A Blogliga aktuális állása

Lássuk, hogy jelenleg kik állnak bejutásra az ingyenes decemberi draft versenyre.

Mint azt bizonyára sokan tudjátok, a HKK Blog havi versenyeivel párhuzamosan a Blogliga is folyik, ahol a versenyeinken elinduló (és a ligába benevezett) játékosokat rangsoroljuk elért eredményeik alapján.

Az egyes versenyek győztese mindig annyi pontot kap, ahányan indultak az adott versenyen, a második eggyel kevesebbet, és így tovább, egészen az utolsó helyezett 1 pontjáig. Emellett minden versenygyőzelem plusz 3, minden megszerzett legjobb amatőr cím pedig plusz 1 pontot ér.

Az év végén mindenkinek az öt legjobb versenyeredményét fogjuk beszámítani (hat pontszerző versenyünk lesz az évben), és ez alapján állítjuk fel az éves rangsort. A Blogliga első tíz helyezettje, illetve rajtuk kívül a négy legjobb amatőr játékos automatikus bejutást szerez az ingyenes decemberi draft versenyünkre. A maradék két hely közül az egyiket az a játékos kapja, aki a legtöbb versenyen indult, de nem kvalifikálta magát. Végül, de nem utolsó sorban pedig a nem bejutottak közül a blog szerkesztői kiválasztják a HKK Blog versenyek legkreatívabb játékosát, aki szintén kvalifikálja magát.

Íme a pontverseny első harminc helyezettje, kiemelve azt a tizennégy játékost, akik jelenleg bejutásra állnak. Zárójelben a versenyek száma látható.

1. Simon Zoltán – 148 (4)
2. Daku Gergely – 144 (4)
3. Aranyi Ákos – 130 (4)
4. Gergely Ferenc – 126 (4)
5. Révész Bence – 116 (3)
6. Dömény Balázs – 109 (3)
7. Bartus Gergely – 100 (3)
8. Molnár Ferenc – 94 (3)
9. Horváth Dávid – 91 (4)
10. Szujó Botond – 88 (2)
11. Erdős Viktor – 87 (2)
12. Gáspár Tamás – 84 (3)
13. Abonyi Attila – 82 (2)
14. Vámos Csaba – 80 (2)
15. Tamási Viktor – 79 (3)
16. Krepuska Richárd – 78 (3)
17. Bakos Attila – 77 (3)
18. Pusztai Kornél – 74 (3)
19. Klujber Balázs – 71 (4)
20. Felizardo Dániel – 61 (2)
21. Horváth Zsolt – 61 (4)
22. Tóth Sebestyén – 60 (3)
23. Dávid Máté – 57 (2)
24. Szarvas Attila – 55 (3)
25. Simon Dániel – 49 (3)
26. Németh Miklós – 42 (2)
27. Szili Béla – 41 (3)
28. Palotai Bálint – 36 (3)
29. Valler Krisztián – 35 (1)
30. Locskai Roland – 31 (3)

A Blogligába történő nevezést a szeptemberi versenyünkön lezártuk, így a már csak a benevezett játékosok harcolhatnak a bejutó helyekért.

Nem csak a draftra történő bejutás persze a Blogliga egyetlen tétje: a legjobbakat ultraritkával és kiegészítőkkel fogjuk díjazni.

Csető Zsolt

16 thoughts on “A Blogliga aktuális állása

 1. Több ilyen versenyen vettem már részt. Az lenne a javaslatom, hogy engedélyezzétek az ősi rúna használatát is, mert az jót tesz a metagémnek.

 2. A szabálylap + követő kérdést alaposan át fogjuk rágni mindenképpen, úgyhogy ezzel reményeink szerint nem lesz baj.

 3. Jah és tiltsuk a halhatatlan lényeket(pl csak az előtti zének éljenek) mert irreálisan erősek(ebben a környezetben).

 4. Na SiZo, igyekezned kell, ha meg akarod védeni az első helyed. 🙂
  Nyerek kettőt és véged 😛 🙂

 5. profiként milyen nagy a szád G!:D
  na egy verseny? aki rosszabb helyen végez, az nevezi be a másikat a liga lezárása után következő első fizetős versenyre. korrekt?

  halhatatlanok tiltása mellett szavazok én is!

 6. A zének közül szerintem mindenestül vegyük ki az ideieket. Ezek már egyáltalán nem gyngy erejűek. Amúgy akármilyen nehéz lesz, de megpróbálom megoldani, hogy el tudjak menni. Ez egy nagyon jó verseny lesz!

 7. vagy ha már nem is lehet rúnát hasnálni, legalább egy jó kis változót lehetne engedni ! 😀 halhatatlan lényeket én se szívesen látnék, ha ez egyáltalán vitára bocsájtott kérdés. ha nem az, akkor manafammal megyek ba..ki 🙂

 8. A. Á. szerint:

  Igen, az segítene elég sokat. Sztem is fontos egy ilyen formátumot, tapasztalatból mondom.

 9. Igazából, szerintem ritka szabályalapokat tiltsuk mmint a zéneseket és akkor nem kell a rúna, mert a gyngy-k közt elég sok a habi (max a spec, meg a lépéselőny ami használható). kb értelmes nincs is. de még a zénesek sem vészesek: keltető, bilincs, fájdalom szépsegge, járj, szabad áramlás, átalakulás kora, esztendők, tomboló csata. nem azt mondom hogy gyengék, de a környezet elégg speciális lesz ahhoz, hogy ne lehessen rájuk abszolút domináns paklikat építeni. Halhatatlan lényeket meg tuti tiltsuk!

  Bence

 10. Szerintem pedig ne legyen a rúna! A rúna a korlátozó szabálylapok miatt kell. Ha van rúna, ami a korlátozó szabálylapokat egyedül megoldja, akkor a kontroll-jellegű, vagy pörgős paklik megfoghatatlanok.
  A gyngy versenyen nincsenek erős nullás kánterek, amivel meg lehetne akasztani az ellenfél pörgését, és nincsenek körszakítások sem.
  A rúna a szabályok szerint egy nem engedélyezett lap. Ha ezzel az eggyel kivételt teszünk, akkor más lapokkal is kellene.
  Ha a korlátozó szabálylapok közül kiemelkedik a bilincs, és a népek nem akarnak egy bilinccsel teletűzdelt mezőnyben játszani (megint) akkor már inkább a bilincset kell kitiltani, mint hogy miatta a rúnát engedélyezni, és ezzel zöld lámpát adni a kontroll-jellegű, vagy pörgős, ‘ha én kezdek nyerek’ – jellegű pakliknak. Ha nincs rúna, több lesz az esztendők, bilincs, hálócsapda, ami szerintem megfelelően kordában tartja a gyngy versenyekre jellemző pörgést.

  Más: van egy további kérdés is, hogy mi lesz a gyngy gyenge ereje/manacsapda sorsa, mert ahány gyngy verseny, ez mindig kérdés szokott lenni.

 11. Jó lenne, ha mielőbb kitűznétek a verseny időpontját. Nem mindenki tud egyik napról a másikra tervezni…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.