Randomlap

Ismét mélyen beletúrtunk a cserestócba, hogy olyan lapról elmélkedjünk, melyről a versenyasztalok felett ritkán van lehetőség.

A minap a stócomban akadtam rá erre a lapra, melynek illusztrációja rögtön megfogott. Eheti lapunk, nem arról híres, hogy nagy, egetrengető dolgokat csinálna, jelenléte a megfelelő deckben azonban több mint kellemetlen számunkra. Hogy kiről van szó? A Sziránusz tortúráról.

Ugyan a manapság a legtöbben olcsó lapokkal játszanak, a körönkénti permanens manabuktatás megspékelve azzal, hogy esetlegesen egy-egy lényt is kiszórhatunk ellenfelünk kezéből nem rossz. Hiszen gondoljunk csak bele, elodázhatunk vele adott esetben egy második körös utazást, vagy kikerülhetünk egy Túlzó szeretetet is.

Az utóbbi lapot használó Zarknod bilincse ellen különösen jó fegyver lehet a játék korai fázisában (egyéb manabuktatásokkal karöltve), hiszen a bilincs ugyan nem termel manát, és nem erőforráskodik, viszont arra a pár varázspontra, amit kör elején kap, kőkeményen épít. Éppen ezért célszerű minden körünket a barna vízió kijátszásával kezdeni, nem csak a -1 varázspont végett, hanem a megbújó  Jégdémonok illetve Thauglorendonok miatt is, vagy ha másért nem, “az információ kincs” alapon megnézhetjük a kezét.

A tortúra számára a legideálisabb deck egy vízió követős fájdalom szépségés koncepció, ahol effektíve ingyen csinálja azt, amit, azonban egy Szűk esztendős pakliban is helyet lehet szorítani a számára, bár oda inkább egy,  a Sziránusz tortúrához nagyon hasonló lapot, a Moa tortúrát tudom ajánlani, mely szintén vízió, de 3 manát buktat az ellenféltől, ráadásul nagyobb valószínűséggel lesz moánk a játékban, hogy olcsóbbítsuk, mint sziránuszunk. 😀

Papp Ádám

4 thoughts on “Randomlap

  1. És krabberok is meg érdemelnének egy két tápot, ha már az ők a sziránuszok ős ellenségei 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.