Interjú a Beholderes verseny győztesével, Abonyi Attilával

Bonyi Beldiannal nyerte az egyszínű versenyt.

Ahogyan arról hétfőn már beszámoltunk: Abonyi Attila nyerte a szeptemberi Beholderes egyszínű verseny profi kategóriájának küzdelmeit, méghozzá egy fekete Beldianos élőholt paklival – a verseny után szokás szerint őt is kifaggattuk egy interjú keretein belül.

HKK Blog: Szia Bonyi, gratulálunk a Beholderes egyszínű versenyen aratott győzelmedhez! Kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Abonyi Attila: Köszönöm! Sziasztok, Abonyi Attila vagyok, 20 éves, angol szakos vagyok az ELTE Bölcsészkarán. A HKK-t még az általános iskolában mutatták az osztálytársaim, de csak az Elözönlés idején kezdtem el versenyre járni. Azóta rendszeresen játszom, jelenleg tagja vagyok a tesztcsapatnak is, olykor a blogra is írok egy-egy cikket.

HKK Blog: Egyre többet látni téged mostanában a WoW TCG versenyein, olyannyira, hogy nemrégiben egy bravúros dobogós helyezéssel mehettél haza a Nemzeti Bajnokságról. Mi az, ami mégis rendre visszacsábít téged a HKK versenyekre?

Abonyi Attila: Mindkét játékot nagyon szeretem, más okokból. A HKK-ban elsősorban azt szeretem, hogy nagyon jó hangulat van a versenyeken, a díjazás is elég korrektnek mondható, szóval érdemes foglalkozni vele. Sok jó barátot szereztem már ez alatt a pár év alatt, ez egy hatalmas pozitívum. Mostanában azt érzem, hogy van egy nagyjából 10 fős csapat, akik kb. azonos szinten vannak a játékban, ezért minden verseny egy nagy kihívás, nincs nagy különbség a top játékosok között.

HKK Blog: Milyen mezőnyre számítottál előzetesen? Mely paklikat tartottad a fő esélyesnek?

Abonyi Attila: Biztos voltam benne, hogy lesz pár Molluszk, ezért is indultam Beldiannal. Bilincsre is számítottam, Rhatt, illetve Leah színekben, de ott is jónak éreztem a követőmet. Igazából az egyszínűn mindig nagyon változatos a mezőny, szóval az az igazán fontos, hogy a lehető legtöbb koncepcióval szemben tudjon hosszútávon korrekt eredményt elérni a paklid. Ha erre a moa deck a képes, akkor azzal indulok, de erre a fenti deckeket láttam a legalkalmasabbnak.

HKK Blog: Végül egy Beldianos fekete összeállítás került a kezed ügyébe. Miben rejlett szerinted leginkább az ereje?

Abonyi Attila: Egyértelműen az új Életadó volt a kulcs. A Lidércúrral együtt iszonyatos pörgést tudtak véghezvinni. Nyilván a Leah temploma is kulcslap volt, de abból elég volt 2 is, hiszen 1 darab is terminálja a játékot. Talán abban rejlett az ereje a decknek, hogy egyszínűn viszonylag nehéz védekezni ellene, hiszen kevés az erős semmizés, és ha van is, az instant kell, hogy legyen, hiszen egy kör alatt képes kipörögni a holtak serege.

HKK Blog: Mesélj kérlek az öt forduló történéseiről!

Abonyi Attila: Az első fordulóban Valler Krisz orglingjai ellen küzdöttem. Rögtön az első körben kaptam egy Chara-din óhaját, de ebből még sikerült felállni egy Életadó – Lidércúr pörgéssel, így ezt a meccset hoztam. A másodikban nevetségesen húztam, 2 Morgan, 1 Leah temploma, 1 Életadó, Krisz pedig a második körben megnyomta az Áldozati orgling – Orgling ősanya – Orgling szagvarázs – Orgling szagvarázs kombót, nevetve dobtam be. A harmadikban nekem kedvezett a szerencse, én kezdtem, Krisz pedig nem húzott Talbot szavát, így ezt megnyertem.

A második fordulóban Daku Gergely ötkövetős ganüides koncepciója ellen játszottam. Nagyon nehéz a pakli ellen, hiszen mind a Manafam, mind a Homályúr igencsak zavaró. Egy kicsit gyengén játszottam az elsőben, ő pedig jól húzott, így hamar kikaptam. Gergő viszont iszonyat korrekt volt, szólt, hogy véletlen 40 lapos dekkel tolta ellenem, így én kerültem előnybe side előtt. Side után a deckem nem sokat változott, de én kezdtem, így tudtam pörögni, majd amikor Lopakodó ganüiddel elfelejtett semmizni, el is ment a meccs. A harmadikban próbálgattam még egy kicsit, mit tud a paklim, ezt ő nyerte.

