Trafó – Sárkányok kora

Folytatódik a pakliátalakítás – ezúttal egy sárkány decket vettünk kezelésbe.

A Trafó rovat a jövő héttől formailag megújult formában jelentkezik, a lényeg azonban nem változik: ezentúl is a hkkblog@gmail.com-ra beküldött paklilistáitokat alakítjuk minél versenyképesebbé, akár egyedi ötletek beépítésével. Eheti paklinkat Kiss Roland küldte be, aki az elmúlt időben kissé eltűnt sárkányokra építette a velünk megosztott decket. Ő volna az:

Az eredeti pakli

követő: Sárkány úrnő

5 Sárkánylárva
3 Kagg, a mocsár ura
3 Cseng hósárkány
3 Homoksárkány
2 Sárkány matróna
2 Hullámsárkány
2 Fénysárkány
3 Young tűzsárkány
3 Lohd Haven sáhkánya
1 Mardakor misztikus
3 Zankígyó
3 Epikus emlékmű
3 Hívó kürt
3 Az erős ereje
2 Szent Kulacs
2 Virág szimbólum
2 Állati ösztön

45 lap

Mint látható, a pakli az őszinte, gyors hordázást választja, mégpedig hatalmas gyíkokkal elárasztva az asztalt, akár a játék legelején. Hiszen ki ne örülne egy első körös Sárkánylárva + Epikus emlékmű kezdésnek, ezzel lehetővé téve akár két nagyobb sárkány leröptetését is az első körben. Azonban a pakli így is szorul némi stabilizálásra, nézzük mit alakítottam rajta.

A változtatások

A Hullámsárkány és a Fénysárkány ugyan első blikkre gyors hordalénynek tűnik, de a süsük között találunk jócskán masszívabb dögöket is, akik ráadásul hasznos áramlással is rendelkeznek: 3 Kifejlett sárkánykígyó a mai metagame-be remekül illő semmizésével tud meglepetéseket okozni, míg Gyémántsárkányunk a pörgéshez esetleg szükséges plusz egy manát biztosíthatja számunkra. Persze ha kijátsszuk őket, azzal is csak jól járhatunk.

A Zankígyó nevével ellentétben sárkány is, mégis inkább kihagynám a pakliból. Egyrészt egy Mardakor misztikust nem ér meg a használata, másrészt inkább használjunk Sárkányidomárt. Kalandozónk körönként láthat el minket laputápótlással, ha pedig egy elhúzódó partiban húzzúk be, akkor egy elhullott szörnyünket hozhatja vissza a halálból.

Ha már az ellenvarázslatokkal való védekezést választjuk, ne csupán 3 Erőst használjunk! Viszont mivel nem szeretnénk sok counterrel megakasztani hordázásunkat, inkább használjunk helyette 3 Földanya amulettjét, ami az ellen hasonlóan gonosz ellenvarázslataitól szabadítja meg a játékot, így biztosítva a szabad hordázást.

Egy kis védelem azonban még így sem árt, Virág szimbólumok helyett viszont használjuk a harmadik Szent kulacsot: sokkal nagyobb meglepetést tudunk vele okozni, és másik horda ellen is hasznos lehet a gyógyítása. A 45. lapunk pedig legyen egy helyszín (ha már minden pakli játszik valamilyennel), egy Pozitív létsík szinte levakarhatatlanná teheti lényeinket.

Az új pakli

követő: Sárkány úrnő

5 Sárkánylárva
3 Kagg, a mocsár ura
3 Cseng hósárkány
3 Homoksárkány
3 Sárkány matróna
3 Young tűzsárkány
3 Lohd Haven sáhkánya
3 Sárkányidomár
3 Kifejlett sárkánykígyó
1 Gyémántsárkány
3 Epikus emlékmű
3 Hívó kürt
3 Földanya amulettje
3 Szent Kulacs
2 Állati ösztön
1 Pozitív létsík

45 lap

A paklival való játék könnyen elsajátítható, és a süsük garantáltan elvarázsolhatnak minket. Sok lapunknak létezik gyengébb, könnyebben beszerezhető alternatívája (pl. Epikus emlékmű és Életenergia gyűjtés), de a pakli gerincét alapvetően ne bolygassuk meg. Side-ból játsszunk további helyszínekkel (Pozitív létsík, Óriások földje), anti-mágiával (Kölyökteknős, Antimágikus ballaszt, Quwarg harcmágus), valamint másik terülős deckek elleni lapokkal (Kronobogár, Ifjú sárkánykígyó). Jó játékot kívánok a paklival!

Felizardo Dániel

One thought on “Trafó – Sárkányok kora

  1. azért az epikus meglehetősen kam ebbe a deckbe; az amulettnél meg 100 h jobb az erős lényes/antimágiás ellen sokkal használhatóbb, sok counteres deckből meg relatív kevés van

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.