HKK Blog – most titeket kérdezünk

Immáron három hónapja annak, hogy elindult a HKK Blog – konzultáljunk egy kicsit.

A blog elindulásakor egyértelműek voltak a céljaink: a HKK-s közösség összefogásának erősítését, érdeklődésének kielégítését és aktivitásának növelését tűztük ki magunk elé, mint fő feladatok – tevékenységünkkel is ezeket próbáltuk meg szolgálni.

Az oldal elindulása óta eltelt három hónapban létrehoztuk több mint 130 bejegyzést, melyekhez közel 1000 hozzászólást termeltetek, elindult egy teljesen új kezdeményezés a podcast személyében, és sor került az első HKK Blog versenyekre is, melyeken a tapasztalt érdeklődés minden előzetes várakozásunkat felülmúlta.

Itt az ideje tehát, hogy hivatalos formában is megköszönjük támogatásotokat, hiszen nélkületek mi sem tartanánk itt, hálánk jeléül pedig úgy döntöttünk, hogy felteszünk nektek néhány kérdést, hogy a jövőben is a Ti igényeiteknek megfelelően alakuljon a blog tartalma.

 • A paklileírásokat jelenleg több kategóriába gyűjtjük. A hagyományos leírások mellett ott van az Olcsópakli rovat, melyben pénztárcabarát megoldásokkal foglalkozunk, a Kívánságkosárban az általatok küldött pakli-kéréseknek igyekszünk eleget tenni, a Trafóban pedig a szintén emailben érkezett deckeket alakítjuk át hatékonyabb verziókká. Mi a véleményetek a felosztásról? Rendben van így? Esetleg szeretnétek, ha további ötletekkel bővítenénk a paklileírásokat? Vagy esetleg épp ellenkezőleg: olvasszuk bele az olvasói kéréseket a hagyományos paklileírásokba, átláthatóbbá téve a rendszert?
 • Versenybeszámolóinkban jelenleg arra törekszünk, hogy minél pontosabban (és lehetőleg számszerűsítve) bemutassuk a mezőny összetételét, valamint hogy listákat biztosítsunk számotokra a legjobban szereplő paklikról. Milyen egyéb elvárásaitok lennének még a versenybeszámolók kapcsán?
 • A korábbi hagyományos, szöveges interjúk helyett a HKK Blog elindulásával kísérleti jelleggel megpróbálkoztunk a pár perces videó-alapú interjúkkal. Ti melyik formát támogatnátok a jövőben?
 • Mi a véleményetek állandó rovatainkról (Top 7, Randomlap, Metagame-elemzés, HKK anekdoták, Szivárgás, HKK Online, A Kihívás, Kezdő-sarok)? Melyik a kedvencetek? Melyikből szeretnétek többet? Melyik az, amelyik szerintetek változtatásra vagy elvetésre szorul? Milyen témában olvasnátok még rendszeresen a blog hasábjain?
 • Milyen tartalmakkal segítenétek a kezdő játékosokat? A kezdő olvasók milyen jellegű segítséget vennének szívesen?

A fentieken túl természetesen szívesen fogadunk minden más felvetést, legyen az tartalmi, a blog felépítésével kapcsolatos, esetleg közösségi dolog. A kommentek között tárt karokkal várjuk észrevételeiteket – ne feledjétek, a blog Nektek készül!

Csető Zsolt

18 thoughts on “HKK Blog – most titeket kérdezünk

 1. Versenybeszámolók kapcsán, ha közzéteszitek a nyertes paklikat, akkor ha nem nagy gond a side is benne lehetne, mert kezdő versenyzőknél szoktam érzékelni, hogy a side-ra nem helyeznek olyan nagy hangsúlyt és abból is hátha tanulnának belőle.

  HKK Online-ról több szó eshetne.

  Interjúk írásban, mint videóban.

 2. Jó lenne ha a paklileírásoknál mindig ott szerepelne a feltöltött kép linkje a paklileírásban a későbbiekben, és az sem lenne rossz, ha az eddigi cikkeitekben is tudnátok ezt pótolni.
  Szintén jó lenne, ha már a pakli szöveges jellemzésénél is szerepelnének a kártyák linkjei, hogy ne kelljen legörgetni a listához, és utána vissza a szöveghez. Apróságnak hangzik, de higgyétek el, nagyban növelné az olvasási élményt.

  A videóknak nagyon örülök, remélem a jövőben is találkozok velük. A legjobb felhasználási mód szerintem a szöveges leírás és a videó vegyítése lenne.

  A kezdősarkot szerintem napi rovatként is futtathatnátok, olyan sok lehetséges cikket lehetne írni a témáról. A mostani, heti/két heti 1 cikk nem adja a tippeket a kezdőknek a megfelelő ütemben. Mire a “végére” ér a rovat, addigra már maguktól is profi játékosokká válnak a rovat indulásakor még kezdő játékosok.

