Taroltak a Sokszínűségek a Dungeon júliusi versenyén

Rég nem látott dominancia a kvalifikációs versenyen.

Több mint negyven játékos keresett felfrissülést szombaton a nyári kánikulában a Dungeon hűsítő falai között. Első sorban persze nem ezért választották ennyien úticélul a budapesti szerepjáték klubot: természetesen a versenygyőzelem és az értékes nyeremények csábították a játékosokat. Na meg persze a Nemzeti Bajnokságra történő kvalifikáció: ez volt idén az utolsó olyan verseny, amelyről még bejutást lehetett szerezni a három napos augusztusi megmérettetésre. A csaták még szorosabbak, a hangulat pedig még feszültebb volt tehát.

A formátum hagyományos verseny volt, ahol ezúttal engedélyezett volt az ultraritkák használata is, vagyis mindenki megkötés nélkül építkezhetett. És ha már lehetett ultraritkákkal játszani, be is vetették őket jócskán a játékosok: a Sokszínűség, a Nyerő stratégia, A halandóság átlépése, a Beszűkült látókör és a Molluszk, az ócskás is feltűnt többek között az asztalokon.

A legutóbbi Dungeonös hagyományoson az ultraritkák nem remekeltek annyira, mint ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, ezúttal azonban olyasmi történt, ami a HKK mezőnyére mostanság nem igazán jellemző: az egyik pakli dominálta a versenyt. Ráadásul épp egy ultraritka szabálylapról, a Sokszínűségről van szó: az első nyolc helyezett játékosból négyen ezt a paklit választották – mint kiderült, jól.

A top tízben találunk még emellett A legfőbb követőt használó paklit, Triniganos Terrgath-kontrollt, Semleges csatamezőt, az eddig kissé talán méltatlanul hanyagolt Toborzót, és Zarknod bilincseket is.

A versenyen végül nem csak a Sokszínűségek domináltak, hanem az amatőrök is remekeltek: a legjobb profi játékost a harmadik helyen találjuk. A jelenség érdekes mód nem szokatlan: az idei hét Dungeonös versenyből négyet amatőr játékos nyert.

Július legjobbja végül Kurunczi Dávid lett egy néhány meglepetéslapot (például Esszenciakapcsot) is tartalmazó Sokszínűséggel, megelőzve Daku Gergely nehezen kezelhető A legfőbb követős deckjét, amely A mindentudót, Manafamiliárist, Ganüid nagymestert és Homályurat használt. Gergő ráadásul duplán örülhetett, hiszen ezzel az eredménnyel bejutott a Nemzeti Bajnokságra is – a másik három bejutó helyen végzett játékos már korábban kvalifikálta magát.

A harmadik helyen egy másik Sokszínűség végzett Vári Zsombor irányítása alatt, megelőzve Valler Krisztián sokat forgatott Triniganos Terrgath-kontrollját és Abonyi Attila a győzelemről ismét csak hajszállal lecsúszó Semleges csatamezőjét.

A verseny végeredménye

I. Kurunczi Dávid – Sokszínűség (legjobb amatőr)
II. Daku Gergely – A legfőbb követő
III. Vári Zsombor – Sokszínűség
IV. Valler Krisztián – Terrgath
V. Abonyi Attila – Semleges csatamező
VI. Fischer Zsolt – Sokszínűség
VII. Gáspár Tamás – Toborzó
VIII. Aranyi Ákos – Sokszínűség

Gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el, aki pedig esetleg a Nemzetiről történő lecsúszás miatt bánkódik, az ne keseredjen el nagyon, hiszen ne feledjétek: idén a kiesettek, illetve a nem bejutottak számára is lesz egy külön draft verseny a harmadik napon!

Ami pedig a Dungeont illeti: a következő hónapban ismételten hagyományos versenyen vehettek részt a bolt versenyén, de a jövő héten is érdemes lesz lelátogatni a klubba, hiszen jön a HKK Blog második versenye, szintén ezen a helyszínen.

Csető Zsolt

4 thoughts on “Taroltak a Sokszínűségek a Dungeon júliusi versenyén

  1. ne már. miért lenne gond nekik, ha még a nemzeti előtti utolsó behóson be lehetne jutni?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.