Randomlap

A lényes paklik egyik könyörtelen ellenszere kerül terítékre a mai cípősdoboz-túránkban.

Mai bemutatásra szánt lapunk nekem az egyik személyes kedvencem. Kontrollpártiként a side-om összeállításánál nem csak a másik kontroll ellen kell készülni, hanem a villámgyors lényes deckek ellen is jó, ha akad valamilyen meglepetés a tarsolyunkban, így esett a választásom az Eleven rettenetre, mely a jelenlegi lényes metagame-ben jól megállná a helyét.

A Rettenet nem sokkal Újjászületésben való kijövetele után már a mappák mélyén találta magát. Habár néhányan még adtak neki esélyt, az akkori metagame, melyben egyáltalán nem voltak elterjedtek a különböző lényes koncepciók, értelemszerűen nem igényelte az ellenlapokat. Nem így vagyunk azonban ezzel manapság, amikor is a versenyenként felbukkanó 5-6 keltető és egyéb horda ellen valamilyen védelemre van szükségünk, ennek megfelelően indokoltá válik használatta, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy több side-ban is láttam felbukkanni a lila torzszülöttet az utóbbi időben.

Ha tenni akarunk vele egy próbát, leginkább egy színcsere után  a Triniganos szúnyog-kontroll tudja hasznát venni, ahova remekül illeszkedik 3-as idézési költésge miatt, valamint méretei miatt sem kell szégyenkeznie, ha pedig egy első körös konzerv után ki tudjuk pattintani, szinte már a zsebünkben érezhetjük a győzelmünket, pláne ha figyelembe vésszük azt a tényt hogy minden egyes ellenfelünk által kijátszott lény után +1/+1-et kap.

Egy másik koncepció, amelybe el tudnám még képzelni, egy Zarknod bilincse, mely alapból gyenge a játék korai fázisában egy-egy lényes pakli ellen, így egy auto-wint biztosító lénynek biztos helyet tudnék szorítani a side-ban.

Papp Ádám

6 thoughts on “Randomlap

  1. ettől még nem hogy nem fogsz auto-nyerni, lehet, hogy még nyerni sem fogsz… úgyis visszahozza a leütött lényeket, és/vagy lecsökkenti a max ép-det, de ha ez nem lenne elég, akkor robbanóbirka + sárhajító szépen kiszed hátulról is…

    ez a lap egyfajta jó védelem, de a nyeréshez vajmi kevés.

  2. Lassú a bilincs?:)Életadó barátunk egy teljesen új korszakot hozott el nekünk.Bartus kolléga tudna erről mesélni:)
    Továbbá igaza van Viktornak a mai időkben az, hogy valaki lényekre alapuló deckel játszik nem azt jelenti, hogy nem tudja megkerülni az esetleges örposzt torlaszt(birka,főnix,sárhajító,orglingok,quwargok…).Összességében nagyon korlátozott környezetben(pl sokszín verseny) látom értelmét a lapnak,de hagyományos környezetben sajnos nem sok mindenre jó.

  3. Szerintem szép találat ez a lap. Biztos, hogy érdemes elgondolkodni a használatán. Kezdő Zsolti egy tehetetlen monstrummal pakolta el a gyűjtős bilincsem. 😀

  4. Korlátozott formátumokon tényleg jó side-ba.Emléxem,hogy egyszer egy varázslat nélküli formátumot beugrott side-ból a kragoru ellen és meg is nyerte a meccset 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.