Paklileírás – Vámpír pakli

„Özönleni kezdtek a sötét pincékből, rég elfeledett kriptákból. Tudták, eljött az idejük.”- Drakk, a shauloni mészárlás egyik túlélője.

A mai leírásomban egy rég elfeledett koncepciót veszek elő, és próbálom meg mai formába önteni: bizony, a vámpírokról lesz szó. A Zanszilánkokban számos lap jelent meg hozzá, játszani azonban még senkit nem láttam vele. A pakli a követőre erősen épít, viszont ha megszünteti az ellenfél (kivéve Semleges csatamező), akár egy kör alatt is pontot tehetünk a meccs végére, hiszen egy viszonylag gyors hordáról beszélünk.

A követő abszolút erős, +1 ÉP-t ad, illetve 1-re és nem 1 VP-re olcsóbbít! Ez főleg a Vámpírbébinél számít, hiszen ekkor egy nekronért rakhatjuk ki az asztalra, ami így meg arcpirítóan erős. Ezt igazán akkor tudjuk kihasználni, ha sikerül mellé Halhatatlan esszenciát húzni (amit még ugye megakadályozni is nehéz), könnyen le tudjuk pörögni ellenfelünket akár az első körben is. Érdemes arra odafigyelni, hogy az ellenfél körében is használhatjuk a képességet!

Nagyon szeretjük a permanens erőforrásokat, és tulajdonképpen ennek is felfogható a Kripta (amit Vámpír őrszemmel ki is kereshetünk és fel is építhetünk), hiszen bébikkel áraszthatjuk el az asztalt előbb-utóbb az ellenfélnek el kell kezdenie foglalkozni velük. Ráadásul ha valami nagy dögöt húzunk, akkor potom 1 VP-ért az asztalra is tudjuk varázsolni.

Amit igazán hamar ki szeretnénk rakni, az az Őstestvér, mindenkinek +2/2 maga a pokol (Esszenciakapoccsal és Képmással is viszonylag beteg, de róluk most lemondok). Viszont Kripta nélkül sajnos drága, így érdemes további olcsóbbításokkal is játszani, Hívó kürt / Holtidéző kürt ide is, mint az etnikum paklik nagy részébe rendkívül jól illik (inkább utóbbit javaslom, hiszen majdnem minden lényünk élőholt lesz, viszont nem mindegyik vámpír). Szintén erős Kriptával „csirkelábat”, vagyis Ezeréves drakónt kirakni, főleg az első körben (ekkor a követő miatt ráadásul nem csak a klasszikus 12-t sebzi be, hanem még 4-et a követőnk miatt).

Aki még nagy dög: ki nem hagynám semmi pénzért a Vérnyelőt, masszív bestia, viszont mivel pörgős a paklink, ezért figyeljünk oda a hálójára. Hasznos jószág a Vérszívó (azért hármat nem javaslok belőle, de elhúzódó meccseken jól jöhet majd), vígan lopkodhatjuk vele az ellenfél lapjait, viszont nem ez az elsődleges profilunk, ne feledkezzünk meg róla, hogy nem kontrollálni akarjuk a játékot, hanem gyorsan megnyerni, de szeretek meccsfordító lapokkal játszani. Mivel jól jön néha, ha fel tudjuk borítani az asztalt, használhatunk Drakolichokat is, az amúgy sem elhanyagolható paraméterei mellett kiváló leszedés.

Védelemre minden paklinak szüksége van, így ennek is. Mivel három szabad színünk van, ezért tulajdonképpen bármit választhatunk (túl sok ellenlappal azonban biztos, hogy nem játszanék). Először biztos, hogy egy színt elhasználnék a Cselvetések miatt, kétségtelenül az egyik legjobb védekező lap a játékban (ráadásul további kiváló sidelapok vannak a színből).

