A szeptemberi HKK Blog verseny

[Frissítve] Kérésetekre a verseny pörgős lebonyolításban fog zajlani. Egyedi formátumot tartunk.

Szeptember 8-án kerül sor a HKK Blog következő versenyére, ahol ezúttal egy egyedi “1-től 9-ig” formátumon vehettek majd részt, amely néhány héttel ezelőtt debütált Ősiben. A pontos szabályokat lent olvashatjátok.

Fontos tudnivaló: ezen a versenyen lesz lehetőség utoljára nevezni az idei Blogligába, melynek állásáról a keddi nap folyamán olvashattok majd a blogon.

Az augusztusi verseny

 • Időpont: szeptember 8. (szombat), 10 óra (kezdés 10:30-kor)
 • Helyszín: Budapest, Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub
 • Formátum: Egyedi verseny, pörgős lebonyolításban

A paklidban mind a 9 színt használnod kell: az elsőből 9 lapot, a másodikból 8-at, a harmadikból 7-et, és így tovább, egészen 1-ig. A Bufa és a színtelen lapok tiltottak, a pakli pontosan 45 lapos.

Nevezési díjak

 • Profiknak: 1.000 Ft (Hatalom Szövetsége tagságival 800 Ft)
 • Amatőröknek: 600 Ft (Hatalom Szövetsége tagságival 500 Ft)

Emellett kedvezményekkel is szolgálunk: azoknak az amatőr játékosoknak, akik 50 km-nél messzebbről érkeznek 200 Ft a nevezés, mint ahogyan a 12 évnél fiatalabb amatőröknek is.

Érdemes emellett minél előbb megérkezni a versenyre, hiszen az első 20 játékos, aki a helyszínen regisztrál egy véletlenszerű ajándék lapot kap a legújabb Zén kiegészítőből.

Ha azt szeretnéd, hogy biztosan legyen helyed, a hkkblog@gmail.com email címen előnezevésre is van lehetőség – nagyjából 50 játékos a maximális létszám.

Díjazás

 • 1. helyezett: 6 Zanszilánkok + Apokalipszis
 • 2. helyezett: 6 Zanszilánkok
 • 3. helyezett: 5 Zanszilánkok
 • 4. helyezett: 4 Zanszilánkok
 • 5. helyezett: 3 Zanszilánkok
 • 6. helyezett: 2 Zanszilánkok
 • 7. helyezett: 1 Zanszilánkok
 • 8. helyezett: 1 Zanszilánkok
 • 9. helyezett: 1 Zanszilánkok
 • 10. helyezett: 1 Zanszilánkok
 • 1. legjobb amatőr: 1 Zanszilánkok + Ködóriás + beülő a következő versenyre
 • 2. legjobb amatőr: 1 Zanszilánkok
 • 3. legjobb amatőr: 1 Elözönlés
 • 4. legjobb amatőr: 1 Elözönlés
 • 5. legjobb amatőr: 1 Újjászületés

Emellett minden más helyezett egy ajándék HKK zsákbamacskát kap vígaszdíjként.

Zsákbamacska

A versenyek alatt HKK zsákbamacska kapható, melyben nem csak értékes HKK lapokat bonthattok, hanem kiegészítőket és versenybeülőket is. 1 húzás ára 200 Ft, 3 húzás ára pedig 500 Ft. Emellett azon játékosok között, akik legalább 1.000 Ft értékben vásárolnak minden versenyen kisorsolunk 4 darab Zanszilánkok kiegészítőt.

Tippverseny

A nevezők részt vesznek egy tippversenyben is, minden versenyen meg kell tippelni egy általunk megadott dolgot. A helyesen tippelők féláron nevezhetnek a következő versenyen. A szeptemberi tippversenyről a verseny előtti napokban olvashattok majd bővebben.

Blogliga

A Blogliga egy pontverseny, ahol a HKK Blog versenyein résztvevő játékosok kerülnek rangsorolásra. Az egyes versenyek győztese annyi pontot szerez, ahányan indultak az adott versenyen, a második helyezett egy ponttal kevesebbet, a harmadik helyezett két ponttal kevesebbet, és így tovább, egészen az utolsó helyezett 1 pontjáig. A Hatalom Szövetsége pontversenyhez hasonlóan mindenkinek az öt legjobb eredménye kerül beszámításra a 2012-es esztendőből. A végső összesítés során minden egyes megszerzett versenygyőzelem plusz 3, és minden egyes megszerzett legjobb amatőr cím plusz 1 pontot jelent. A Blogliga győztese egy ultraritka lapot nyer, de egyéb nyereményekkel (kiegészítőkkel) is készülünk.

Hogy miért érdemes benevezni a Blogligába? Azért, mert így szerezhettek bejutást a decemberben megrendezésre kerülő, ingyenes, 16 fős draft versenyünkre, melynek díjalapja megegyezik majd évközi versenyeink díjalapjával.

