A Terrgathok voltak a legjobbak a HKK Blog egylapos versenyén

Beszámoló az augusztusi versenyről, képekkel.

Szombaton került sor a HKK Blog augusztusi versenyére, melyen – a Nemzeti Bajnokságra való felkészülés jegyében – a sokszínűség jutalma formátumon mérhették össze tudásukat a játékosok. A szabályokból adódóan némileg nehezebb pakliösszeállítás ellenére szép számmal látogatottatok el a versenyre: nagy örömünkre 44 játékos indult el a megmérettetésen.

Volt egy nagy visszatérő is: a Dungeon vezetője és a korábbi Nemzeti Bajnok, Abbas Krisztián is ott volt a mezőnyben (vele hamarosan egy interjút is olvashattok majd), de a kedvezményeket is sokan igénybe vették, sokan érkeztek vidékről is.

A mezőny olyan szempontból érdekes volt, hogy egyértelműen megfigyelhetőek voltak a legjobban működő koncepciók – a legtöbb pakliból egynél több darab is volt a versenyen. A szabálylapok közül a várakozásoknak megfelelően a Zarknod bilincse (7) volt a legnépszerűbb, de sokan indultak Hegymélyi keltetővel (5) is. A követőknél még jobban kitűntek a domináns paklik: a leggyakrabban Terrgath (8), a mostanság visszatérő A halhatatlanok nagymestere (7) és Edralian (4) lett a deckek mellé csapva. A teljes lebontást odalent találjátok.

 • Szabálylap (20): 7 Zarknod bilincse, 3 Ősi bölcsesség, 3 Semleges csatamező, 2 Hegymélyi keltető, 2 Zarknod börtönében, 1 Lassan járj!, 1 Szűk esztendők, 1 Ősi rúna
 • Követő (17): 8 Terrgath, 4 Edralian, 2 A halhatatlanok nagymestere, 1 Arochos, 1 Építő rakshallion, 1 Az álmok mestere
 • Egyéb (7): 3 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 1 Hálócsapda + A halhatatlanok nagymestere, 1 Lassan járj + A halhatatlanok nagymestere, 1 Fájdalom szépsége + Az álmok mestere, 1 A legfőbb követő (Átkozott követő, Az álmok mestere, Ganüid nagymester, Homályúr)

Ami mindenképpen igaz volt a formátumra: az asztalokat első sorban a lények dominálták – jóval kevesebb volt az olyan pakli, amely inkább a varázslatokra épített. Igaz: a legjobbak közé végül több ilyen is sikeresen bekerült. Sőt…

A hat fordulós verseny döntőjében végül Aranyi Ákos Terrgathos kontrollja és Dömény Balázs Hegymélyi keltetőt és A halhatatlanok nagymesterét használó lényes paklija csapott össze, a győzelmet pedig Ákos szerezte meg, egy hónapon belül két versenyen is diadalmaskodva ezáltal.

A verseny végeredményét és a legjobbak paklilistáját lent tekinthetitek meg – utóbbit kérésre (a Nemzeti Bajnokságra való tekintettel) nem mindenkinél tettük közzé.

A végeredmény

I. Aranyi Ákos (paklilista)

Kontroll pakli Terrgath-tal.

II. Abonyi Attila (paklilista)

Kontroll pakli Terrgath-tal.

III. Dömény Balázs

Lényes pakli Hegymélyi keltetővel és A halhatatlanok nagymesterével.

IV. Simon Zoltán (paklilista)

Kontroll pakli Semleges csatamezővel.

V. Abbas Krisztián (paklilista)

Kontroll pakli Zarknod bilincsével.

VI. Schwartz József (paklilista)

Lényes pakli Zarknod bilincsével.

VII. Daku Gergely (A) (paklilista)

Kontroll pakli Szűk esztendőkkel.

VIII. Vári Zsombor (paklilista)

Vízió pakli Az álmok mesterével.

IX. Pusztai Kornél (A) (paklilista)

Kontroll pakli Edraliannal.

X. Vámos Csaba (paklilista)

Kontroll pakli Terrgath-tal.

Látható tehát, hogy az élmezőnybe szinte kizárólag kontroll-jellegű paklik fértek be, ami persze részben a formátum sajátossága, hiszen a sokféle használandó lap miatt minden pakli elmegy egy kicsit ebbe az irányba. A Terrgathok elcsípték az első két helyet, további öt azonban kiszorult a legjobb tízből, így dominanciáról szerencsére nem lehet beszélni – kíváncsian várjuk, hogy a Nemzetire miként változik a metagame. Már ha fog, persze.

Akárcsak a múlt hónapban, most is volt egy tippversenyünk: ezúttal azt kérdeztük az indulóktól, hogy hány pakli fog Sherant használni a versenyen. Végül kilencen döntöttek a zöld szín mellett, amit most is hárman tippeltek meg helyesen: a szeptemberi versenyen Fischer Zsolt, Sepsei Sándor és Szili Béla indulhat majd féláron. Gratulálunk nekik!

Sorsoltunk természetesen a zsákbamacskát vásárlók között is: Dárday Gergely, Gergely Márk, Makó Gergely és Szili Béla örülhetett az egy-egy csomag Zanszilánkoknak. A zsákbamacskák között elrejtett két versenybeülőt Gergely Márk és Kovács Bence bontották ki: a legjobb amatőr, Daku Gergely mellett ők használhatják majd ki az ingyenes indulási jogot a jövőben.

Köszönjük, hogy ismét ilyen sokan ellátogattatok a versenyünkre, és gratulálunk mindenkinek, aki jó helyezést ért el. Szeptemberben is várunk majd titeket – az időpontról és a formátumról hamarosan olvashattok majd itt a blog hasábjain.

Csető Zsolt

 

 

 

7 thoughts on “A Terrgathok voltak a legjobbak a HKK Blog egylapos versenyén

 1. Lehetne feltétel, hogy a játékosoknak kötelező előre elküldeni a paklilistát, és legkésőbb a nevezésnél módosítani a gépnél.

 2. Dömény Balázs halhatatlanok nagymesterés paklilistája véletlenül maradt ki ??
  mert szívesen merítettem volna belőle ötleteket 😀

 3. Kacsusz: nem véletlenül, igazából én kértem, hogy ne rakják ki, de ha úgy érzed, csak egy “buta lényes szar” (ahogy a legtöbben titulálják) hiányzik az életedből, valahogy majd csak megoldjuk…

 4. csak nem tetszik nekik h túl jó pakli 😉 erre az e-mail címre esetleg elküldhetnéd a paklilistát ha nincs ellenedre 😉
  kacsor14@citromail.hu
  ha pedig mégis, akkor azt is megértem 😉

 5. A lényes paklik a királyak……gyááá de fájt az az első körös lovas (beépített manafam :D), grat a helyezésért Balázs és persze Ákosnak is tisztelet! 🙂

 6. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.