Randomlap

Ismét jelentkezik Randomlap rovatunk, melyben elfeledett lapokat mutatunk be.

Mélytengeri szimbionta: Eheti első lapunknak lassú koncepciókban lehet helyet találni borsos IK-e, és passzívsága miatt, ezek alatt elsősorban a Zarknodos szabálylappal illetőleg a Hegymélyi keltetővel felálló paklikat kell érteni, ahol a három mana nem nagy összeg egy olyan lapért, amely a középjátékban kijátszva akár a meccset is megnyerheti nekünk azzal, hogy permanensen az előkészítő fázisunkban mindössze további egy VP befektetése árán lelőhetünk vele egy lapot. Hagyományos versenyre sajnos gyenge a szimbionta, de mindenféle korlátozottabb formátumra, (akár a novemberi 100 pontosra is) bátran ajánlom mindenkinek.

Levi: Side lapként tudom leginkább elképzelni, amely segítségével a villámgyors hordáknak, valamint a szintén népszerű tárgyaknak parancsolhatunk megálljt. Előbbi dekkeket elsősorban a cserefázisban való mozgás megakadályozásával fékezhetjük meg, míg a tárgyak számára az olyan fontos passzivizálást igénylő képességek elvétele okoz majd komoly érvágást, hiszen nem lehet a xedes hiki-hokival szórakozni, ha pedig vissza akarja birtokolni, vagy ha netalántán feláldozza, rögtön sebeztünk rajta négy Ép-t. Gyengéje a mérte, illetve az, hogy a leszedésekkel szemben teljesen védtelen.

Papp Ádám

3 thoughts on “Randomlap

 1. Rendkívül dühítő, hogy a félkész komment elveszik, ha rákattintok a fenti képre. Nem lehetne megoldani, hogy a kép felugró ablakon, vagy új oldalon jelenjen meg? Fél oldalnyi szöveg veszett el így…
  Megjegyzéseim:
  – A szimbióta (aminek nevében a ‘szimbionta’, nyilvánvaló elírás) nem csak leszed, hanem sebez is. Erre érdemes felfigyelni, és arra is, hogy mindezt az előkészítő fázisban csinálja, ami ellen például orgling ősanyánk tehetetlen.
  – Levi képessége csak a saját körben használható. Szerintem, ha egy lap szövege, képessége módosítva, gyengítve, vagy korlátozva van, vagy lemaradt egy ikon, altípus, vagy ilyesmi, akkor arra a randomlap rovatban ki kéne térni.
  – Szerintem érdemes lenne kitérni azokra a kombinációkra, amik miatt a random-lap egyáltalán felmerül. Gondolok itt a Levi+Sziturena kombóra. Nem mindenki ismeri, és a laphoz ez is hozzá tartozik. Aki esetleg nem ismerné: jön Sziturena, majd jön Levi, aki bemegy az őrposztba, majd tesz magára egy ragasztó-jelzőt, ami miatt nem tud hanyatt esni a tartalékba. Sziturena képessége miatt végtelen mennyiségű izmot és bénulásjelzőt kap de sem a ragasztó- sem a bénulás jelző nem akadályozza abban, hogy végtelent üssön. Csak üres őrposzt, vagy egy lyuk kell, amin átüt. Két lap, 5 Vp = win.

 2. A blogmotorba sajnos nem tudunk belenyúlni, azt készen adja a WordPress.

  Ami magát a rovatot illeti: a jövőben kisebb átalakuláson fog átesni, aminek köszönhetően jobban előtérbe kerülnek majd a kombók.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.