Paklileírás – Tűz pakli a hétvégi egyszínű versenyre

Ne, mi ez… éget, úgy éget… ÚGY ÉGET!!

Az e heti cikkben egy, a legtöbbetek által – szerintem – kipróbált (vagy legalább ellene játszottatok már) decket fogok bemutatni. Miért beszélek erről a pakliról akkor? Mert úgy gondolom, hogy a közeljövőben két olyan verseny is megrendezésre kerül, ahol bizony komoly esélyekkel indulhat egy ilyen pakli.

Az első verseny a hétvégi Beholderes egyszínű verseny lesz. A drágítás szinte minden formátumon gusztustalan, de van néhány olyan verseny, ahol különösképpen az. Nehéz védekezni ellene, hiszen nem minden színnek van komoly fegyverarzenálja ez ellen, éppen ezért lehet jó választás egy 3 Bűvös erdővel felálló pakli. Kérdés, hogy használjunk-e mellé valamit követőnek? Amiket mindenképpen szeretnénk elkerülni az nem más, mint a Molluszkok hada (ha ettől tartunk, használjunk Átkozott követőt). Szintén megkeserítheti életünket egy jókor kirakott Túlélők Földje: aki ettől jobban tart, az használjon Rakshallion főmágust (esetleg ha úgy érezzük, felragyogott szerencsecsillagunk, akkor amellett, hogy lottózunk egyet ne használjunk semmit).

A pakli gondolatmenete bizony nem sokat változott. 1: rakd ki a síkot. 2: balról jobbra lődd bele a kezed az ellenfélbe. ’Gyors’ terülésünk kulcslapja A tűz síkja: olcsóbbít, gyógyít, és tovább drágítja az ellenfelünket. Nagyon részletesen egy tűzvarázslatról sem beszélnék, hogy miért kapott helyet a koncepcióban: mindegyik feladata csupán annyi, hogy kevés varázspontért sokat lőjjön. Bizony, nem egy túl bonyolult koncepció: stratégiánkat (ha van) hegyezzük ki arra, hogy mikor rakjuk ki a síkjainkat. Tehát, amiket használjunk bátran: Tűzförgeteg (sose felejtsük el, hogy duplán számolja a Taumaturgia sebzését!), Urgod haragja, Démonparázs (vigyázzunk, lénybe nem lő!), Perzselés, Démoni kisülés, Izzó fókusz (nem növeli a sebzését a Taumaturgia, de használjuk bátran, hogy azért legyen valami, amire húzhatunk), Éltető tűz, Pirofordítás (leghasznosabb áramlás, bye-bye Quwarg harcmágus, fatty), Tűzcsapás, Lángtenger (őt akár nullára is olcsóbbíthatjuk, kiváló asztaltakarítás).

Leszedésnek úgy gondolom, hogy nem kell túl sokat használni, de nem árt azért, ha van a pakliban valami, ami nem csak lő. Szintén remek kis tűzvarázslat, így olcsóbbíthatjuk szerencsére a Tűzfuvallatot, aki akár két laptól is megszabadíthatja az ellenfelet. Még nem ejtettem szót a két legerősebb lövésünkről, A főnix tüzéről és az Illúziólángról. Miért ők a legerősebbek? Tulajdonképpen egy kis szócska, a vízió mivoltuk miatt. Minden körben eggyel többet lőnek, ráadásul a láng gyógyító potenciálja sem elhanyagolható. A 2-2 darabot optimálisnak tartom belőlük.

Szintén nem hagynám kihasználatlanul azt a kiskaput, hogy néhány lapnál teljes idézési költséget helyettesíthetünk: ilyen a Tűzkapu is, amivel szintén pörgethetjük a paklit, hiszen a tűzvarázslataink cantrippé válnak. Az utolsó három helyre pedig szintén egy eddig kihagyott erőforrást javaslok, méghozzá a Tűzrituálét: klasszul fel tudjuk tölteni kiürült kezünket, ráadásul sebezzük ellenfelünket is.

A paklilista

szabálylap: 3 Bűvös erdő
követő: Rakshallion főmágus

3 A tűz síkja
2 Illúzióláng
2 A főnix tüze
3 Tűzfuvallat
3 Démonparázs
3 Perzselés
3 Démoni kisülés
3 Izzó fókusz
3 Éltető tűz
3 Urgod haragja
3 Tűzförgeteg
3 Tűzcsapás
3 Lángtenger
3 Pirofordítás
3 Tűzrituálé
2 Tűzkapu

45 lap

A másik verseny, ahol sikerrel vethetjük be ezt a paklit, az a blogos Zén + gyakori / nem gyakori verseny lehet, ahol drágítás helyett Hálócsapdát használnék, illetve nem feltétlenül egyszínűre raknám össze, Zirri átokmacskát, Minőségi cserét és Zajos lépteket valahogy beleerőltetnék.

Ha ilyen paklival játszotok a hétvégén, mindenképpen javaslom, hogy gondolkozzatok el, mikor rakjátok ki A tűz síkját, ez ugyanis eldönti a meccset. Ősi rúna ellen készüljetek lassítással mindenképpen, a szokásos 5 Bufa kódexe ne hiányozzon a sideból! Bilincs ellen annyi lapot érdemes berakni, hogy az erőforrásokat ki tudjátok egytől-egyig szedni.

Sok sikert és jó játékot kívánok mindenkinek!

Egyed Dávid

 

 

 

5 thoughts on “Paklileírás – Tűz pakli a hétvégi egyszínű versenyre

  1. kfa számból vette ki a szót. Nem tudom már hol és mikor,de pont az ellenkezőjét olvastam az itt leírtaknak:hogy a perzselés egy trágya,a tűzkapu meg lassú…nem tudom azt ki írta,de inkább neki adok igazat. Meg szerintem tök alap,hogy legyen benne legalább 2-2 Robbantás és Plazmacsepp,mint olcsó leszedés.
    ÉS bocsánat,hogy ezt mondom,de tök fölösleges volt ez a cikk,mert nem nehéz összerakni egy tűzpaklit,egyéni szájíz szerint változik benne pár lap és mennyisége.Én személy szerint szívesebben olvastam volna egy kreatívabb,de gyengébb összeállítást egyszínűre.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.