Paklileírás – Bűvös erdős Zarknod kovácsa pakli

“Nézd Zén, ez a páncélzat nemcsak teljesen megvéd a harcban, hanem még kellemesen meleg is…” – Fullkalga utolsó szavai.

Ma egy olyan pakli kerül terítékre, amivel mostanában nagyon kevés embert láttam csak játszani, pedig maga a koncepció egyáltalán nem gyenge. Mivel mostanában nagyon Bűvös erdő lázban égek, ezért a mai deck is egy ilyen, 3 Bűvös erdőre épít, némi csavarral.

A tapasztalt játékosok tudják, hogy kell megkerülni az erdőket: olyan lapokkal kell játszani, melyeknek a teljes idézési költségét helyettesíteni tudjuk valahogy. És mi lenne, ha lenne olyan laptípus, ahol mindnek tudjuk helyettesíteni a költségét? Van ilyen…méghozzá a KF-es tárgyaink ilyenek lesznek, ehhez viszont segítségül kell hívnunk Zarknod kovácsát. Igencsak nagy hatalom van ebben a kis követőben kérem, 1 VP-re olcsóbbítja tárgyainkat, ráadásul ha nem áldozástól esnek le, bizony még húzhatunk is rájuk.

A lapok ismertetése

Mielőtt nagyon belevágnék a fegyvereink és pajzsaink elemzésébe ne feledjük, hogy ezekkel lényeinket tápoljuk, így a koncepció elkészítését a lények kiválasztásával kezdtem. Bűvös erdő mellett pofátlan dolog egy permanens countert az asztalra varázsolni, így ellenfeleink garantáltan nem fogják szeretni az Antimágikus goblint. Remek lény a színből Ker-kalak tanácsnok, leszedésnek is jó (a jobb játékosok szokták mondani, hogy nem árt a pakliba…).

Ha már leszedés, használjunk bátran Az élet és halál urát (az életes lények különösen undorítóak lesznek erdő mellett) – ha nincs mit leszedni, akkor húzogathatunk vele. „Pálinka szerelmem légy az enyém” – dúdolhatjuk a harmadik körös, lassan klasszikusnak számító spoiler, Trok Rakonunk mellett, illetve az ölő szekciót spékeljük meg Zu’litokkal is a fent említett okok miatt. Mivel a pakli nem – legalábbis nem feltétlenül – a gyors nyerésről szól, nem árt, ha a védelmi szekciót is megerősítjük picit: kiválóak lesznek erre a Harfori szentek és Don Calonik is.

Miután a lény-sor végére értünk áttérhetünk a tárgyak TÁRGYalásához (ha-ha…). Legerősebb fegyverünk az Ork lángvető lesz: ingyen lehelni nagy hatalom, de bánjunk vele óvatosan, mert a mi ÉP-nket is piszok módon fogyasztja. Kicsivel lemaradva követi őt a szintén lassan egy évtizedes Démonölő, amely forrásimmunitást és erőforrás-fölényt biztosít.

Hogy ne csak sebzést, hanem +ÉP-t, illetve némi védelmet is biztosítsunk lényeiknek, bátran használunk a Szent pajzsot és az Ezüstveretes pajzsot, illetve a Moa homokfutót is.

Három lapról szeretnék még szót ejteni, melyek nem csak saját lényeinkre rakva jók (főleg nem). Az első az Izzó lemezpáncél, ami nem kevés lényt szed le mai metában. Ha még mindig kicsit kevésnek érezzük a leszedést, használjunk Xilithin bélyegét: vele nem leszedjük, hanem ellopjuk az ellenfél egy lényét – némi hátránya azért lesz, de ne bánkódjunk.

Az utolsó lap pedig az Ajándékcsomag. Ha az ellenfél lényére rakjuk, akkor azért óvatosan, hiszen életjelzőt is kap, de ha mi épp kifogytunk a lényekből, ajándékozzuk meg ellenfelünket bátran.

A paklilista

szabálylap: 3 Bűvös erdő
követő: Zarknod kovácsa

3 Antimágikus goblin
3 Ker-kalak tanácsnok
3 Don Caloni
3 Zu’lit
3 Trok Rakon
3 Az élet és halál ura
3 Harfori szent
3 Szent pajzs
3 Ezüstveretes pajzs
3 Démonölő
3 Moa homokfutó
3 Ajándékcsomag
3 Xilithin bélyege
3 Izzó lemezpáncél
3 Ork lángvető

45 lap

A paklinak nem csak ez a védekező változata létezik, ha az agró vonalat szeretnénk játszani csak a plusz sebzést adó tárgyakat használjuk. Természetesen összerakhatjuk a klasszikus erdő-koncepciónál maradó decket is (manapusztítás és drágítás), ekkor Melkont és Ommót javaslok, illetve Zirri átokmacskát. Hogy melyik színt érdemes kicserélni azt rátok bízom, kísérletezzetek!

Ha versenyen szeretnétek a paklival indulni, akkor Semleges csatamező ellen készüljetek side-ból főleg, méghozzá Pihenővel és Bufa kódexekkel.

Jó játékot és sok sikert kíván:

Bartus Gergely és Egyed Dávid

 

 

 

13 thoughts on “Paklileírás – Bűvös erdős Zarknod kovácsa pakli

  1. Ajjj milyen kis kedves, hogy engem is odaírt! 😛 ….hamarosan tuti fogom velük tolni, lehet reszketni! 🙂

  2. Fontos megemlíteni, hogy a Démonölőt lehet 4ép-ért is kirakni…tehát zulit illetve troki is kaphatja a 3. körben 🙂

  3. Az Ajándékcsomagra az van írva, hogy lényEDRE.
    Egyébként nagyon tetszik a pakli!
    Remélem hamarosan lehet róla versenybeszámolót is olvasni!

  4. Iszonyatos tápok jönnek majd ki a dekkhez, figyeljétek majd a nagykieget egykis kovácsolás ügyben:)

  5. Jaja, amikor először megláttam a címet, azt hittem, ezúttal lemaradt belőle a “szivárgás” szó. 🙂

  6. A deego a legjobb ezek közül, erdő mellett nagyon nehéz megoldani már csak e miatt is megéri használni! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.