A Triniganos paklik uralták a Beholder hagyományos versenyét

Domináltak a Szúnyogírtásos deckek.

Szombaton került megrendezésre a Beholder júliusi versenye, ahol hagyományos formátumon mérhették össze erejüket a paklik és a játékosok – ezúttal ultraritkák nélkül. Összesen 44 játékos látogatott el a megmérettetésre – a profi és az amatőr kategóriában is egyaránt 22-22 játékosból állt a mezőny.

Az a mezőny, melyben rég nem látott dominancia volt tapasztalható. A júliusi Dungeonös versenyen ugyan rendkívül sikeresen szerepeltek a Sokszínűséges paklik, ám összességében elmondható, hogy az elmúlt fél-egy évben rendkívül változatos volt a HKK paklik élmezőnye. Nem úgy, mint most: a versenyasztalokat túlzás nélkül ellepték a Triniganos Szúnyogírtásos paklik, legyen szó Terrgathos, öt lapos, Semleges csatamezős vagy Beldianos verzióról.

A profi mezőnyről részletes kimutatással is tudunk szolgálni, ahol az első sorban a gyűjtőgenerálást erőltető Zarknod bilincsés paklikból is volt néhány darab, de az új életjelzős lények is több helyen felbukkantak. Érdekesség: az ideiglenesen visszaengedett régi A mágia létsíkja és A sárkány kincse közül utóbbi is szerephez jutott – ott volt az Erdős Viktor által használt Lassan járjos tárgy pakliban, de Dárday Gergely is használta zanszilánkos deckjében.

 • Követő: 5 Terrgath, 1 Beldian, 1 Építő rakshallion, 1 A halhatatlanok nagymestere, 1 Krigis, a lélekkufár, 1 A pegazusok hercege
 • Szabálylap: 3 Zarknod bilincse, 2 Lassan járj!, 1 Hálócsapda, 1 Semleges csatamező
 • Egyéb: 3 öt lap, 1 Bűvös erdő (3) + Rakshallion főmágus, 1 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere

És hogy a dominanciát a végeredménnyel is alátámasszuk: a profi kategórát Aranyi Ákos nyerte, méghozzá Terrgathot használó Triniganos kontrollal. Ákos paklija a megszokott spoilerek mellett egy kis különlegességet is tartalmazott az Aranytigris személyében, amely miatt olyan lapok is befértek a deckbe, mint a Konkatenáció – a kreatív húzás végül számos meccset hozott Ákosnak, aki így megérdemelten húzta be első Beholderes profi győzelmét. A második helyen szintén egy Triniganos kontrollt találunk: Dönczi Krisztián Beldian segítségével vezette a dobogó második fokáig a koncepciót, míg a harmadik Veres Péter lett, méghozzá az új életjelzős lényekre építő paklival. Íme a kategória legjobbjai, paklilistákkal.

A profi kategória végeredménye

I. Aranyi Ákos (paklilista)

Aranytigrises, Triniganos, Szúnyogírtásos kontroll Terrgath-tal.

II. Dönczi Krisztián (paklilista)

Triniganos, Szúnyogírtásos kontroll Beldiannal.

III. Veres Péter (paklilista)

Életjelzős lényes pakli A halhatatlanok nagymesterével.

IV. Felizardo Dániel (paklilista)

Gyűjtőgenerálós Zarknod bilincse.

V. Nagy Gyula Gábor (paklilista)

Nekronhorda Lassan járjjal.

VI. Tamási Viktor (paklilista)

Sok lopással játszó kontroll 3 Bűvös erdővel és Rakshallion főmágussal.

A profikhoz hasonlóan az amatőröknél is a Triniganos paklik sajátították ki az első két helyet – ráadásul itt is két különböző verzió. Az első Földi Viktor lett, méghozzá Semleges csatamezőt használva, míg a második helyen Huszár Ádám végzett a hagyományos Terrgathos verzióval. A harmadik Balogh Béla lett Hegymélyi keltetőt és Tokozó rakshalliont használó hordával. A kategória legjobbjait és a paklilistákat lent találjátok.

Az amatőr kategória végeredménye

I. Földi Viktor (paklilista)

Triniganos, Szúnyogírtásos kontroll Semleges csatamezővel.

II. Huszár Ádám (paklilista)

Triniganos, Szúnyogírtásos kontroll Terrgath-tal.

III. Balogh Béla (paklilista)

Horda Hegymélyi keltetővel és Tokozó rakshallionnal.

IV. Papp Ádám (paklilista)

Kontroll Zarknod bilincsével.

Rég volt már olyan tehát, hogy egy pakli ennyire kimagasodjon a mezőnyből, és bár “csak” UR nélküli hagyományosról van szó, a mostani végeredménynek komoly hatásai lehetnek majd a metagame-re. Közvetlenül a 2012-es Nemzeti Bajnokság előtt ez mindenképpen érdekes fordulatnak mondható.

Budapesten legközelebb a Dungeon várja a játékosokat, méghozzá normál hagyományos versennyel, augusztus első hétvégéjén – kiváló felkészülési lehetőség lesz a Nemzeti első napjára. Gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el a hétvégén!

Csető Zsolt

5 thoughts on “A Triniganos paklik uralták a Beholder hagyományos versenyét

 1. A sárkány kincse nálam is befért, de engem meglepett, hogy csak ketten használtuk.
  Ki használta a régi mágia síkot?

 2. Hm, az a mondat félreérthetőre sikeredett, nem használta senki. Átírom. 🙂

 3. Annyi észrevételem lenne hogy a szabálylapok címszó alatt követőket. A követők címszó alatt szabálylapokat sorol a cikk.

  Üdv.: torposz

 4. Megkövetem magam azután amit a “A Kihívás” életjelzős továbbfejlesztés részében írtam, úgy látszik mégiscsak van kraft a koncepcióban. Grat neki és a többieknek is akik jól szerepeltek.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.