Interjú a HKK Blog versenyének második helyezettjével, Dárday Gergellyel

Gicét faggattuk a szombati verseny után.

Rendkívül izgalmas csatát hozott a HKK Blog hétvégén megrendezett szeptemberi versenye, ahol egy egyedi pörgős formátumon csaptak össze a játékosok. A verseny szorosságát jól mutatja, hogy tizenegy forduló után holtverseny alakult ki az élen: Dárday Gergely mindössze az egymás elleni eredmény miatt került Aranyi Ákos mögé a második helyre. Vele beszélhettünk a verseny után.

Gice Átkozott követős szúnyog-kontrollját ide kattintva nézhetitek meg.

HKK Blog: Szia Gice! Gratulálunk a szeptemberi egyedi versenyünkön elért remek helyezésedhez. Mielőtt az eseményekre térnénk, kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Dárday Gergely: Sziasztok! Köszönöm szépen a gratulációt.

Elég régóta HKK-zom, még a Létsíkok idején ismerkedtem meg a játékkal, de jó sok időbe telt, mire lemerészkedtem egy versenyre, az első versenyem egy frissen bontott volt, vagy az Árnyékholdé, vagy az Aranyforrásé, nem emlékszem már. Kisebb-nagyobb hullámvölgyek voltak kedv tekintetében, de teljes egészében sosem szabadultam meg a gyűjteményemtől, mindig visszatértem játszani és az utóbbi években már a hullámvölgy is elmaradt, csak esetleg időm nem mindig volt.

Dolgozó ember lévén a Dungeonben hétköznap sajnos nem lehet velem találkozni, de a versenyeken igyekszem ott lenni.

HKK Blog: Hiába az erőteljes megkötések, te ezen a formátumon is az aktuális sztárkoncepció, a Szúnyogírtásos kontroll mellett döntöttél. Mi ennek a legfőbb oka?

Dárday Gergely: Három koncepció volt, amin kicsit komolyabban agyaltam, az egyik a blogon is megjelent orgling kombó Életadóval, a másik egy Specializáció + Manafamiliáris direktsebző deck, a harmadik pedig ez. Ennek a listáját írtam össze először, elég erősnek éreztem, így (lustaságból is) emellett maradtam, bár az első változat még nem így nézett ki.

HKK Blog: A narancssárga lapok közül az Átkozott követőt hívtad segítségül. Miért pont erre esett a választásod?

Dárday Gergely: Sok olyan szabálylap és követő jöhetett szembe, amivel nem szívesen találkoztam volna, így azt kellett eldöntenem, hogy melyik zavar jobban. Végül úgy döntöttem, hogy Arochos ellen nem akarok olyat játszani, hogy ki húzott több kántert, az orgling kombónak is betesz, ha nincs követője, illetve sejtettem, hogy néhány Molluszk feltűnhet, ellenük is jó. Végül 11 meccsből 7-szer is működött az Átkozott követő, így azt hiszem, jó döntés volt ezt választani.

HKK Blog: A paklidban néhány szokatlan, versenyen nem igen látott lap (pl. Fagyúr) is helyet kapott. Mesélj egy keveset a használt kártyákról. Mennyire építettél a meglepetés-lapokra?

Dárday Gergely: A Fagyúr a saját körben terülő pakliknak elég nagy ellenfele, és elég sok ilyen paklira számítottam, ráadásul 3-ért jön, ami miatt tökéletesen illik a koncepcióba. Az elsőre összeírt verzióban még nem szerepelt A lelkek démona, és ez szerintem sokkal inkább meglepetéslap, de úgy gondoltam, a Fagyúr mellett garantáltan lesz mit semmizni, így lapelőnyöm és VP-előnyöm is lesz, ha mindkettőt ki tudom rakni. Szerencsére volt olyan, hogy ez össze is jött. Meglepetéslapnak gondolom még az Alvilági hordákat, amiről úgy gondoltam, hogy amíg az ellenfelet akadályozom, addig is termeli az ütő lényeket, később pedig le tudom cserélni jobb lapokra – szerencsére ez is bejött. Sheranból gondolkodtam, hogy kántert rakjak-e be, esetleg Visszavágást, vagy a végül használt Lélekvándorlást, végül az utóbbi miatt döntöttem, mert ez minőségi és mennyiségi lapelőnyt is ad, ráadásul elég belőle egyet használni, mert a középjátékban jön igazán jól.

