A Kihívás – véget ér az első évad

Lássuk, hogy mire vitte kezdő-Zsolti négy hónap leforgása alatt.

A HKK Blog elindulásával úgy döntöttünk, hogy megvalósítjuk egy régóta dédelgetett ötletünket: elindult az úgynevezett kezdő-projekt, melyben öt darab Zanszilánkok kiegészítőből elindulva igyekeztem gyűjteményt és paklikat építeni.

A rovat időközben megkapta A Kihívás nevet, ráterelve a figyelmet az egyedi játékszabályokra: gyűjteményemet kizárólag cserélgetéssel és versenyeken történő indulással bővíthettem, a lapok eladása és vásárlása, valamint kölcsönkérése tiltott volt. Lássuk, hogy mi minden történt májustól a Nemzeti Bajnokságig.

Kezdőkészletem tehát tíz darab zanszilánkos ritka, valamint öt csomagnyi gyak-nemgyak volt – ennyiből nehéz megváltani a világot, így első decknek mindenképpen egy gyak-nemgyakokra építő paklit kellett választanom. El is készült a Crimson – Danielle Wildrose – Halafir vonalra építő koncepció.

Az első versenyek – legalábbis ami a formátumokat illeti – kedveztek a projektnek: a Dungeon 100 pontos versenyén a 6. helyre sikerült befutnom, majd jött a HKK Blog UR nélküli hagyományosa, ahol a 10. lettem az új pegazusos paklival. Ezáltal a bontatlan kiegészítők számát tekintve rögtön meg is duplázódott a gyűjteményem, köszönhető a bezsebelt nyereményeknek.

Jött aztán a Beholder Zénes frissen bontottja, ahol a 2. helyen végeztem. Nem csak 60 darab Zénes lap lett tehát a jutalmam ezáltal, hanem egy ultraritka (Változó környezet) és 10.000 Ft pénzdíj is – jócskán megtérültek ezzel a korábbi befektetések.

Nem sokkal később megkezdődött a felkészülés az év legfontosabb versenyére, a Nemzeti Bajnokságra is, ami a lapok beszerzését tekintve óriási kihívásnak bizonyult. Új fejlesztésű hagyományos paklim, az új életjelzős lényekre építő Hegymélyi keltetős deck szerencsére beszerezhetőnek bizonyult, hála a rengeteg Zénes lapnak, és az eredmény sem maradt el: négy győzelemmel és egy döntetlennel zártam az első napot. A második napi egylapos versenynek tehát úgy tudtam nekivágni, hogy ha hozom a fordulók felét, akkor bejutok a harmadik napra – A Kihívás indulásakor erről nem is álmodtam.

A hagyományos paklim beszerzése a cserestócom jelentős részét felemésztette, így a második napi pakliból már jócskán hiányoztak ütőképes lapok – leginkább abban bízhattam, hogy Zarknod bilincsés paklim a szabálylap révén eleve sokakat fog akadályozni. A kitűzött cél végül összejött: ha az utolsó fordulóra is, de sikerült összegereblyéznem a három győzelmet a kissé cipősdoboz-jellegű paklival, így 22 ponttal várhattam az eredményhirdetést – annyival, amennyi mindig elég szokott lenni a bejutáshoz. Kivéve most: szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy csak a 17. helyen végeztem az összesítésben, egyetlen aprócska játszmával lemaradva a harmadik napról. Csalódott persze nem lehetek: korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen feltételek mellett ilyen sokáig jutok majd. Ennyivel lemaradni a döntőről azonban így is végtelenül keserű érzés volt.

Eltelt tehát négy hónap: a gyűjtemény alaposan felduzzadt, van egy hagyományos versenyen is rendkívül ütőképes paklim, és a Nemzeti Bajnokság személyében egy komoly erőpróbán is túltettem magam. Talán nincs is jobb alkalom arra, hogy lezárjuk A Kihívás első évadját. Lássuk hát, hogy mi lett a kezdeti 10 ritkából, 30 nem gyakoriból és 65 gyakoriból.

 • 1 ultraritka
 • 131 ritka
 • 92 nem gyakori
 • 189 gyakori
 • Összesen 413 lap

Elindultam tehát két frissen bontott versenyen, nyertem néhány bontatlan kiegészítőt, és persze cserélgettem tonnaszámra – mindezek eredményeként közel a négyszeresére sikerült duzzasztanom a gyűjteményt. Ma már több ritkám van, mint ahány lapom összességében volt a kezdetekkor – igaz, átlagos értékük nem ér fel egy Dornodon mosolyával, de a pakliösszeállítás szempontjából már jóval könnyebb a helyzetem. És hogy pénzügyileg is kifejezzük, hogy mi is történt az elmúlt néhány hónapban: az öt kiegészítő vásárlására és a versenynevezésekre összesen 14.400 Ft-ot költöttem, amiből ha levonjuk az említett második helyért kapott 10.000 Ft-ot, akkor kijön, hogy 4.400 Ft-ért szereztem egy gyűjteményt használható lapokkal, és eközben nem mellesleg négy hónapig aktívan űztem egyik kedvenc hobbimat. Úgy gondolom, hogy ez nem egy rossz reklám a HKK-nak.

Kezdő-Zsolti tehát most elköszön, ez azonban nem jelenti azt, hogy A Kihívás rovat lezárul: hamarosan indul a második évad. És hogy mi lesz benne? Nos, ez legyen inkább meglepetés!

Ezúton köszönöm mindenkinek, aki figyelemmel követte a rovatot, mint ahogy az általatok nyújtott rengeteg segítséget is. Nélkületek nem sikerült volna!

Csető Zsolt

 

 

 

10 thoughts on “A Kihívás – véget ér az első évad

 1. Gratulálok a teljesítményhez! Nem hittem volna. Rendkívül szimpatikus kezdeményezés volt, nagyon várom a folytatást. [hogy kell felfelé mutató hüvelykujjat írni…?]

 2. Mikor olvastam, hogy a Nemzetit is bevállalod kezdő-Zsoltiként, nagyon drukkoltam, hogy bejuss a 3. napra! De azért így is hihetetlen teljesítmény volt mindez, gratula!

 3. bevallom a nemzeti miatt engem kicsit furdal a lelkiismeret, hiszen a leírtak után mindenki láthatja, hogy Te megérdemelted volna a bejutást… én nagyon drukkoltam neked, de persze mindenki nyerni megy oda:S

 4. Leginkább én tehetek arról, hogy nem nyertem ellened, nem te, úgyhogy kár a lelkiismeret-furdalásért. 🙂

 5. Nagy gratula a teljesítményért és az ötletért is!Sok sikert a továbbiakban is,várom a folytatást!

 6. Nagy grat Zsolti, le a kalappal! Valószínűleg így sokkal élvezetesebb volt a játék, hiszen egyben volt a kezdés öröme, a kihívás, a cserélgetés, a gyűjtemény építés és maga a játék, a fejlesztés szűkös erőforrásból. Folyamatos innováció és kreativitás, és végül az eredmények sem maradtak el. 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.