Olcsópakli – Gyűjtőgenerálós bilincs

Lássuk, hogy miként néz ki az egyik jelenlegi divatpakli pénztárcabarát formában.

A Zarknod bilincsével megtámogatott gyűjtőgenerációs összeállítás leginkább az elmúlt néhány hónapban kapott erőre – a játékosok felismerték, hogy az időközben megjelent gyűjtőgenerálások, valamint innen is működő lapok remek koncepcióvá nőtték ki magukat. A pakli ugyan több ritkát is igényel (Lidércúr, Megrontott lélek, Morgan, csak hogy a legjobbakat említsem), mi azonban most megkíséreltük összerakni  a decket ezek nékül – lássuk, mire mentünk.

Szabálylapunk tehát Zarknod bilincse, amely erőteljesen korlátozza az ellenfelet, miközben mi vígan pörgünk, kihasználva a gyűjtőgenerálás kiskapuját. Ez utóbbihoz persze lapokra is szükségünk lesz. A legjobbak erre a célra az Óriás patkány és a Lidércharcos, akik kijátszási feltételként dobatnak, így fixen megadják nekünk a hőn áhított lapokat. A hosszú távú dobatást a Lélekorzó és a Fekete patkány biztosíthatják – előbbi alternatív képességként álomjelzőt is oszthat, utóbbi pedig egy körben akár többször is működhet, ha felgyűlik rá a mana.

Igen ám, de mit rakjunk vissza a gyűjtőből? Mondjuk két legjobb nyerésünket, a Quwarg széltáncost és az Árnytündér lidércet. Ugyan a mi ÉP-nket is fogyasztják egy kicsit, ám így is remek lapokról beszélünk, hiszen VP-költség nélkül visszapattanhatnak az asztalra, így akár az első körben elkezdhetjük ütni az ellenfelet.

Használjunk még gyűjtőből működő lapokat. A Zajos léptek adja magát, rendkívül zavaró lapként figyelve a gyűjtőből – a masszívabb lapokkal nem tud mit kezdeni, de az első egy-két körben remek védelmet biztosíthat terülésünknek. A gyak-nemgyak víziókészlet nem túl erős, de azért így is találunk egy-két hasznos lapot: Toragh katonája és a Szentségtelen kapu a nyerést biztosítja, az Átkos kötődés pedig a további gyűjtőgenerálást. Utóbbi főleg a kézből dobatás miatt hasznos: mi szívesebben tudjuk széltáncosainkat és lidérceinket a gyűjtőnkben, mint a kezünkben, így jó, ha van olyan lapunk, amivel oda is tudjuk rakni őket – mindezt úgy, hogy közben az ellenfelet is bántjuk.

Van még egy szabad színünk. Az egyiket az Agykéreggyalu miatt a lilára fogjuk elhasználni – nem igen van alternatívája, ellenben rendkívül fontos lap, hiszen neki is eldobhatjuk a gyűjtőbe odaillő lapjainkat, lenullázva közben az ellenfelet. A színből a Kreatív affinitás kapott még helyet a deckben, mint olcsó védelem.

A másik színnek a fehéret választottam, leginkább a Kristálytündér miatt. Egy másik tündér mellett Megrontott trikornist fogunk vele visszavenni, amely leszedésként és semmizésként is hasznosnak bizonyulhat – na meg persze nyerésként is.

A gyűjtőgenerálást tovább hasznosíthatjuk néhány Életadó használatával. Két lényt is visszarak nekünk a gyűjtőből, mindössze két manáért, ami ilyen erős gyűjtőjáték mellett rendkívül hasznos képesség. Különösen jó Robbanó birkákkal, amely így még durvább kivégzésnek bizonyulhat – egyébként feltámadó és haszontalan (Óriás patkány, Lidércharcos) lényeinket fogjuk neki bedobálni.

Manatermelés még nincs a pakliban, pedig nem árt: ezen problémáinkat szerencsére ingyen megoldja az Energiadagasztás, ami ha kell, gyógyulásként is funkcionálhat. Az utolsó helyre pedig némi extra kézből dobatást raktam be, az Undorfutnokot, amely ha kell, lényként is megérkezhet, így – bár kissé drága – bármilyen szituációban jól jöhet.

