Egy tesztelő naplója (3. rész)

Folytatódik a megújult Szivárgás rovat, melyben Abonyi Attila mesél a tesztelésen gyűjtött élményeiről.

Újabb hét, újabb történések és tapasztalatok az új kiegészítő tesztelése kapcsán – lássuk, hogy miként teltek az elmúlt napok Bonyi szemszögéből.

  • 2012. szeptember 13. – csütörtök 

Ezzel A teremtés zenekara* nevű lappal már régóta szemezek. Nehéz megtalálni a lap otthonát – 2 VP-s varázslat, aminek semmilyen védelme nincs, és aminek segítségével nagy lényeket hozhatunk ingyen játékba. Kyorgban bizonyára jó, de azért van rajta korlát, azt pedig nem akarom, hogy besüljön.

  • 2012. szeptember 14. – péntek 

Megtetszett még egy lap: A káosz hatalma. Ugyan ez sem olcsó (4 VP), de legalább +1 rá counterelni és dobat, valamint lényeket hoz vissza a gyűjtőmből. Kezd körvonalazódni valamilyen spelles-nagylényes, 4 lapos Lassan járj!, de egyelőre csak a zöld és a lila biztos.

  • 2012. szeptember 17. – hétfő

Sajnos több leokézatlan tesztlapot már nem találtam a deckbe, de azért igyekszem minél több, még meg nem jelent lapot használni. Nagylényekből nincs hiány, de azért át kell gondolni az arányokat, főleg, hogy Bűvös forrás, Térsűrítés és Trafó is pörgetni fog.

  • 2012.szeptember 18. – kedd

Még néhány apróbb finomítás. Bekerült az Esszenciakapocs, Kurtzok és A furfang temploma. Lesznek itt szélsőséges húzások, az biztos.

  • 2012. szeptember 19. – szerda

Kifejezetten jó volt játszani a paklival. Nem igényelt sok gondolkodást, gyakran győztem vele a harmadik körben a járj ellenére is. Az elhúzódó meccseket is jól bírta egy régi-új asztalírtásnak köszönhetően (ez maradjon meglepetés, mindenkinek tetszeni fog). A Szűk esztendős gólemek ellen elég sok blank lapom volt (Trafó, forrás, templom), de a Térsűrítés és a Teremtés zenekara sokat segítettek. A Csatamező nyilván elrakott párszor, de 1-2 meccset sikerült ott is hozni, ha nem húzott olyan pörgősen. Talán Eldüenivel több esélyem lett volna, kell az a lap ide. Volt még egy érdekes, erőforrásos kombóra építő ellenfelem is, de ő egyáltalán nem szerette a járjat. Ha kijött a kombója, kikaptam, de ez talán egyszer vagy kétszer történt meg 7-8 meccsből. Mindkét új lapot leokéztam, alig várom, hogy megjelenjenek és élesben is bevessem őket! Indulhat újra a járj-őrület?

 *A teremtés zenekara: 2 VP, Sheran, általános

Rakj passzívan a tartalékodba két 0/1-es jelzőt a következő képességgel: Áldozd fel: a kör végéig ingyen kijátszhatsz egy fix, max. 8 idézési költségű lényt a kezdeből, vagy kör végén húzz egy lapot!

Abonyi Attila

5 thoughts on “Egy tesztelő naplója (3. rész)

  1. Ez az új Teremtés zenekara combosnak tűnik. 🙂 Kezdek is gondolkodni, hogy milyen lényekkel kombózik igazán. Egyébként lila már most jónak tűnik járjba: Óriás pöfeteg (új), Kifordított varázsdoboz, Áldozat az ősi isteneknek, Martian repertoárja, A jövő felejtése (új), de akár a Sikolydémon is beférhet…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.