A quwargok diadalmaskodtak a HKK Blog júliusi versenyén

Felizardo Dániel nyerte a kétszínű versenyt

Isteni szövetség formátummal vártunk benneteket a HKK Blog második, júliusi versenyén, ahova a szerdai nap ellenére – hatalmas örömünkre – nem kevesebb, mint 47 játékos látogatott el, vagyis nem sok kellett ahhoz, hogy hétköznap is teltház legyen a Dungeonben. Sok amatőr és vidéki játékos látogatott el a versenyre, kihasználva a számukra biztosított akciókat és kedvezményeket – bízunk benne, hogy rendszeresen ellátogattok majd az általunk szervezett megmérettetésekre.

A versenyen tehát két isten lapjaiból gazdálkodva kellett paklit építeni: a legnépszerűbb szín a várakozásoknak megfelelően a sárga volt, de sokan használtak lilát, pirosat, feketét és fehéret is. Íme a színek eloszlása.

 • Fairlight – 16
 • Chara-din – 15
 • Dornodon – 13
 • Leah – 11
 • Raia – 11
 • Rhatt – 7
 • Elenios – 5
 • Tharr – 5
 • Sheran – 4

Ami a tényleges koncepciókat illeti: ezúttal is rendkívül változatos volt a mezőny. A szabálylapok és a követők közül csupán a Semleges csatamező és a mostanság kissé bújkáló Molluszk, az ócskás képviseltette magát nagyobb számban, ám a júliusi Dungeonös verseny Sokszínűség-dominanciájához hasonlót egyiküknek sem sikerült produkálnia. Az alábbi narancssárga lapokat használták a játékosok.

 • Szabálylapok: 6 Semleges csatamező, 3 Változó környezet, 2 Ősi rúna, 1 A fájdalom szépsége, 1 Lassan járj!, 1 Specializáció, 1 Szűk esztendők, 1 Zarknod bilincse
 • Követők: 5 Molluszk, az ócskás, 3 Beldian, 2 Az első vámpír, 2 Építő rakshallion, 2 Terrgath, 1 Arochos, 1 Átkozott követő, 1 Edralian, 1 A halhatatlanok nagymestere, 1 Krigis, a lélekkufár, 1 A legfőbb követő, 1 Mérgező rakshallion, 1 Tharr követője, 1 Toborzó
 • Egyéb: 3 öt lap, 2 Változó környezet + Qwikrekson, a quwarg sámán, 1 Bűvös erdő (2) + Melák, az óriás, 1 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 1 Szűk esztendők + Sárkány úrnő

A hat körös versenyt végül blogos kollégánk, Felizardo Dániel nyerte veretlenül, öt győzelmet és egy döntetlent elérve, Révész Bencét legyőzve a döntőben. Dani az idén már – első sorban Varga Róbert által – több versenyt is nyerő Változó környezetes quwarg paklit vezette a dobogó legfelső fokáig. Az első tíz helyezettet lent találjátok – paklilistáikat is elolvashatjátok.

A végeredmény

Dornodon – Chara-din quwarg pakli Változó környezettel és Qwikreksonnal.

Rhatt – Leah köd pakli öt lappal.

Dornodon – Fairlight kontroll Semleges csatamezővel.

Egyszínű Elenios pakli Molluszkkal.

Chara-din – Tharr orgling pakli öt lappal.

Egyszínű Leah élőholt pakli Beldiannal.

Dornodon – Raia Sötét kastplomos pakli Molluszkkal.

Leah – Chara-din nekronhorda Lassan járjjal.

Egyszínű Leah élőholt pakli Beldiannal.

Raia – Chara-din épület pakli Építő rakshallionnal.

A versenyen a legjobb amatőröket szokás szerint külön is díjaztuk, de senki sem ment haza üres kézzel, hiszen egy ajándék HKK zsákbamacskát minden résztvevő kapott, melyekben most is értékes ritka lapok, kis- és nagy kiegészítők, valamint versenybeülők lapultak.

Azon játékosok között, akik legalább 1.000 Ft értékben vásároltak zsákbamacskát ezúttal is kisorsoltunk 4 darab Zanszilánkok kiegészítőt: ezeket végül Asztai Gergely, Galamb Dániel, Gergely Ferenc és Hoffman Gaszton nyerték. Zsákbamacska és sorsolás természetesen a jövőbeli versenyeinken is lesz, így ne keseredjen el senki, aki most nem nyert.

Újdonságként volt egy tippversenyünk is: azt kellett eltalálni, hogy hány olyan pakli indul a versenyen, amely használja az Áldozat a főistennek nevű lapot. Egy ilyen deck volt végül, ezt a tippet pedig hárman adták le, név szerint Bartus Gergely, Cseri Dávid és Klujber Balázs. Ők féláron nevezhetnek majd a következő HKK Blog versenyen, ahol szintén hasonló tippversennyel várunk majd benneteket.

A HKK Blog augusztusi versenyére nagy valószínűséggel augusztus 11-i héten kerül majd sor, a formátum pedig A szokszínűség jutalma lesz, a Nemzeti Bajnokságra történő felkészülés jegyében – a végleges információkkal hamarosan jelentkezni fogunk itt a blogon és a Facebookon.

Gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el a júliusi versenyünkön, és köszönjük, hogy ilyen sokan ellátogattatok a megmérettetésre! Augusztusban ismét várunk majd benneteket!

Csető Zsolt

2 thoughts on “A quwargok diadalmaskodtak a HKK Blog júliusi versenyén

 1. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.