A hét kérdése

Ezúttal az aktuális versenygyőztes koncepciók kapcsán kérdezgettünk körbe.

Vajon folytatódik-e a közelmúltban tapasztalt Szúnyog-Sokszínűség dominancia, vagy egy más pakli ér fel a csúcsra a következő hagyományos versenyen? Erről kérdeztük állandó válaszadóinkat.

“Szerintetek a következő hagyományos versenyen ismét az elmúlt hetekben bizonyító paklik érnek fel a csúcsra (Szúnyog, Sokszínűség), vagy a játékosok annyira fel tudnak ellenük készülni, hogy új győztest avathatunk?”

Makó Balázs: Én bízom benne, hogy a játékosok kitalálnak valami újat, mellesleg az elmúlt fél év győztes paklijai is azt bizonyítják, hogy nem nagyon tud ugyanaz a koncepció sokszor egymás után nyerni. Mivel ezek a paklik eléggé húzásra-keresésre építenek, egy Bilincs vagy akár Börtön (esetleg köddel?) megzavarhatja őket, főleg side előtt. Az antimágiás-életes lényes paklikban is látok potenciált, főleg az új Zénes lapokkal megerősítve.

Abbas Krisztián: Szinte megjósolhatatlan a végeredmény. Mégis, talán nagyobb az esélye annak, hogy nem Szúnyog-kontroll vagy Sokszínűség nyeri az augusztus 4-i hagyományos versenyt.

Csető Zsolt: Szerintem gyorsan fog reagálni a metagame az aktuális trendekre (a varázslatokra és erőforrásokra építő paklik ellen mindig egyszerűbb készülni a több megoldási mód miatt), így én igen valószínűnek tartom, hogy egy másmilyen koncepció fog felérni a csúcsra.

Felizardo Dániel: Kétlem, hiszen egyszerűen annyi megoldás létezik ezek ellen a paklik ellen, hogy a játékosok biztosan fel fognak készülni rájuk. Persze ettől még lehet, hogy jó eredményt fognak elérni ezek a paklik, de a végső győztes szerintem másmilyen paklit fog a csúcsra vezetni.

Papp Ádám: A játékosok valószínűleg le tudták reagálni a helyzetet, és készülni fognak ezekre a paklikra, azonban egy nem teljesen szokványosan összerakott szúnyog (pl. mezős, mint a Behóson) illetve egy olyan Sokszínűség, mely úgy van kitalálva, hogy alapból is jó lehessen a mumusai ellen, okozhat komoly meglepetéseket.

4 thoughts on “A hét kérdése

 1. Nekem az a tippem, hogy új győztest avatunk. Érdekes a jelenleg 2 legerősebbnek tartott paklit szembe állítani az összes többivel.

  Esélyesek lehetnek még a sokszinen és a trinigan/szunyogon kívül szerintem: mező, bilincs, keltető (életes, tokozós, legendás), változós kombó (tárgy, zsz, orgling, quwarg, előnyös üzlet), edralian, áldozós molluszk.

  Azonban jósolni nagyon nehéz, bármi megtörténhet.

 2. Egy kis szubjektív meta elemzés:

  sokszin kikap: szúnyog, bilincs, keltető, edralian

  sokszin nyer: mező, változó, molluszk

  szúnyog nyer: sokszin, mező, változó, edra, molluszk.

  szúnyog kikap: bilincs, keltető

  mező nyer: bilincs, keltető, edra, molluszk

  mező kikap: szunyog, sokszin, változó

  bilincs nyer: sokszin, szunyog, molluszk

  bilincs kikap: mező, keltető, változó, edra,

  keltető nyer: sokszin, szunyog, bilincs, molluszk

  keltető kikap: mező, változó, edra

  változó nyer: mező, bilincs, keltető

  változó kikap: sokszin, szunyog, molluszk, edra

  edralian nyer: sokszin, keltető, változó, bilincs

  edra kikap: szunyog, mező, molluszk

  molluszk nyer: edra, változó

  molluszk kikap: sokszin, szunyog, mező, bilincs, keltető

  Sokat számít, hogyan van összerakva a dekk és ki forgatja.

  Fenti elemzés alapján a trinigan/szunyog dekk tűnik a legesélyesebbnek. Már csak azt kel figyelembe venni, hogy fenti dekkekből mennyi lesz és milyen lesz a sorsolásuk:)

 3. @A.Á: A keltető esélyeit egy kicsit módosítanám
  Keltető nyer. molluszk ez korántsem biztos, attól is függ, hogy milyen molluszk, és hogy az illető hogy bánik a kezdeti fattyal, de egy gyors epikus után csomagolhat a keltető.
  Keltető kikap: A változó rúnája ugyan nagy fegyvertény, de ha 1-2 bónusz drágítás lejön a keltető mellé, akkor át lehet vészelni azt a kört, és akkor már jók vagyunk.
  Keltető kikap: A csatamező ver egy 3lapos dekket egyértelműen? nos, ezt a 3 lapos dekk is jól tudja, ezért a side 25 lapjából ~15öt mező ellen, és további 4-5 lap mező ellen IS jó. Az én mérlegem pl. a mezők ellen pozitív, de Miki is vert már el mezőt… nem azt mondom, hogy veri a keltető, de egy kis szerencsével… (és az ősanyával 🙂 ) a 4lapos keltetős horda ellen pedig kb. annyit tud, hogy elveszíti azt, hogy a drágítás miatt nem szólnak bele az 1. körébe, cserébe kiveszi azt, ami beleszólna az 1. körébe (erős, térszagi)
  Keltető nyer: szunyog. hát, azért ha nem a tergat van mellette, hanem rúna/beldian(fujj) akkor azért oda tud csapni az is egyet

  nem kötözködésből, csak a teljesség kedvéért

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.