Paklileírás – Beldianos counter deck

Chara-din fattya-áradat a mutogatás és a counterlés kedvelőinek.

A mai napra egy rendkívül mókás paklileírással készültem számotokra: a most bemutatásra kerülő deck sokkal inkább vicces, mint versenyerős, ám ettől függetlenül könnyen lehet, hogy megragadja majd egyesek fantáziáját.

Az alapötlet még a Zanszilánkok kiegészítő teszteléséről származik, amikor is egy érdekes koncepciót találtam ki az akkor próbálgatott Beldian köré. Az alapötlet az volt, hogy a követő auto-counter képességét Alvilági hordák használatával fogjuk kihasználni. Erre építettem most egy paklit nektek.

A lapok ismertetése

Paklink alapja tehát az Alvilági hordák lesz, amiből minél előbb minél többet be szeretnénk majd húzni, hogy gyorsan el tudjuk kezdeni csépelni ellenfelünket fattyainkkal. Ennek érdekében használjunk Mardakor bölcset, és rakjuk be a hordákból a negyediket is, valamint remekül illeszkedik a koncepcióba az új Zénes keresés, az Agyfürkészés (1 VP, általános, Keress ki egy lapot a paklidból, majd a kör azonnal véget ér), hiszen leginkább az ellenfél körében lesz szükségünk amúgyis a mutogatásra.

Nem bízhatunk persze csak a Beldianban, hiszen az általa biztosított egy szem speciális counter még nagyon kevés – használjuk még mellé egy nagyobb adagot. Paklink három színe – Raia, Chara-din, Elenios – már adott, ha pedig counterről van szó, akkor jelenleg Tharr számít az egyik legjobbnak ilyen szempontból. Így végül Az erős ereje, a Szilánkcsapda, a Térszaggatás, a Zilak-din főkancellár és a Tleikan enyészvarázs került még be a pakliba ilyen célra.

Ha már (remélhetőleg) sok fattyunk lesz, nem árt őket hasznosítani. Helyszínük, a Sötét Föld tápolja őket és biztosítja az utánpótlást, de szinte ugyanezt csinálja a Szentségtelen kapu is, csak éppen vízióként. A Felszabadító lélektánc pedig az éppen felesleges, vagy már elhullott fattyainkat alakítja át további counterekké, remekül illeszkedve ezzel a koncepcióba.

Ha már két fontos víziónk is van, akkor ne hagyjuk ki ezt a vonalat sem a pakliból. Jöhetnek tehát a klasszikusok: a Víziók bármelyik ilyen lapunkat kikeresi nekünk, a Nyomorult gyűjtögetés mellett ellenfelünk minden cselekedetét alaposan meg fogja fontolni, a Tűnékeny csábítás őrposztot pucolhat és erős asztalon maradó lapokat állíthat át hozzánk egy körig, a Térfaló manaspórák pedig rugalmas keresés gyógyulással megspékelve. Nagyon nem kell indokolni használatukat – bizonyára sokan ismeritek már ezt a jól összenőtt vízió-fogatot.

Ellenfelünk – ha ismeri paklinkat – kiszúrhat velünk azzal, hogy kivár, és egy körön belül próbál meg komoly dolgokat véghezvinni, jelentősen lecsökkentve ezzel az Alvilági hordák hatékonyságát. Igyekezzünk megelőzni mindezt, méghozzá dobatásokkal: ha Martian repertoárjával és Őrült Szajonnal terrorizáljuk a kezét, akkor rögtön nem fogja tartogatni a kártyáit.

A játék belassítása is a mi malmunkra hajtja a vizet, hiszen így nem csak a hordák sülhet ki többször, de fattyaink is többet csócsálhatnak le az ellenfél életpontjaiból. Ha pedig erre van szükségünk, akkor a jó öreg Thu’zad mindig segít: a Thu’zad utazása erőforrásként, a Thu’zad felismerése pedig leszedésként biztosítja számunkra az utat a győzelemhez.

Nem árt készülni még némi azonnali lapleszedéssel, hiszen könnyen átjuthat valami az ellenvarázslatainkon, ami főleg akkor okozhat gondot, ha az ellenfél le szeretné mészárolni törékeny fattyhordánkat. Erre a célra a Végképp eltörölnit ajánlom, ami a zavaró asztalon maradó nem-lény lapokat olcsón megoldja, de adott esetben a drágább lényekkel is képes elbánni egy kis extra manáért cserébe.

Néhány lapból érdemes berakni egy-egy darabot – bizonyos szituációkban jól jöhetnek. A Tömegbájolás nagyot csattanhat, ha alapstratégiánk nem válik be, és ellenfelünk elkezdi dominálni az asztalt. Az igazság pillanata Agyfürkészéssel keresve okozhat váratlan és kellemetlen meglepetéseket (hiszen nem kell megmutatnunk). A Kurtz pedig szinte minden kékkel játszó pakliba kötelező – ha egy kis extra nyerésre van szükségünk, akkor már elő is röppenhet a pakliból.

A paklilista

követő: Beldian

1 Mardakor bölcs
4 Alvilági hordák
3 Agyfürkészés
3 Az erős ereje
3 Szilánkcsapda
3 Térszaggatás
3 Zilak-din főkancellár
3 Tleikan enyészvarázs
1 Sötét Föld
1 Szentségtelen kapu
1 Felszabadító lélektánc
1 Víziók
1 Nyomorult gyűjtögetés
1 Tűnékeny csábítás
1 Térfaló manaspórák
3 Martian repertoárja
2 Őrült Szajonn
3 Thu’zad utazása
2 Thu’zad felismerése
3 Végképp eltörölni
1 Tömegbájolás
1 Az igazság pillanata
1 Kurtz

46 lap

A paklit ki lehet próbálni sárgával is: az Ősi béklyó jól szuperál a pakliban, hiszen remekül együttműködik countereinkkel és az Alvilági hordákkal. Bárhogy is teszünk azonban, készüljünk fel egy esetleges Óriások földje ellen, hiszen aprócska fattyainkat könnyedén eltaposhatja a helyszín. Az extra ÉP biztosítására használhatunk például Földharcot.

A sárga szín és a béklyó szintén jó lehet a divatos lényes anti-mágiás paklik ellen is – ezek ellen érdemes megkockáztatni több Felszabadító lélektánc használatát is, de a dobatós szekciót is erősíthetjük egy kicsit Kiüresedéssel.

Jó mutogatást kívánok mindenkinek, aki úgy dönt, hogy tesz egy próbát a paklival!

Csető Zsolt

One thought on “Paklileírás – Beldianos counter deck

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.