Beharangozó – Istenek viadala

Avagy minden, amit a következő nagy HKK kiegészítőről jelenleg tudni lehet.

Lassan, de biztosan közelít a november, és minden HKK-s jól tudja, hogy ez mit is jelent: hamarosan itt az új HKK kiegészítő, melyről most minden eddig ismert infómorzsát összegyűjtöttünk számotokra.

A kiegészítő neve Istenek viadala lesz, és bár a háttértörténete jelenleg még nem ismert, az bizonyos, hogy az istenek követőinek felújított változatai is közrejátszottak a választásban – mert hogy ezek is benne lesznek. Ahogy szinte minden évben, úgy most is lesz egy új szabály: idén az úgynevezett védekezést kapjuk meg újdonságként. A védekezés ikonnal rendelkező lapok a következõ képességet kapják: ha ellenfeled kezdte a játékot, ellenfeled elsõ körében ingyen kijátszhatod őket. Segítségükkel jobban kordában tarthatjuk majd a villámgyors paklikat, melyek kezdés esetén túl nagy előnybe kerülnének.

Lesz egy formai újdonság is a kiegészítőben: megjelennek az első nagyobb képpel ellátott lapok. Ezek a korábbi token-kártyákat váltják fel: a más lapokkal gyártott Chara-din fattyákat, Dobótőröket és egyéb gyakran látott kikészített kártyákat látványosabb és jobban megkülönböztethető lapokkal jelölhetjük majd immáron. Ha minden igaz, akkor összesen 7 fajta lesz belőlük a kiegészítőben, és a gyakori lapok között lesznek majd megtalálhatóak, akárcsak például az Orgling kártevő, a Varkaudar pálinka vagy az Ork amulett a Zanszilánkokban.

Gyakran felmerülő kérdés egy új kiegészítő előtt: mely koncepciók és fajok kapnak erősítést? Nos, idén biztosan örülhetnek majd a legendás lények, a goblinok, a xenók és az ében íjászok rajongói, de a kontroll-pártiakat is olyan spoilerek felújított változatai várják majd, mint a Panatán csillapítás, a Thrax halálcsapás vagy éppen a Solisar aurája. Mindez persze csak a töredéke az újdonságoknak.

Szivárgás rovatunkban korábban már több lapot is leközöltünk számotokra az új kiegészítőből – ezeket most összegyűjtöttük számotokra egy helyre.

 • Õsi praktika (új): X VP, Chara-din, azonnali. Célpont lény vagy játékos sebzõdik X+2-t, te pedig gyógyulsz X+2-t. X maximum 9 lehet.
 • Bársony gyilkos (új): 3 VP, Dornodon, szörny, 4m/3. Anti-mágia: 0. Repül. Nem lehet azonnali varázslat célpontja. Direkt sebzõ harci képességekre immunis. Harci képesség: ellenfele a harc ütés fázisában a gazdáját sebzi.
 • Mestermágus (új): 1 VP, Fairlight, kalandozó, 0/1. Sikeres kijátszásakor aktivizálhatsz egy lapot. 1 nekron: célpont lap aktivizálódik és a mestermágus kap egy szintet (egy körben egyszer).
 • Csábos áldozat: 3 VP, 0/1, kalandozó. Sikeres kijátszásakor az ellenfél egy célpont lapja, ha akarod, átkerül hozzád, ha lény volt, passzívan. 1 VP, áldozd fel és rakd a semmibe: célpont lap a gyûjtõbe kerül.
 • Elzárás (új): 1 VP, Elenios, azonnali, védekezés. Kijátszhatod közvetlenül ellenfeled húzási fázisa után is. Ellenfeled ebben a körben már nem játszhat ki lapot (helyszínt sem).
 • Ikerfivérek: 2 VP, Tharr, általános. Kapsz két darab 0/2-es repülő lény jelzőt, melyek sebzése mindig eggyel kevesebb, mint ahány lényed van. Nem lehet eldobni anti-mágiának.
 • A teremtés zenekara (új): 2 VP, Sheran, általános. Rakj passzívan a tartalékodba két 0/1-es jelzőt a következő képességgel: Áldozd fel: a kör végéig ingyen kijátszhatsz egy fix, max. 8 idézési költségű lényt a kezdeből, vagy kör végén húzz egy lapot!

Az Istenek viadala a november 24-én esedékes Beholder találkozón lesz először kapható, az első csomagokat pedig szokás szerint már egy héttel korábban, a november 17-i frissen bontott versenyen beszerezhetitek – idén is érdemes lesz tehát elindulni. Addig is figyeljétek a hkk.hu oldalt, hiszen a héten a kiegészítő hivatalos előzetese is megkezdődik!