HKK Blog: Mesélj kérlek röviden a tizenegy forduló történéseiről. Kik ellen vívtad a legkeményebb meccseket?

Dárday Gergely: Összességében véve nagy szerencsém volt, kb. 8-9 fordulóban én tudtam kezdeni, ami elég fontos ezen a formátumon.

Első fordulóban Mikulás Ádám Krigises köd paklija volt az ellenfél, így egyből jól jött a követőm. Amit tudtam, lekántereltem, később pedig összejött a Fagyúr – A lelkek démona kombó, így ezt nyertem.

Második fordulóban egy nagy visszatérő, Elekes Gábor ellen játszottam, Molluszkkal indult, ismét jó volt a követő. Itt egy Izmos manó hozott vissza a játékba, leütötte az ellenfél által ellopott Trok Rakonomat, amibe ő is belehalt, amivel húztam az izmokra, a lapok közt volt egy A lelkek démona, amivel ki tudtam semmizni ellenfelem Felszabadító lélektáncát. Innentől a kör eleji egy-egy lapunk volt és végül én jöttem ki jobban belőlük, nyertem.

Harmadik ellenfelem Klujber Balázs volt, aki Terrgath-ozott, szintén szúnyog-kontrollal, így a követő megint jól jött. Ismét én tudtam kezdeni, bevállaltam az első körös Izmos manót, szerencsére az ellenfelemnél nem volt rá kánter, így szép lassan leütötte a manó, aki később még manakonzervátortól is kapott izmokat.

Negyedik ellenfelem Simon Zoltán, alias SiZo volt, Edraliannal. Ellene egy Trok Rakont tudtam hamar kitenni, amit bár megoldott az ő körében, de hosszú távon eldöntötte a meccset, hogy az elején kevés ÉP-re leütöttem.

Ötödik ellenfelem Hajnal Sándor volt, szintén visszatérő játékos, Manafamiliárissal játszott. Ismét csak örültem a követőmnek. A harmadik körében egy Sselvetéssel, majd egy 5-ért jövő Vérkeszeggel indított, hát nem voltam boldog. Valahogyan sikerült megoldanom a szituációt és idővel én vettem át az irányítást, ám az idő lejártakor 2 ÉP-n múlt, hogy nem sikerült nyernem, ennyiben maradt ellenfelem. Így ez a meccs döntetlen lett.

Hatodik fordulóban Jancsár János Lassan járj kragorus paklija volt az ellenfél, ismételten jól jött a követőm. Ezen a meccsen a meglepetéslapok közül az Alvilági hordák működött jól, 3 vagy 4 fattyat is termeltem így. János beállította a játékot egy Halálcsapdával, így én nem mehettem ütni, mindig csak a fattyakat toltam fel védekezni. Aztán húztam egy Trok Rakont, amivel átvettem a csapdát és innentől nyertem.

Hetedik fordulóban Aranyi Ákos Sokszínűsége volt az ellenfél. Meglepődtem, hogy ezzel játszik, elvégre alapból is lehet használni mind a 9 színt ezen a formátumon, de az ő igazát bizonyította, hogy elöl játszott vele, illetve hogy később meg is nyerte a versenyt. Jól kezdtem, első körben egy manakonzervátor után kifért egy Izmos manó, majd második körben jött egy Zu’lit. Ákos azonban kántereim híján össze-vissza játszadozott, manát termelt, ködözött, húzott, aminek az lett az eredménye, hogy az ő második körében elcsattant egy Apokalipszis. Innen nem bírtam felállni, felőrölt.

Következő ellenfelem Gáspár Tamás volt, egyedi Ősi bölcsességes kombópaklival. Szerencsére nem jött össze neki olyan hamar a kombó, ahogy korábban (volt, hogy én még a paklit kevertem a meccs előtt, mire ő már ment eredményt diktálni), több kánterem lett, így végül sikerült megvernem.