Paklink ezzel össze is állt.

szabálylap: Zarknod bilincse

3 Óriás patkány
3 Lélekorzó
3 Lidércharcos
3 Fekete patkány
3 Árnytündér lidérc
3 Quwarg széltáncos
1 Toragh katonája
3 Zajos léptek
1 Átkos kötődés
1 Szentségtelen kapu
3 Kristálytündér
3 Megrontott trikornis
2 Életadó
3 Agykéreggyalu
3 Energiadagasztás
3 Undorfutnok
1 Robbanó birkák
3 Kreatív affinitás

45 lap

Sok ritka lap kívánkozott a pakliba – végül 8 Zénes kártyának szorítottunk helyet, még épp hogy beleférve az Olcsópakli-korlátokba. Több ritkával persze el lehet indulni más irányba is: a Kristálytündérek mellé például nagyon kívánkozik a Főnix herceg, amely Illúziólánggal és Kumulatív szimmetriával kiegészítve erős kombós összeállítást eredményezhet.

Fejleszteni pedig persze ezen túl is lehet: elég csak megnézni valamelyik aktuális versenybeszámolót – biztosan lesz ilyen pakli a legjobbak között. Aki azonban a nagy spoilerek hiányában is bele szeretne kóstolni a koncepció által nyújtott örömökbe, az most kapott némi kiindulási alapot. Jó játékot!

Csető Zsolt

2 thoughts on “Olcsópakli – Gyűjtőgenerálós bilincs

  1. Két lila lapot ajánlanék még, az egyik a régi-új sztár, Az áldozat szintje, a másik pedig a gyűjtőből szintén visszavehető lapmegoldás, Zarknod érintése.

  2. Én személy szerint 3 gyalut nem javasolnék.Nem szeretnék belőle kettőt behúzni kezdő kézre,de ha 1-2 körbe gyalultam és valamiért még megy a játék akkor se szívesen húznám be a következőt a 4-5 körbe.Elég a kettő.Viszont a szintén zénes kelyhet nem hagynám ki.Abból akár elfér a 3 is.Jó eséllyel lesz kit áldozni(vagy később akár csont is lesz rá) és ő multifunkcionálisabb is mint a gyalu.
    Az életadót ebbe a pakliba nem tenné bele.Lidércúr és morgan nélkül nem domborít elég nagyot a lap(lassítja a hordázásunkat mivel passzivan adja aki jön vissza) helyette mehet akkor 2-2 gyalu+kehely+1vizilósólyom pl szentségtelen kapu helyett(ami sztem nagyon kam).Az áldozat szintje szintén megfontolandó sajnos nekem pont nem fért be most a blogosra,de terveim között nekem is szerepelt.
    A másik amit én nagyon szeretek és ez miatt többnyire fix is 1 színem a deckbe a kumulativ szimetria.Iszonyat erős az amit tud ebbe a pakliba. Legtöbbször persze széltáncost vagy kelyhet akarunk majd másolni,de sokszor jó lesz dobatást is(akár 1 patit).Ha pedig sárga akkor mivel eddig semmi instant lövésünk nem volt érdemes lehet betenni 3 szingu gyengét is(vagy persze jobb lenne a túlvilág hívását,de tudom olcsó pakliról beszélünk).Ja és esetleg még ami szintén egész olcsó és illeszkedik a pakliba az a csontkovács.Nekem tegnap is sok mecset hozott(pl neki és a kom szimnek) hála nem volt túl nagy gond leszedni egy örző lordot sem(szingukat szépen visszaszedegettem és lelövöldöztem az életeit és csak1 kör mínuszban voltam).De persze ugyanúgy sokszor jó egy kelyhet is visszatenni az asztalra vagy egy kidobott gyalut visszavenni és legyalulni ellenfelünk meglepett arcát:)

    Jó generálást mindenkinek!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.