A Kihívás – Indul a második évad!

Kezdő Zsolti kalandjai véget értek, a Kihívás azonban folytatódik, méghozzá új főszereplővel.

Aki a Vigyázz Autó óta követi blogolásunkat, annak lehet némi hiányérzete, ugyanis már az induláskor tervbe vettünk egy projektet, ami többek között az én hibámból nem valósult meg. Hogy valójában mi volt, azt sejthetitek, de nézzük, hogy vágok neki a nagy kalandnak.

Zsolti az első évadban bizony elég szép sikereket ért el szinte nulla gyűjteményből – viccesen meg is jegyezte valaki, hogy „Kezdő Zsolti jobban nyomja, mint a haladó”. Mindenképpen figyelemre méltó eredmény, hogy csupán egyetlen hellyel csúszott le a Nemzeti Bajnokság harmadik napjáról (első tartalék lett). Különösen a Sokszínűség jutalma versenyre volt nehéz dolga a felkészülésnél, hiszen a szabályok miatt itt sem működött a kölcsönkéréses módszer.

Amikor a Kihívás első évada elindult, Zsolti 5 Zanszilánkokból kezdte el a gyűjteménye építgetését. Én a Nemzeti Bajnokságon a negyedik helyemért járó 10.000 forintos vásárlási utalványt szántam a projekt beindítására: ebből 8 csomag Zanszilánkokat és 1 Halhatatlan lények Zén kiegészítőt tudtam vásárolni. Nézzük is, hogy mit sikerült ebből a néhány boosterből bontani:

Zanszilánkok:

1 Sztatikus gólem
1 Thu’zad felismerése
1 Ősmatéria
1 Trinigan bemutatója
1 Ifjú teknős
1 Toragh szelleme
1 Fagyúr
1 A pokol kapuja
1 Bomtar trükkje
1 Eleven csapda
1 Halhatatlan esszencia
1 Aratás
1 Formálódó hatalom
1 Ködteknős
1 Toragh
1 Eszement teknős

Halhatatlan lények:

1 Életadó
1 Élet és halál ura
1 Agyfürkészés
1 Deego

Szerencsére a bontás egyáltalán nem nevezhető rossznak, bár van benne használhatatlan lap, amit valószínű elcserélni sem lesz könnyű. Örülök, hogy – bár a kiegészítő erősen kifutó már – 3 versenylapot így is sikerült bemákolni (Sztatikus gólem, Thu’zad felismerése és Trinigan bemutatója).

A gyűjtemény építését a gyakori és nem gyakori, illetve a Zénes lapok begyűjtésével kezdem (ezeket úgy gondolom, hogy könnyebb lesz beszereznem, mint a csúcskategóriás ritkákat). A Kihívás egy picit változik az előző félévhez képest, ugyanis míg Zsolti csak csere útján jutott lapokhoz, én havonta két nagykiegészítő árát rászánom gyűjteményem bővítésére (főleg a hkk.hu Apróhirdetés topicjában fogok vadászni, de természetesen az új Zénekből is tervezem a bevásárlást majd). Változatlan maradt azonban, hogy versenyre lapot kölcsön nem kérhetek, így csak a saját lapmennyiségemből garázdálkodhatok majd.

Hogy mi lesz az első pakli, arra bizony holnapig várnotok kell – ha van kedvetek találgassatok, vagy írjátok meg, hogy ti mit választanátok első paklinak.

Egyed Dávid (Kezdő Dév)

 

 

 

14 thoughts on “A Kihívás – Indul a második évad!

 1. Sok sikert Kezdő Dév! 🙂
  Bár Kezdő Zsolti magasra tette a lécet,remélem Te is át jutsz rajta! 🙂
  Csak szólj mi kell,szívesen cserélgetek Veled!

  Üdv. Béla

 2. Hogy poén legyen, és ha már az új zénben gondolkodsz akkor én azt javasolnám, hogy egy dalpaklit rakj össze 🙂 Na azt megnézném, szerintem teljesen korrekt dal lapok jönnek ki nil herceg dalnokát nem rocket science beszerezni mert nem ér sokat. Életes lényekkel működhetne ez a koncepció ráadásul a régi és új dalok vegyítése is költségkímélő megoldás lehetne. Sok gyngy beférhet egy ilyen koncepcióba.

 3. Hajrá Kezdő-Dávid! Sok sikert kívánok én is. Ja, és lenne egy kérdésem: Hetente lesz a Kihívás rovat, mint “régen” volt? 😀

 4. Hajrá Dávid! Zsolti valóban magasra tette a lécet.

  Amúgy minden stábtag végig fog vinni egy ilyen projektet? 🙂

 5. Áhh szerintem nem mindenki, mert pl Tomi már nem játszik, illetve Ádámka annyira ratyi, hogy egyrészt ha elkezd cserélgetni a végén csak egy Monozoidja lesz, illetve versenyeken úgy is kikap! 🙂 (szívecske)

 6. dávid szerintem dal paklit fog csinálni, 3 apróa nehéz lap belőle, kánterek megoldhatók a közepes verziókból is, gyenge/manacsapda ilyesmik.

 7. Nemreg volt egy versenybeszamoloban hogy Torok Petinek sikerult osszeraknia egy 45 UR-t tartalmazo paklit. Szerintem azt probald meg.

 8. Azért kérdésként felmerül, hogy a novemberi frissen bontotton ott leszel-e? Mert a pakliépítés szempontjából ez azért lássuk be, nem mindegy 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.