Randomlap

A mai napon egy nem igazán rivaldafényben lévő etnikum pakli egyik tagját mutatom be nektek, ő a Ganüid vigyázó.

Ezt az apró rovart elsősorban különböző terülős deckek ellenfeleként használhatjuk side-unkba saját etnikumában, illetve korlátozott formátumokon, vagy ha pénztárcabarát paklit akarunk építeni. Ugyanis az a képessége, hogy effektíve rendelkezik egy hálóval, amely csak ellenfelünkre hat. Elméleti síkon ez tökéletes lassítássá tenné, hiszen gondoljunk csak bele, hogy milyen helyzetben is lenne egy tárgy deck, ha vele és egy Kronobogárral tudnánk kezdeni. Mindössze körönkénti 2 passzív lapja lenne, míg mi nyugodtan játszhatnánk saját játékunkat.

Használatának azonban mégis több buktatója akad sajnos, többek között az, hogy paraméterei nem a legideálisabbak (leviszi az első kósza Dobótőr), és leszedésekkel szemben sem rendelkezik túl jó védelemmel a kis ganüid, ezért bár egyedül is tud némi kellemetlenséget okozni, egy-egy pörgős koncepció ellen ne ő legyen az egyetlen opciónk a lassításra. (Bár ha ganüid követőt használunk, visszavehetjük mindaddig, amíg el nem fogynak a rovarok a paklinkból). Valamint arra sem árt figyelni, hogy ha esetleg gazdát cserél, legyen rá valamiféle optimális megoldásunk, hiszen ha ellenfelünk pár körig meg tudja védeni, hamar akkora tempóhátrányba kerülhetünk, hogy gyakorlatilag csomagolhatunk is.

Összességében leginkább baráti játékokra ajánlom, esetleg saját etnikumába, vagy ha tényleg nincsen jobb opció, versenyen is használhatjuk, de ez utóbbit tényleg csak a legszükségesebb esetben tegyük.

Papp Ádám

4 thoughts on “Randomlap

  1. Hát igen nagyon sérülékeny szegényke.Pedig lenne benne “fantázia”.De min egy antimágia 0 és egy kis drágább célozhatóság(+2 pl) elférne rá, hogy egyáltalán ellehessen gondolkodni rajta…

  2. Annyi hozzáfűznivalóm azért akad, hogy a ganüidek még véletlenül sem rovarok, még ha igen szerencsétlenek is az illusztrációk.
    Csak érdekességképpen: a Daxx halálbolygón a ganüidek olyanok, mint nálunk a hangyák, az éjfattyak (!) pedig, mint a levéltetvek, amikre a hangyák vadásznak. Ismerve az éjfattyak méreteit és képességeit, ez eléggé nehezen hihető, de ettől még tény, és igaz.
    Úgy kell ezt a relációt tekinteni, mintha az éjfattyak a mi mércénk szerinti képességeik alapján kerültek volna a HKK lapokra, a ganüidek pedig a Daxx-i mérce szerint.

  3. Sajnos perpill. csak nyomtatásban, a 142. AK-ban olvasható a ganüidek (a szerző szerint ganüidok) története, Miklós tollából. Abból kiderül, amit írtam. Giganüid nevű lény egyelőre csak a HKK lapjain létezik, szerencsére ilyen nevű lénnyel a túlélőknek még nem kellett szembenézniük, de kb akkora lehet egy emberhez képest, mint az empire state building.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.