 3. Sziasztok!!!Nem vagyok profi hkks de egy ideje már játszom vele így haladónak már mondhatom magam!!Mikor tudomást szereztem a blogról azóta minden nap felnézek és a két régebbi blogotokat is áttanulmányoztam,végignéztem.Szerintem a paklileírások jók,tetszik h minden le van írva róla ami érdemes.A versenybeszámolóknál szerintem is jó a szöveg de videó is lehetne.Illetve nem tudom h mennyire van rá mód (mert Szabolcsi vagyok),de nekm nagyon tetszenek azok a videók amik youtube-on vannak különböző döntőkről,felirattal.Ha meg lehetne oldani h bizonyos meccseket felvesztek(nem muszáj feltétlen versenynek lenni,én speciel annak is örülnék ha közöltök egy paklileírást(mint a manós,nekem az a kedvencem rakosgatom is összefele:DDD) és utána egy versenyerős(esetleg régebbi paklival)felraknátok vele egy próbameccset(vagy esetleg többet).Kezdőknek pedig ugyanilyen videókat az olcsópaklival csak lassab verzióban egy pl félórás videóval,és mondod h mit csinálsz.Tehát nem úgy ahogy a hkk.hu-n van a bemutató videó hanem leírtok két paklit és azzal játszotok de mondjátok h most kirakom a rubin fókuszkristály paszivizálom és csontot kérek vele.Kapok két csontot mert két fókuszkristályom van.Szal nem ilyen nagyopn szájbarágósan,de nem is olyan gyorsan.Mert tuti h egy kezdő nem érti pl.Hogy ha annyi van írva h megdemizrázza és utána látja a videón h a játékos visszaveszi a kártyát hanem akkor elmondod h demizrával megakadályozom és emiatt majd a köre végén visszaveheti.Én ezeket javaslom,meg persze örülnék ha napi több cikkre is lenne lehetőség,de ne legyünk telhetetlenek.:DDDBocs a hossszúságért!

 4. Alapvetően jók a bejegyzések. HKK Online rovat viszont nagyon el lett hanyagolva, az utolsó bejegyzés 2 és fél hónapja történt…

 5. Az interjúk videóban legyenek ha lehetnek.
  Valamint a meta game elemzés is lehetne gyakrabban így tájékozottabbak lehetnek a játékosok és nem verseny előtt 2-3 nappal látnak a meta game rovatban jó lapokat amiket már nem tudnak beszerezni.
  A paklileírások jók!
  Minden más maradhat!
  A blog nagyon jó csak így tovább!

 6. paklileírások:
  Lehetnenek versenybeszomolokkal egybekotott paklielemzesek is (nem feltetlen a gyoztestol), hogyan mukodott a dobogos helyezest elert pakli, melyik lap miert volt benne. A tobbi szekciotok nagyon tetszik, csak a profi paklik leirasat hianyolom.

  Versenybeszamolok, interjúk:
  Szinten az elozo kommentemet kapcsolnam ide, a gyoztes/dobogos jatekos elmondhatna akar korokre lebontva is hogy zajlott a versenye, hogy muzsikalt a pakli. En az irott format, kepekkel, linkelt lapokkal jobban szeretem mint a videot,

  állandó rovat:
  Mindent szivesen olvasok de a HKK Online-al foglalkozhatnatok tobbet, ez eppen egy hatalmas elorelepes (lehet) a HKK tortenelmeben es alig hallani rola.

  kezdő játékosok:
  Videora rogzitett meccsek, feliratozva, mint ahogy egyszer a beholder megcsinalta.

  Nagyon tetszik a honlap, minden cikketeket szivesen olvasom.

 7. Nemzeti konzultáció 4.0 :):):)

  1. Sztem ez így abszolute rendben van, talán amin van értelme legondolkodni, hogy az etnikumoknak külön rovatot szentelni, de ez sem olyan kardinális kérdés.

  2. Semmi, sztem jó ez így, esetleg kicsi jobban részletezhető lenne 1-2 nem várt pakli.

  3. A győzteseknek a videointerjú nyilván sokkal egyszerűbb…ezzel együtt azonban azt gondolom, hogy érdekesebb egy hosszabb, leírt interjú.

  4. HKK anekdotákból elég kevés volt eddig, és sztem a Kihívás rovat veszíteni fog idővel a népszerűségéből, de ez a jellegéből adódik, nem a rovat hibája. A szivárgásnál 1-2 konkrétabb információ esetleg jöhetne, mivel többször volt olyan, hogy inkább arról írtatok, hogy ‘mi nem lesz’, sztem a legtöbb embert nem ez érdekli. Persze az is gaz, hogy nagy kulisszatitkokat sem szerencsés elárulni. Ezektől eltekintve ok minden.