A Blogligából az alábbi módon kvalifikálhatjátok magatokat a decemberi draft versenyre:

 • A Blogliga első 10 helyezettje automatikusan bejutást szerez.
 • Bejutást szerez emellett a 4 legjobb olyan amatőr játékos, aki a fenti kritérium alapján nem jutott be.
 • Bejutást szerez emellett a legtöbb versenyen indult olyan játékos, aki a fenti krtiériumok alapján nem jutott be (több játékos esetén sorsolást tartunk).
 • Azon játékosok közül, akik a fenti módok egyikén sem jutottak be, a HKK Blog szerkesztői kiválasztják a HKK Blog versenyek legkreatívabb játékosát, aki szintén bejutást szerez.

Nevezés a Blogligába: 500 Ft, ami mellé egy ajándék zsákbamacska is jár.

24 thoughts on “A szeptemberi HKK Blog verseny

 1. Szabálylapra, követőre vagy bármilyen lapra van-e tiltás? A semleges csatamező pl. értelemszerűen tiltott a pakliméret miatt. Van még más?

 2. Így van, csatamezőzni nem lehet. Mást nem tervezünk tiltani.
  A megalapozott ellenvetéseket természetesen meghallgatjuk.

 3. Szerintem érdekesebb lenne pörgős formátumban. Sokszínűbb lenne a mezőny, és az átlagosnál több, bátrabb, kreatívabb pakli is elmerészkedne a versenyre.

 4. Arról nem is beszélve, hogy szinte ellenőrizhetetlen, hogy side után a pakli megfelel-e a kiírásnak, vagy sem.

 5. +1 a pörgős formátum mellett

  elhúzódna minden forduló a side-olással, ellenőrizgetéssel, “hé-szerintem-illegális-a-paklid”, stb.

  mondom ezt úgy is, hogy a legutóbbi Behos pörgősről nem őrzök túl jó emlékeket

 6. én is támogatom a pörgős dolgot! és nem a side miatt, mivel én tudom magamról, hogy ilyen nehezített körülmények között is simán tudok side-olni, illetve sosem nézem az ellenfelem paklijának legalitását, a lényeg, hogy jót játszunk. persze ez csak az én részem, amúgy jogos a side-os érvelés. de ami miatt az én szavazatomat is elnyerte az indítvány az az, hogy egy pörgős formátumra sokkal okosabban kell paklit építeni, mivel alapból minden ellen készülni kell, ami egyrészt mind a 9 szín használatával könnyít a helyzeten, másrészt pedig nehezít is azon korlát miatt, hogy egy-egy színből kevesebbet használhatsz, mint egyébként. mellesleg több az ellenfél, több megoldással találkozol, többet játszhatsz, kevesebbet befolyásol a szerencse (a sorsolás miatt), és több odafigyelést igényel.

 7. Srácok, nem lehetne inkább (kivételesen) vasárnap a verseny? Szombaton nem igazán van rá esély, hogy el tudjak menni… :S

 8. +1 a pergős versenynek.Sokat könnyítene tényleg a sideolás elhagyása+mint ahogy mondták a többiek még többet kell agyalni a decken 🙂

 9. Lehet kövezni, de a normál lebonyolításra szavazok. Úgy +1 faktor a pakliösszeállításánál, hogy milyen színből, mi helyére, mennyi side lap fér be..

 10. Bár én most nem fogok ráérni, de sztem is ez az egyedi formátum pörgős lebonyolítással a legélvezetesebb.

 11. Nem véletlen tartottuk mi is pörgősként Ősiben. Túl komplikált lett volna a side-dal bajlódás, így viszont egy tempós s igen változatos felhozatalt produkáló verseny lett belőle.

  Amúgy a verseny alapötlete Tamási Viktor által született! Grat érte!

 12. Rendben, mivel elsöprő volt az egyetértés, ezért a lebonyolítást pörgősre váltottuk.

 13. én is pörgőst érzem jobbnak, a sidolás és esetleges ellenőrzések miatt.
  köszi Csabi, tudod ez úgy volt, hogy előbb volt egy jó deckem, amihez kellett egy formátumot kitalálni 🙂 köszi, hogy megvalósítottátok, és kipróbálhattam a paklit 🙂 lehet most továbbfejlesztem, de van más ötletem is.

  MINDENKINEK MONDOM, HOGY EZ IGAZÁN JÓ ÉS HANGULATOS VERSENY LESZ, A SOK MEGLEPETÉSKONCEPCIÓVAL 🙂

 14. Mivel ez lesz az első blogverseny, amire végre el tudok menni, már most szólok, hogy az az első számú szabály, hogy nem ér legyőzni az öregebbet. 🙂

 15. Mi a helyzet a kétszínű lapokkal. Számíthatom őket tetszés szerint az egyik vagy a másik színhez, vagy tiltottak? [pislog]

 16. A legésszerűbb és leglogikusabb megoldás szerintem az, ha tiltjuk a kétszínű lapokat (bár kétlem, hogy bárki használni szeretett volna :).

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.