Sokszínűség nyert a sokszínű paklik csatáján a HKK Blog versenyén

Aranyi Ákos nyerte az egyedi formátumot.

Szeptember 8-án, szombaton került sor a HKK Blog legutóbbi versenyére, melyen egy különleges formátummal vártuk a játékosokat: úgynevezett 1-től 9-ig versenyt tartottunk, melyben mindegyik színt használni kellett, csak éppen kötelezően különböző darabszámmal. A pörgős lebonyolítású megmérettetésre végül 43-an látogattak el.

A formátum egyik legfőbb tulajdonsága, hogy a fixen 45 lapos paklik miatt nem kellett tartani a Semleges csatamezőktől, így bátran vállalták be a játékosok a három (vagy még kevesebb) lapos kezdést. Ez utóbbit remekül mutatja, hogy a legnépszerűbb összeállítás a Lassan járj! + Kragoru familiárisa (5) páros volt, de sok volt – méghozzá sokféle verzióban – a Hegymélyi keltető (6) és az Átkozott követő (5) is. Íme a követők és a szabálylapok eloszlása.

 • Szabálylap (13): 4 Ősi rúna, 3 Változó környezet, 2 Ősi bölcsesség, 2 Sokszínűség, 1 Zarknod bilincse, 1 Zarknod börtönében
 • Követő (15): 4 Edralian, 3 Molluszk, az ócskás, 2 Terrgath, 1 Krigis, a lélekkufár, 1 Építő rakshallion, 1 Toborzó, 1 Átkozott követő, 1 Manafamiliáris, 1 Beldian
 • Egyéb (15): 5 Lassan járj! + Kragoru familiárisa, 2 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 2 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 2 Hegymélyi keltető + Átkozott követő, 1 Hegymélyi keltető + Tokozó rakshallion, 1 Hálócsapda + A halhatatlanok nagymestere, 1 Hegymélyi keltető + Toborzó, 1 A legfőbb követő (Antimágikus rakshallion, Az istenek hírnöke, Kragoru familiárisa, Molluszk, az ócskás)

A sorsolóprogram végül tizenegy (pontosabban tíz, plusz egy “manuális”) fordulót biztosított a versenyzők számára, a hosszú csata végén pedig holtverseny alakult ki Aranyi Ákos ködös Sokszínűsége és Dárday Gergely szúnyog-kontrollja között. Az egymás elleni eredmény végül Ákos javára döntött, így ő húzta be a győzelmet, ami után egyértelműen az elmúlt hónapok legeredményesebb budapesti játékosának mondhatjuk őt. A harmadik, és egyben a legjobb amatőr Daku Gergely lett, aki ezzel az eredménnyel el is köszön ettől a kategóriától – legalábbis egy időre mindenképp.

Íme a top tíz, paklilistákkal kiegészítve.

A végeredmény

I. Aranyi Ákos (paklilista)

Ködös kontroll Sokszínűséggel.

II. Dárday Gergely (paklilista)

Szúnyogírtásos kontroll Átkozott követővel.

III. Daku Gergely (A) (paklilista)

Zanszilánk pakli Változó környezettel.

IV. Révész Bence (paklilista)

Horda Hegymélyi keltetővel és Tokozó rakshallionnal.

V. Bartus Gergely (paklilista)

Ködös kontroll 3 Bűvös erdővel és Átkozott követővel.

VI. Simon Zoltán (paklilista)

Kontroll pakli Edraliannal.

VII. Ádám Norbert (paklilista)

Épületes pakli Építő rakshallionnal.

VIII. Egyed Dávid (paklilista)

Lényes pakli Lassan járjjal és Kragoru familiárisával.

IX. Bakos Attila (paklilista)

Életjelzős pakli Hegymélyi keltetővel és Átkozott követővel.

X. Simon Dániel (paklilista)

Avatár pakli A legfőbb követővel.

Érdekességek a versenyről

 • Gáspár Tamás egy új kombóval szerzett váratlan pillanatokat az ellenfeleinek: A moák fénykora + Magányos torony párosra kiélezett paklijával sorra sebezte a végteleneket.
 • A mezőnyben több Toborzós pakli is elindult, így előfordult, hogy egyes meccsek végére 40 feletti sebzéssel került pont.

Az eredménylistán végigfutva látható, hogy a mezőny rendkívül változatos volt: nem csak a paklik, hanem a használt lapok szempontjából is rendkívül színes asztalok voltak, amivel úgy gondolom, hogy a formátum elérte a célját.

Szokásos akcióink is megvoltak természetesen. Hamar elfogytak a zsákbamacskák, melyekben immáron ultraritka is lapult, a minimum 1.000 Ft értékben vásárlók között pedig szokás szerint kisorsoltunk 4 Zanszilánkok kiegészítőt: ezeket Ádám Norbert, Daku Gergely, Horváth Dávid és Kalugyer Roland nyerték. A macsekokban megbúvó két versenybeülőt Ádám Norbert, valamint a Hajnal-tesók húzták ki, ők tehát ingyenes indulási joggal is gazdagodtak.

Tippversenyünkön ezúttal azt kellett megsaccolni, hogy hányan lesznek olyanok, akik Chara-dinból használják a 9 lapot. A helyes válasz a 13 volt, amit – mint eddig fura mód mindig – hárman találtak el: Horváth Dávid, Moschnitzka Ádám és Schmidt Edit. Ők féláron indulhatnak majd a következő HKK Blog versenyen.

Bízunk benne, hogy jól éreztétek magatokat a versenyen: októberben is különleges formátummal várunk benneteket – reméljük tetszeni fog. Részletek hamarosan!

Csető Zsolt

 

 

 

13 thoughts on “Sokszínűség nyert a sokszínű paklik csatáján a HKK Blog versenyén

 1. Jó verseny volt, köszönet a szervezésért! 1-2 forduló még kifért volna, jó lenne, ha rendesen működne a sorsolóprogram…

  Grat Ákos a győzelemhez! 🙂
  Grat Gice, hogy csak hajszállal maradtál le! 🙂

 2. Érdekesség a versenyről: Ákos 3 reprómat szedte le egy játék alatt! 🙂

  Grat, grat mindenkinek!

 3. Köszi!

  Bratador: Az apokalipszis drága lap lesz úgy érzem:)

  Egy molluszk komplett asztalát is megoldotta a 3 repron kivül:)

 4. Hát, én annyira azért nem örülök.Most majd minden profi az én számat akarja elkenni, no meg a bűnti szabály… Hajjaj… 😀 Nem baj , jövő júniusig nem leszek “jó” helyezett, azt meg van oldva.
  És, grat. mindenkinek! 🙂

  Daku voltam

 5. A héten kirakjuk a frissített Blogligát.
  Az első nyer egy ultraritkát, ez fix. Ezen kívül osztunk majd Zanszilánkokat és Zéneket a legjobbaknak, igyekszünk majd minél többet, de ezt nehezebb előre tervezni.

 6. Visszajelzés: Interjú a HKK Blog versenyének második helyezettjével, Dárday Gergellyel « HKK Blog

 7. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.