  5. Sztem ez jó így, esetleg a tesztvezetést lehetne újra bepróbálni, Bálintnál sokat segített (bár megtaníthattátok volna arra is, hogy káromkodni nem szabad :)). Tényleg, mi volt ott a baj, hogy nagyon hamar vége lett?

 8. Minden ok. Csak így tovább!

  Jöhet több metaelemzés, mondjuk nemzeti formátumokról részletesen és a kezdő játékosok felkészítése rovat is folytatódhatna, így lehete növelni a hkk.-sok táborát. Ebben akár lehetne külön versenyt is szervezni, hogy melyik “mentor” tanítványa ér el jobb eredményt (tiszta x faktor)

  Egy apró dolgot azért el kell áruljak, ami kicsi negativum. A szerkesztők közül többen aktivan nem játszanak jelenleg és ez néhány írásukon meg is látszik. Jó lenne, ha ők is visszatérnének a versenyasztalokhoz. Nagyon tisztelem őket és nagy játékosoknak tartom őket ettől függetlenül.

 9. 1. Kicsit több verseny erős paklit is leírhatnátok..:) nem feltétlenül a legnépszerűbb koncepciók közül válogatva..
  2. Régen minden versenygyőztessel íratattók 1 részletes beszámolót, én (és szerintem még sokan mások is) ezt nagyon hiányolom.
  3. A videó jó dolog de nekem sokkal jobban bejön 1 hosszabb lélegzetű interjú,
  másodlagos, hogy videó vagy írás csak ne 2 perc legyen.
  4. Metagame-elemzés, HKK anekdoták, Szivárgás
  5. Szerintem sok segítséget adtok a kezdőknek nem tudom mit tehetnétek még.
  Minden elismerésem és köszönöm a munkátokat.

 10. Én olyan cikkeket olvasnék leginkább (egyszer talán volt is rá példa), ahol egy pakli teljes evolúcióját lehet nyomon követni, az alapötlettől a lapok beszerzésén és a tesztelésen át egészen a versenyig, és az ottani szerepléséig bezáróan. Nyilván nem olyan paklikra vagyok kíváncsi, amiből tucatnyit láttunk már, hanem olyat, ami először jelenik meg a versenyasztalon, és jó eredményt ér el.

 11. Nekem tetszene a Chat funkció. A Beholder honlapján elvétve vannak max 1-2-en,régebben az sem így volt.Talán már ide többen járnak fel olvasgatni,nem tudom,azt sem,hogy ez mennyi fáradságba kerül vagy megoldható-e,de nekem bejönne.

 12. Én egy kis side elemzést támogatnék, hogy melyik lap melyik pakli ellen hoz előnyt.

 13. Részletesebb élménybeszámolóknak nagyon örülnék. A nyertes játékos fordulóit a metagame-en is nagyon szerettem olvasni.

 14. Én szerintem is jó a blog, bár az a véleményem, hogy túlságosan is sok figyelmet fordítotok a győztesre. Nem azt mondom, hogy ne, mert ez így jó, csak azt hogy a többi paklit és a hátrébb lévő játékosokat is elemezzétek, mert nem abból tanul könnyen az ember, hogy látja mi a jó, hanem abból, hogy látja mi a rossz. Ez álltal szerintem jó lenne egy “UTOLSÓK” című rovat, amiben természetesen aki ezt megalázónak véli annak nem kell felkerülni, de én pl szivesen elmondanám a kezdő játékosoknak egy rosszul sikerült verseny -ez esetben sok lesz 😀 – után a tapasztalataim. Szerintem ez jó ötlet. Meg ezálltal megtanulják a játékosok, hogy milyen hibákat nem szabad elvéteni. Megjegyzésként még annyi: Ez a rovat tetszene a profiknak is, mert ki ne olvasná szivesen azt, ha pl. egy Baka, Bonyi, vagy Varga Robi az utolsó aztalon szenved 😀
  Fischer Zsolt voltam

 15. @Fischer Zsolt: az nem valami gyakori esemény, hogy az utolsó asztalon szenvednek a megnevezettek 🙂

  Amúgy szerintem ebből az lenne, hogy +1 csatorna nyílna a szerencse és a sorsolás fölötti hisztizésnek, amire semmi szükség. + egy rossz pakli/rossz döntéssor nem segít a tanuláshoz. sokkal inkább egy jó meglátás, manára-lapra-ÉPre kiszámolt kör, egy lap nem megszokott (de eredményes) használata (esetleg az ellenfél egy lapjának kihasználása), hogy igen, így is lehet. ez meg a győzelemközeliek közt fordul elő…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.