Innen a védelmünk kiépítésére több módunk is lehet, redukálhatjuk a színeket minimálisra, és berakhatunk Leah templomokat, használhatunk ellenvarázslatokat vagy anti-mágiát is (érdemes lehet ezeket is kipróbálni). Én egyetlen lapból raknék még be: Tirranda batyujából, első körökben véd, utána terror, de ezt szerintem senkinek sem kell bemutatnom.

A pakli tehát lassan össze is áll.

követő: Az első vámpír

3 Vámpírbébi
3 Halhatatlan esszencia
3 Kripta
3 Holtidéző kürt
3 Sötétségszellem
3 Rolf
3 Vámpír őrszem
3 Őstestvér
2 Vámpírsárkány
2 Ezeréves drakón
3 Vérnyelő
3 Silla, a kilencedik
2 Vérszívó
3 Deahed, az ötödik
3 Cselvetés
3 Tirranda batyuja

45 lap

A pakli kiváló baráti játékra, terrorizáljuk barátaink sárkány vagy teknős pakliját, de egy hagyományos versenyre nem érzem elég jónak a decket, talán veszélyes fajra, kicsit több vámpírral.

Jó játékot és sok szerencsét.

Egyed Dávid

ps: aki megírja, hogy melyik X áldozós költségű fekete tárgy hiányzik nagyon a pakliból, az kap egy libacombot.

19 thoughts on “Paklileírás – Vámpír pakli

 1. Segítek még egy kicsit:
  Miért nincs benne a pakliba???
  -Hát persze, hogy azért mert tiltott.(nem is olyan régóta úgy kb. 1 éve)

 2. miért-melyik kérdőszó között van némi különbség, Zombi mester megfontolandó

 3. Úgy szerettem azt a tárgyat 😦
  Amúgy meg szimpik a vámpírok,remélem kapnak még lapot a nagy kiegben,esetleg egy Zén és járhatna nekik

 4. Amúgy fajra sem kell bele több vámpír,azt mondom,hogy ez már pedig élőholt dekk és kész…

 5. Na, hát én pl egyáltalán nem bánom hogy ki lett tiltva a Nekrofun 🙂
  Kontroll forever! 😀

 6. A rúvel-hegy idején egész jó eredményeket értem el vámpírokkal.
  Egyszínűn, illetve Isteni szövetségen
  (a koncepció akkor is az volt, mint most)
  Ha nem egyszínű a pakli, akkor pirosból a Kisebb zant mindenképp beraknám.
  Akár Őstesó, akár Csirkeláb, nagyon terror.
  Előttem már mondták a zombi mestert, iszonyatosan tudja pörgetni a paklit.
  Kriptából kettő elég sztem, mert kereshető, és nem akarok annyit felhúzni.
  1 Gépzetet szoktam még beleerőltetni. Akár a Zombi mestert meg tudja dobni, vagy ha nagyon kell, jön még egy Sötétségszellem, meg a Vérnyelőt is vissza lehet venni, ha még pörögni akarunk ütés után. Bár a legjobb persze a Halhatatlan esszenciával.
  Anno a pakli egyik legerősebb kombója volt a Mentális vámpír – Köpőcső, ezekkel ma már nem foglalkoznék egy erős felújítás nélkül.

 7. Az Istenek viadala az új nagykiegészítő neve lesz. (Engem is Balázsnak hívnak, spoilereztem 😉 )

 8. Tetszik ez, hogy azoknak a lapoknak is mutattok felhasználási javaslatot amiket nem igazán használok. Remélem folytatódik ez az irány (is).
  Így legalább látom, hogy melyik altípus hol tart.

  (kérdés: valaki (mert ugye a jelenlegi címvédő nemzeti bajnok az már valaki 😀 ) nyert faj versenyt 3 bűverdős (+ asszem átkozott követő) VU dekkel, Ti, hogy raknátok össze azt a dekket?) választ legszívesebben egy cikként látnám viszont, de persze ide is jó lesz!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.