Trafó – Bűvös erdős tűz pakli

Ma piromániás olvasóinknak kedveskedünk egy tűz pakli átalakításával.

A nyári forróság jegyében választottam ki a paklit, amit Popovics Péter osztott meg velünk. Nézzük is, hogyan festett az általa beküldött összeállítás.

Az eredeti pakli

szabálylap: 3 Bűvös erdő
követő: Átkozott követő

3 Robbantás
3 Perzselés
3 Éltető tűz
2 Magmarobbanás
2 Tűzkapu
3 Démonparázs
3 Tűzcsapás
2 Lángtenger
3 Denevérbomba
3 Urgod haragja
2 A főnix tüze
2 Illúzióláng
3 Tűzförgeteg
2 Tűzrituálé
3 Pirofordítás
3 Tűzfuvallat
3 A tűz síkja

45 lap

A pakli alapja, mint azt már valószínűleg sokan tudjátok, A tűz síkja, ami az általa adott Taumaturgiákkal leolcsóbbítja tűzvarázslatainkat, valamint sebzéseinket is növelik. Emiatt érdemes is használnunk Bűvös erdőt a pakli mellé, ami jobban fogja ellenfelünket zavarni, mint minket. Az Átkozott követő már csak hab a tortán, beszünteti a zavaró követőket, így nem kell félnünk egy Edraliantól vagy egy Arcohostól.

Akik túl gyengének bizonyultak

A Perzselés a tűzlövések közül is a leggyengébb. Három varázspontért lő két lénybe hármat vagy egy játékosba négyet. Ez sajnos az Urgod haragja megjelenése óta kevés, de már előtte sem volt a tűz paklik egy oszlopos tagja. A Tűzkapu erőforrásnak kicsit lassú, és sokszor jöhet ütemtelenül, ezért helyette inkább játsszunk a harmadik Tűzrituálénkkal, hiszen az még a sebzésbe is be tud segíteni.

A Magmarobbanás és a Tűzfuvallat a leszedések táborát erősíti, viszont mindketten viszonylag drágán oldanak meg több lapot, ráadásul hátránnyal. Egy olyan pakliban, ami gyors akar lenni, mégis az ellenfelet kevés lap kijátszására bírja, érdemes helyettük kipróbálni a Plazmacseppet, ami sokkal stabilabban oldja meg a mai versenylapok nagy százalékát.

A Denevérbomba ugyan a legjobb drágítások között van, de mivel egy ősmágiás lappal könnyen kicselezhető, megfontolható helyette a Zirri átokmacska használata. Esetleg a párbaja miatt jobb lehet a Denevérbomba, de én a cicát áramlása és nehezebb megoldhatósága miatt jobban szeretem használni. (Kétszínű versenyre természetesen az előbbi használata javasolt.)

Akiket semmiképp ne hagyjunk ki

A már fentebb említett lapokon kívül én még a Leah szín két sztárját használnám alapból a pakliba. Az egyik az erdős paklik egyik alapkelléke, a Morgan átkozott ajándéka, ami nem csak olcsó sebzést, de lénymegoldást is biztosít számunkra, ráadásul nem cselezi ki az őrző képesség. A második lap pedig a méltán népszerű tömegirtás, a Nagyobb életszívás, ami kijátszásával és áramlásával szintén hasznunkra válhat.

Az új pakli

szabálylap: 3 Bűvös erdő
követő: Átkozott követő

3 A tűz síkja
3 Pirofordítás
3 Plazmacsepp
3 Tűzrituálé
3 Robbantás
3 Tűzcsapás
3 Tűzförgeteg
3 Démonparázs
3 Éltető tűz
2 A főnix tüze
2 Illúzióláng
3 Urgod haragja
2 Lángtenger
3 Morgan átkozott ajándéka
3 Nagyobb életszívás
3 Zirri átokmacska / Denevérbomba

45 lap

A paklit leginkább egy- és kétszínű versenyen, valamint pörgős formátumon érdemes forgatni, a hagyományos környezetben már nem mindig állja meg a helyét. Side-ból érdemes készülni akadályozásokkal (Thauglorendon, Védelmező elixír, Kisebb jégdémon, Őrző lord), egy-két counterrel (Leanthil trükkje), valamint további helyszínekkel (A mágia létsíkja, Óriások földje). Pörgős versenyen érdemes néhány akadályozást alapból is használnunk a pakliban. Jó játékot és kellemes pirózást kívánok a deckkel!

Felizardo Dániel

 

 

 

7 thoughts on “Trafó – Bűvös erdős tűz pakli

 1. Az Izzo fokusz nem tolja olyan durvan szerintem (nem noveli a sik es ures kezre nem vágyom rá). En szeretem meg a Demoni kisulest es a Tuzparancsot hasznalni benne.

 2. Lángtengerből általában elég egyet használni. Ha a vízió lapokból sem teszünk be egynél többet, akkor kényelmesen elfér a Zirri macsek mellett a Denevérbomba is. 🙂

 3. A morgan atkozott ajandeka side lap bilincs vagy tukorpakli ellen.
  A sarkanymagia meg mindig jo lap, foleg a mai varazslatokkal teli kornyezetben, siman lehet alapbol hasznalni.
  En Demoni kisulesbol is hasznalok kettot, es igy mindjart feleslegesse valik a Zirri atokmacska is, nagyon jo kis konfiguralhato lap, sokszor a jelzo leny es a gyogyulas nyerte meg nekem a meccset.

  A tobbivel nagyjabol egyetertek, bar en meg mindig jobbnak erzem a tuzfuvallatot a plazmacseppnel (ne legyunk naivak, nem hulye az ellenfel igen is ki fog rakni az asztalra tobb mint 1 lapot), valamint en szeretek A lang marasa-val jatszani, mert cantrip mivolta miatt nem sokat kockaztatunk vele, es a max EP csokkentese legalabb olyan felkeszuletlenul tudja erni az ellenfelet, mint a blogliga versenyen az Aranytigris meglepeteskatya.

 4. @kfa

  Sztem az ajándék a legjobb lap, szinte nem lehet rosszkor behúzni. A sárkánymágia drága, igazán csak sík mellett jó, de akkor már eleve drágább az ellenfél reakciója, szóval sztem nem jó.
  Démoni kisülés sztem is jó lap, nagyon sok leszedés nem megy jelzőkre és leütni sem könnyű. Bilincsel voltam és kb 5 körig nézték egymást egy Repróval az őrposztomban.
  Nem vagyunk naívak, sőt azt gondoljuk, hogy több lapot is le fog hozni és így nem a minket zavaró lapot fogja beáldozni. Ezért jobb a csepp.
  Láng marása side.
  Szerintem.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.