A hét kérdése

Ezen a héten kicsit előre tekintünk a Nemzeti bajnokságra a kérdésünkkel.

Ezúttal arról faggattuk állandó válaszadóinkat, hogy mekkora elismertsége van a nemzeti bajnok címnek.

“Mekkora a megbecsültsége a játékosok körében egy Nemzeti bajnoknak?”
 

Tihor Miklós: Szerintem a Nemzeti bajnoknak nagy respectje van, mindenki, aki HKK-zik, tudja, hogy jelenleg ez a legmagasabb cím, a legkomolyabb eredmény, amit el lehet érni, és évente csak 1 ilyen cím kerül kiosztásra, ezért nagyon, nagyon keményen meg kell dolgozni érte. Vannak akik évekbe telt, amíg elérték, és még többen évek óta várnak rá.

Bíró Tamás: A Nemzeti Bajnokság megbecsültsége sokat esett akkor a játékosok szemében, amikor készpénzes nyeremény helyett ajándékutalványra változott a helyezettek jutalma, erre úgy gondolom mindenki emlékszik. Zúgolódás és némi tüske még most is van a játékosokban, de idén úgy érzem ez már nem lesz téma, hiszen a Zanszilánkok kapcsán megtapasztalhatták a játékosok, mennyi versenylap érkezik a novemberi kiegészítőben, így szerintem örömmel táraznak majd be belőle idén is a díjazottak. A nyereményen kívül persze a presztízs is számít ezen a versenyen, így biztos vagyok benne, hogy a kijutottak mindent meg fognak tenni a végső győzelem érdekében, és jövőre is egymásnak feszülnek a kijutást érő helyekért! Hajrá, győzzön a legjobb!

Csető Zsolt: Szerintem ez a dolog nagyban függ a játékos személyiségétől. Tudnék mondani olyan Nemzeti Bajnokot, aki már hosszú évekkel a cím elérte előtt is elismert, tisztelt, sokak által kedvelt játékos volt, mint ahogy olyat is, akit nem kifejezetten szerettek a többiek, vagy épp a mai napig kvázi-közutálatnak örvendenek. Tiszteletreméltó játékkal és hozzáállással a bajnoki cím is többet ér, akikre pedig mindez igaz, azokra minden HKK-s elismerően nézhet fel.

Varga Károly: Egy fajta tisztelet mindenképpen érezhető, főleg amikor leülök eggyel játszani. De szerintem a bajnokok között is van különbség. Sőt tovább megyek, szerintem jó pár olyan játékos van akik már a cím megszerzése előtt is nagy tiszteletnek örvendett. Tudnék mondani nem egy olyan játékost akinek nincs ilyen címe mégis felnéznek rá a többiek. Remélhetően ők előbb utóbb fel tudnak érni a csúcsra.

Papp Ádám: Manapság a Nemzeti Bajnokot már nem övezi akkora tisztelet, mint régebben, például szinte teljesen biztos, hogy a legtöbb HKK játékos nem tudná megmondani, ki volt a legutóbbi három Nemzeti Bajnok, hiszen a többség csak a regnáló Bajnokot tartja számon, ami tekintve, hogy milyen nehéz elnyerni ezt a címet (egy játékos tudott mindössze egynél többször diadalmaskodni) eléggé helytelen.

3 thoughts on “A hét kérdése

  1. Papp Ádám megjegyzésére egy gyors válasz: A Nyugat-Magyarországi Találkozó műveltségi vetélkedőjében volt egy olyan kérdés, hogy sorold fel az utóbbi 3 év nemzeti bajnokát! A 4 csapatból Moschnitzka Ádám még mindenkinek megvolt (ez nem meglepő egy pécsi versenyen), Kövér Attila már csak 3-nak, Baross Feri már csak 2-nek…kíváncsi vagyok mi lett volna, ha ötöt kérek 🙂

  2. Számomra a nemzeti bajnokság az év legnagyobb hkk versenye, és aki megnyeri, az nagy tiszteletet érdemel. Már a 16.-ba sem egyszerű bejutni, hiszen kb. 50-60 induló közül (akiknek több mint a fele elismert profi játékos) kell 2 verseny alapján 16.-ba jutni. Ha ez megvan, akkor egy teljesen új verseny kezdődik és itt már azért csak a szerencsének köszönhetően nem lehet nyerni.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.