A Kihívás (12. rész)

A célegyenesbe fordul a felkészülés a jövő heti Nemzeti Bajnokságra.

A HKK-sok többsége Nemzeti-lázban ég: kevesebb mint egy hét van már csak az év legfontosabb eseményéig – kártyás szemszögből nézve persze. Ahogyan az a korábbi részekből már kiderült, én sem maradok ki a buliból: a Nemzetin sem vetem le magamról a kezdő-Zsolti szerepet, az eddigi legnagyobb kihívás elé állítva magamat.

A hagyományos paklim már közelít a kész állapotához – reményeim szerint a jövő hétig sikerül mindent beszerezni. A végleges koncepcióról kivételesen most nem beszélnék: sikerült rábukkannom egy olyan ötletre, amelyet nem szívesen lőnék le előre, úgy gondolom ugyanis, hogy az újdonság erejét az előnyömre használhatom majd.

Essen szó inkább a második napról, a sokszínűség jutalmáról, hiszen számomra is ez lesz a Nemzeti igazán nagy nehézsége. A HKK Blog versenyén nem tudtam elindulni: addigra nem sikerült még annyi lapot összecserélgetni, hogy egy kellően ütőképes pakli álljon össze. A Nemzetin azonban már muszáj leszek elindulni valamivel, legyen az bármi.

Ötletem természetesen van: egy első sorban lényekre építő, de varázslatokat is használó Zarknod bilincse pakliban gondolkodom a kezdetek óta. A Chara-din, Elenios és Leah színek használatában biztos vagyok – a negyedik attól függ majd, hogy miből tudok majd reálisan több erős lapot beszerezni. Rhatt és Dornodon tűnik jelenleg a két fő befutónak. Három színnel kalkulálva jelenleg így néz ki a deck, már ami a rendelkezésemre álló lapokat illeti.

szabálylap: Zarknod bilincse

Arc
Orgling tanácsadó
Zarknod pecsenyéje
A tébolyodott
Káoszkapu
Orgling ősanya
Lélekszolga
Nagyobb átokpiramis
Orgling mágus
Óriás pöfeteg
Türkiz sárhajító
Kronobogár
Álomhozó
Virágoskert
A csodák kútja
Szivárványsörényű pegazus
Izmos pegazus
Csipkerózsika álma
Hipnotizőr
Életadó
Az enyészet porladó lovasa
Robbanó birkák
Az élet és halál ura
Sötét nagyúr
Mélytengeri szimbionta
Alaptalan remény
Az alvilág büntetése
A lelkek démona
Vámpírdémon
Deego
Manakorong

A hétfői nemzeti ünnep a felkészülésem szempontjából nem jön különösebben jól, de bízom benne, hogy a jövő héten rendelkezésre álló három nap elég lesz a paklik ütőképes befejezéséhez. Addig is szívesen fogadom a tanácsokat, első sorban a fenti pakliba jól illeszkedő gyak-nemgyak és Zénes lapokat illetően. Találkozunk a Nemzetin!

Csető Zsolt

9 thoughts on “A Kihívás (12. rész)

 1. Kreatív affinitás
  Csontkovács nem fér be életadó mellé? Bilincs mellett a végtelen visszavétel nem rossz
  Poz sík?

 2. A tér-idő ura nem rossz szerintem,illetve A sötétség gyermeke se rossz lap,egy-két felesleges csontod szinte biztos lesz és az izomra kaphatsz manát!:)Vele kombózik a fekélyes thargodan (meg pecsenyével)és szintén jöhet csontból.Eleinosból A csodák palotája is van olyan jó,igaz 1 manáért dolgozik…vagy az álmosító manó ami nem egy olyan hűdenagyon ritka és a 3 jelzője ritkán szokott roszul jönni,és utána ütöget,iletve egy szillmill kapitányt még beraknék,a plusz sebzés sose rossz és gyógyítani is tud…Hát hirtelen ennyi,majd írd meg léyszíves h használtál e közülük vmit és ha igen akkor segítettek-e!!:DD

 3. A nyilvánvaló spoilerek (mint mondjuk a Csontkovács) természetesen azért maradtak ki, mert még nem sikerült beszerezni. 🙂

 4. Isthar a káoszpápa
  Fertőzött szentély

  Ha a Dornodon szín nyerne:
  Borzalmak terme
  Sötét Kastplom
  Víziósólyom
  Toragh katonája
  Föld síkja

  Mélységi zombi

  Szikrázó manahal
  Víziótorony

 5. Zsolti: Levi, Fagyúr, Morgan pálca, Tigroszlán, Lelkek démona, Tariklész. esetleg toxikus lárva, vámpírféreg, dekird, vákumcsapda vannak köztük kamuk is de ha más nem jobb híján. viszont nekem a dungeonos soxínen a morgan pálca, ill Levente sok meccset hozott!

 6. ha bemegy a levi akkor a galaktrosz is jó lehet ha a rhatt nyerne mert kombózikvele. nem valami húde nagy de jó lehet az a 8 seb 😉

 7. Bocsi ha már van valami ezek közül:
  Csipkerózsika Álma
  Kiüresedés
  Martian repertoárja
  Lopakodó ganüid
  Aztán hajrá

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.