Ezután Moschnitzka Ádám Molluszk paklija volt az ellenfél. Itt jött ki legjobban a paklim, kellett hozzá az is, hogy szerencsére én kezdtem. Az első kört mindketten elpasszoltuk, majd én a második körömben sikeresen Thu’zad utaztam. Mosi a második körben kijátszott egy Őrült Szajonnt, amit egy Lélekcsapdával kántereltem, majd egy A furfang templomát, amire egy Az erős erejém volt. Ezután passzolt 4 lappal a kezében. Én jöttem, volt 7 VP-m, kitettem egy Fagyurat, ütöttem vele úgy, hogy fújtam is egyet, így az összes lapját eldobta, majd jött egy A lelkek démona. Mosi a saját körében üres kézre, üres asztalra egy Epikus emlékművet húzott, így bedobta a meccset.

Következett Kurucz Péter Ősi rúnás zanszilánk paklija. A VP-termelést itt is egy A lelkek démona oldotta meg, ráadásul mivel 3 lap volt a gyűjtőmben, amikor lehoztam, így a következő körben, amikor aktivizálódik, tudtam volna kánterelni vele, Petinek all-in kellett mennie, egy körben kipakolta a kezét, Időzített gomba – Megfelelő alkalom, de nem maradt már VP-je, hogy rámdobja a gombát. Nekem viszont nem maradt lap a kezemben, arra gondoltam, egy Trinigan bemutatója kell, különben kikaptam (más is jó lett volna, de akkor hirtelen csak az ugrott be), és szerencsére pont azt húztam, leszedtem a gombát. A kör eleji húzott lapokból pedig Peti ellen is én jöttem ki jobban, akárcsak korábban Elekes Gábor ellen, így sikerült nyernem.

Utolsó ellenfelem Bartus Gergő volt 3 Bűvös erdővel és Átkozott követővel. Ellene semmiképp sem akartam játszani, nem éreztem úgy, hogy erdő ellen jó vagyok. Ez sajnos így is lett, a hamar gyűjtőbe ködözött Ködmangóknak hála VP-előnybe került Gergő, a lényeim ellen pedig behúzta mindhárom szörnybűvölését, így elég simán kikaptam.

Összességében a döntetlent sajnálom, hogy lejárt az idő, mert azt nyertem volna, illetve ha Ákos nem húz Apokalipszist, akkor ott is lett volna keresnivalóm. De azért nem panaszkodom, pörgős versenyen még nem sikerült ilyen jól szerepelnem.

HKK Blog: Egy egészen új formátumról van szó. Neked mi a véleményed róla így a verseny után?

Dárday Gergely: Szeretem azokat a speciális formátumokat, amikre kell kicsit gondolkodni, mert nincsenek meg a jól bejáratott versenygyőztes paklik, ez is azok közé tartozik, nekem nagyon tetszett. Külön öröm, hogy nem kellett síkcsatákat vívni. A 3 vagy még kevesebb lapos kezdéseket hagyományos környezetben kicsit visszaszorító csatamezőt viszont nem hiányoltam, már csak azért sem, mert az élmezőnyt elnézve nem is a kevés lappal kezdő paklik domináltak, pedig jópáran indultak ilyennel.

HKK Blog: Köszönjük az interjút és gratulálunk az elért remek eredményhez!

Dárday Gergely: Én is köszönöm és gratulálok Ákosnak a versenygyőzelemhez!

Csető Zsolt

 

 

 

8 thoughts on “Interjú a HKK Blog versenyének második helyezettjével, Dárday Gergellyel

  1. Köszönjük a beszámolót, élmény volt olvasni, gratulálok! 🙂 (a verseny során a bűvik alig jöttek, besűrűsödtek az utolsó fordulóra :P)

  2. Szép volt, Gergely!

    Egy Szúnyog-kontrollban egyébként kb. fél éve tettem egy kísérletet arra, hogy bemisztikusozzam a 3 Fagyurat és a Ter-gath és a Megrontott trikornis, valamint szikrációval pedig lehet semmizni. Végül annyira nem lett durva, mint amennyire számítottam, de rossz sem lett.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.