Ezután Török Péter Felkészüléses Átkozott követős autó-paklijával kerültem össze. Szerencsére a Felkészülés nem zavart túlzottan, mivel sikerült a harmadik körben kirakni egy Templomot, így nem nagyon tudott sok lapot kijátszani, talán összesen egy Látókör érkezett, ami számított valamit. Az 5. körben kilőttem egy Leah pappal és egy Dekirddel. Side-ból bement nála 22 lap, szokásos Semmi trükk, Samantha, Szózat, Törzsi dob nehezítette az életemet, de Halál dallal és Élet és halál urával leszedtem ezeket, majd jött egy Templom, ami nem is annyira a drágításával, inkább a körönkénti lapelőnnyel hozta a meccset. A harmadikra nem igazán emlékszem, de azt is én nyertem.

A negyedik fordulót Gáspár Tamás Rhatt mezője ellen vívtam. Kivettem tőle 3 Varázsködöt, hogy ne tudjon pörögni, 3 Szikrációt, hogy ne tudjon semmizni, valamint 1 Mágia síkot, mivel nekem mindössze 1 Negatív síkom volt (kicsit szedett-vedett, ad hoc deckem volt, ezúton is köszönöm annak a cca. 10 embernek, aki kölcsönadott lapokat). Az első meccset gyorsan hoztam, hiszen alapból sokat gyengült a deckje. Sideból bement nála 6 semmizés illetve a Régi dallam. A második meccsen hordásra vettem a figurát, a beside-olt Vérfarkas preventorom kitépett a kezéből egy lapot, majd egy Árnytündér lidérc is érkezett – mindez első körben. A harmadik körre sikerült 3 ÉP-re lesebezni, de itt kaptam egy Régi dallamot, ami semmibe küldte az egész asztalomat, így Tomi könnyen visszajöhetett volna a meccsbe, de szerencsére nem húzott gyógyulást, én pedig nyertem a következő körben. A harmadik meccsre itt sem figyeltem oda igazán, pl. Morgannal az ő deckjét dobattam viccből – meglátszott az ötórai fekvés.

A döntőt Bubu Terrgathos fehér kontrollja ellen játszottam. Az első meccsen a már szokásosnak mondható gyors, Sötétségszellemes vonal jött elő, itt összesen egy Átkozott gyógyulást tudott kijátszani, de az sem jött létre. Side-ból nálam Árnyrém és Preventor ment be, nála pedig Panatán békeőr, valamint semmizések és (gondolom) Az igazság pillanata. A második meccsen nem húztam olyan jól, ő pedig folyamatosan semmizett a követőjével, Trikornissal, közben pedig Erőssel és egyebekkel hátráltatott. Úgy döntöttem, céltudatos leszek: összespóroltam 5 VP-t, lesebeztem sötétségszellemmel 14-re, majd egy Dekird – Életadó páros egy kör alatt kivégezte. A harmadikra már egyáltalán nem emlékszem, hiszen itt már megvolt a versenygyőzelem, de azt hiszem, azt is megnyertem.

HKK Blog: Budapesten viszonylag ritkának számít az egyszínű verseny – egy évben általában egy van csak belőle. Te hogyan viszonyulsz a formátumhoz? Szerinted lehetne sűrűbben is?

Abonyi Attila: Szerintem pont elég ez az évi egy. Sajnos nincs eléggé kibalanszolva a formátum, mint a hagyományos, vagy az egylapos, így én annyira nem csípem, legalábbis eddig nem csíptem. 🙂

HKK Blog: Rágyúrsz a győzelem és a 105 után a Hatalom Szövetségére?

Abonyi Attila: Hát ezt még nem tudom. Pestről sajnos nehéz HSZ-t nyerni, hiszen a vidéki HSZ-specialistáknak helyből zsebben van a 3 nem behós 105, a Dungeonben viszont nagyon nehéz veretlenül hozni egy versenyt. Talán ha sikerül egy blogos versenyen (amik iszonyat jók!) jól szerepelnem, rámegyek.

HKK Blog: Nagy gratula még egyszer Bonyi G, hasonló sikereket kívánunk neked a továbbiakban is!

Csető Zsolt

 

 

 

5 thoughts on “Interjú a Beholderes verseny győztesével, Abonyi Attilával

  1. Bent volt természetesen a 3 IP-m, csak éppen egyszer sem sikerült behúznom ellened a side utáni két meccsen 🙂

    Gratula még egyszer!

  2. Ez nagyon ott van 😀

    “Abonyi Attila: Hát ezt még nem tudom. Pestről sajnos nehéz HSZ-t nyerni, hiszen a vidéki HSZ-specialistáknak helyből zsebben van a 3 nem behós 105, a Dungeonben viszont nagyon nehéz veretlenül hozni egy versenyt. Talán ha sikerül egy blogos versenyen (amik iszonyat jók!) jól szerepelnem, rámegyek.”

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.