A hét kérdése

Újabb hét, újabb kérdés. Ezúttal a közelmúlt eseményeire tekintünk vissza.

A hétvégén lezajlott Zénes frissen bontott kapcsán felmerült bennünk, hogy a verseny csábítóbb lenne a játékosoknak, ha valami extrával kiegészítenék (pl.: csapatverseny). A nyári kánikulában kicsit megfogyatkozott válaszadói csoport így erre a kérdésre adott választ:

Szerintetek milyen újdonságokat lehetne bevezetni ezekre a bontott versenyekre, illetve draftra?

Abbas Krisztián: Szerintem az ilyen draft-versenyek éppen elég újszerűek és különlegesek ahhoz, hogy önmagukban elég csábítóak lehessenek a játékosok számára. Ha mégsem, akkor annak talán anyagi okai lehetnek.

Bíró Tamás: Ennek a formátumnak véleményem szerint egyetlen hibája az, hogy júniusban kerül rá sor. Vizsgák, év végi hajtás és nyaralások is bejátszanak már, biztos vagyok benne, hogy egy kevésbé pörgős időszakban nagyobb népszerűségnek örvendene. Hiszen lássuk be, egy nívós, komoly díjazású verseny keretében, kedvezményes áron gyűjteményt gyarapítani az eddigi legjobb befektetésnek tűnik! Annyit azonban elképzelhetőnek tartanék a versenyélményt növelése érdekében, hogy egy új Zén megjelenését lehetne ekkorra időzíteni, így a bontott verseny feelingje, négy vadiúj lappal tovább erősödhetne.

Csető Zsolt: Szerintem érdekes lenne egy olyan frissen bontott / draft verzió, ahol egy adott szabálylap / követő készletből mindenki szabadon választhatna valamit a paklijához. Ez újabb réteget adna a formátum metagame-je számára, és tovább növelné a formátum változatosságát, érdekességét.

Felizardo Dániel: Magával a formátummal valóban nincs semmi gond, a kicsit kisebb érdeklődés valószínűleg az időpontnak és a nyár kitörésének tudható be. A nagyobb érdeklődést azonban valami kis extrával el lehetne érni, lehet ez akár csapatverseny (ebben az esetben kategóriák nélkül), akár más.

Ti milyen extrával varázsolnátok csábítóbbá a szombatihoz hasonló versenyeket?

7 thoughts on “A hét kérdése

  1. Bikini?Minek az rájuk???Ha álmodozunk akkor merjünk nagyot álmodni 😀

  2. Igazából szerintem a bontott versenyeken az igazi izgalmakat az adja, hogy előtte kell összerakni a paklit és ott kell kitalálni mi és, hogy legyen.
    Ha igazán élvezetessé akartok tenni egy bontottat szerintem valahogy szabályozzátok a pakliépítés módját mondjuk minden kiegészítőből max. 2 lapot lehet berakni vagy ilyesmik és akkor a játékosok alternatívabb valamivel gyengébb lapokat is kénytelenek lesznek berakni a paklijukba mert az adott kiegészítőből valami mást esetleg jobb vagy éppen nehezen pótolhatót akarnak használni.

  3. Szerintem is király lehet a frissen bontott páros, vagy az igazi tuti: páros draft (külön asztalon ülve) s a közös lapokból kéne 1-1, 4színű paklit összerakni.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.