hogy: “Köszi nincs olyan lap ami kéne”, és csak olyan lapot cserélj amire tényleg szükséged van! (pl. a következő versenyre kell)

Ha mégis sikerült egy cápába botlani és rossz cserét csinálni, fel a fejjel: mindenkivel megesik, ebből tanul az ember. Jó cseRe-beRét!

Varga Károly

7 thoughts on “Kezdő-sarok #4

  1. Következő cikkben lehet össze kéne állítani egy listát ‘a hkk legnagyobb cápái’ címmel…az sokat segíthetne a kezdőknek 🙂

  2. Kicsit meg ugyeskedjetek a cimkekkel es linkekkel, mert ez a cikk es a ‘Gyujtemenyepites…’ cikkek nem latszanak a fenti ‘Kezdoknek’ menupontban. koszi

  3. “Cápa: Olyan cserepartner aki mindenképpen jól akar járni. Előszeretettel cserél a kezdő játékosokkal, akiknek az értékes lapjaira fáj a foga.”

    Kérek szépen olyan cserepartnert, aki nem szeretne jól járni, remélem sokan vagytok. 😉

    javallat
    Cápa: Olyan cserepartner aki _nagyságrenddel_ többet kér értékben, mint amit ajánl. Előszeretettel cserél a kezdő játékosokkal, akiknek az értékes lapjaira fáj a foga.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.