Csető Zsolt

34 thoughts on “Beharangozó – Istenek viadala

 1. Lila megy vissza a specializációba! 1-ért 5-öt lőni instantként jó üzlet hát még ha gyógyulunk is mellé 😀

 2. 100% hogy lesz új nekro csonti
  Hurrá!
  És remélem azért lesznek szép számmal élőholtak is 😉 hisz különben hogy szaporodna a holtak serege.

 3. Én a többi isten oltárát/templomát várom nagyon. Nyakamat rá, hogy a követők mellé azok is jönnek majd…

 4. remélem azért azok a templomok és oltárok nem lesznek durvábbak az eddig ki jötteknél 🙂

 5. Remélem az Edralianhoz is jönnek lapok. Amúgy az új “isten követőkkel” milyen paklik kelhetnek életre? 🙂

 6. Fullruns szerint:

  Sztem az új Életadó után az élőholt-fanok egy fél évig nyugodtan ülhetnek egy helyben és csendben maradhatnak 🙂

 7. Bubu mester azért ne így állj bosszút a múltkori ért 😀 a holtakban az a jó, hogy sokan vannak és még többen lesznek,
  Az hogy aznap mázlis voltam az nem jelenti azt, hogy nem kell több hulla a zsákba 🙂
  Azért az élőholt fanok még szeretettel várják a sok kicsi zombit akiket hadba vezethetnek 😀

 8. A Mestermágus ebben a formában csak nekem tűnik messze gyengébbnek, mint a Kritanoid? Elég szomorú, hogy a Két világ közt egyik legnagyobb spoilere ilyen felemásan támad fel.

 9. Akkor is ez lenne a véleményem, ha az az ominózus vasárnapi meccs meg sem történt volna…az élőholt pakli (meg jópár másik) kapott egy olyan lapot, aminek a képessége korlátlanul használható, ami brutálisan erős a jelenlegi környezetben, így igen komoly lépéselőnybe került más etnikumokkal szemben. Szerintem nem erre kéne most rámenni.

 10. Azért vegyük figyelembe, hogy ez még mindig nem egy orgling ősanya, az sokkal gusztustalanabb szerintem mint az életadó lehetne bármikor. És ráadásnak az ősanya egy nemgyak lap ami még gusztustalanabbá teszi. Mégis kapnak az orglingok megint valamit arra mérget veszek. (azt azért tegyük hozzá, hogy te mondtad, hogy az Élőholtak nem etnikum, most nem szívózás csak ebben egyet értek veled, hisz nem véletlenül nem próbáltam még meg kérdezni komolyan hogy be engednéd-e őket fajra, eddig is csak viccelődtem vele)
  Az elfogultság is szól belőlem de én többet nem akarok látni orglingokat inkább a Quargok jöjjenek velem szembe mint azok a disznók. Hisz a vörös hangyácskák ellen még élvezetes is a játék 😀

 11. Mestermágusnak megvan a maga helye, ahova elég broken lesz sztem (Tomival már örletelünk :D). Én főleg a Leah követőre leszek kíváncsi, hallani egyet s mást…

 12. Tetszik Leah követő 🙂 hatalom korlátozásán érdekes kis paklit lehetne rá építeni 🙂

 13. Lesz új követő-lövés megfogalmazás? Ennek nagyon örülök, utálok 2 sort végigolvasni egy ilyen triviális dologért.

 14. Lesznek templomok, felepitesben a Leah templomra hasonlitok.
  Az istenek kovetoi es a templomok a (majdnem) egyszinu koncepciokat segitik kifejlodni.
  A koveto-lovest osszevontuk 1 fogalomba, nem valtozik a lenyege.
  Lesznek ködös lapok.
  Mestermagus igen jo legendas-oglingosba (pl. Orgling magus! yeah :)) )
  Quwargok tobbet kapnak most, mint az orglingok.

 15. hát sztem az orgling mágust nehezen aktivizálja a mestermágus, mert nem lehet forrás célpontja 😛

 16. Hát a Mestermágus arra jó,hogy keltető+legendás->
  2. kör,anya 2ért,3 kártevő,egyik épít kaput vagy epikust,jön egy o mágus,5 max ép,követővel 10 max ép,jön egy mestermágus,15,1 nekron,o mágus aktív,20…szarnak nem mondanám

 17. Hat ez egy 4 lapos kombo volt 2. korben 3 lapos kezdesnel 🙂 de a lenyeget illetoen egyetertunk.

 18. Mestermágus stabilizálja majd a molitár dob paklit. 🙂 Élőholt fanok is hokizhatnak a nekropolisszal. 😛

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.