Interjú – Szarvas Attila, a Beholderes verseny győztese

Az amatőr győztessel beszélgettünk.

Múlt héten került sor a Beholder októberi versenyére: a sokszínűség jutalma formátumon Szarvas Attila diadalmaskodott az amatőr kategóriában, méghozzá Zarknod bilincsés kontroll paklijával. Vele készítettünk ezúttal interjút.

HKK Blog: Szia Attila! Gratulálunk a Beholder októberi egylapos versenyén aratott győzelmedhez, kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Szarvas Attila: Sziasztok! Szarvas Attila vagyok. Egerben tanulok, így az ottani versenyeken mindig megtalálhattok, valamint elég gyakran a miskolci, és pesti versenyeken is (Dungeon, Blog, vagy pl. a Wekerlés Beholderes versenyeken).

HKK Blog: Egy lényekre és varázslatokra egyaránt építő Zarknod bilincsés kontrollra esett a választásod. Miért éppen ezt a koncepciót választottad?

Szarvas Attila: Úgy volt, hogy nem indulok, így nem is nagyon gondolkoztam a paklin. A hét közepén kiderült, hogy mégis mennem kell Pestre, így gondoltam kötöm a kellemest a hasznossal, elindulok a versenyen is! A kérdés annyi volt hogy mivel induljak?! Juhász Feri nagyon gyorsan meggyőzött, hogy egy ilyen hibrid Bilincsel induljak.

HKK Blog: Alig pár hónapja volt a Nemzeti Bajnokság, melynek második napján szintén ez volt a formátum. Mennyire merítettél az ottani paklikból és a metagame-ből?

Szarvas Attila: Igen! Nem véletlen hogy Feritől kértem tanácsot! A nemzeti előtt egy-két versennyel, volt egy ilyesmi gyakorló verseny. Ott én indultam a paklival, és ha jól emlékszem 6/4-re jó is volt. Elmondtam Ferinek hogy miket nem tartok elég jónak, és miket kéne még esetleg belerakni. A Nemzetin ő indult vele, és igen jó eredményt ért el.

A mostani versenyre – ahogy írtam – nem akartam menni, és ami furcsa, hogy ő sem… mégis egy 98 százalékban egyező paklival elindultunk mindketten!

HKK Blog: Kérlek mesélj az öt forduló történéseiről, főbb mozzanatairól!

Szarvas Attila: Hát igen… a sors fintora: az első fordulóban Juhász Feri ellen kellett küzdenem. Néztünk is egymásra hogy ilyen nincs!! De hát: vicces a sorsoló program. Úgy alakult, hogy végül én diadalmaskodtam, de hát mondanom sem kell, hogy voltak meleg helyzetek. Tipikusan „az nyer aki jobbat húz, és előbb húzza” forduló volt, de én nagyon élveztem! Egyik kedvenc csatározás: Apokalipszis vitt mindent előnyömre (sajnos még egy 2 jelzős síkot is). Következtem, Lopakodó ganüid, és Feri egyben élt. Hát mondanom sem kell, hogy elcsattant az ő részéről is egy Apokalipszis…

A második fordulóban Pusztai Kornél ellen játszottam. Az elsőt ha jól emlékszem simán hoztam, másodikat pedig ő hozta. Harmadikban annyin múlott az egész, hogy Szilánkcsapdával fogja meg a varázslatomat, vagy Tudati blokkolással. Tudatival fogta meg, 3 manám maradt, neki pedig 7 ÉP-je. Jött egy Pszionikus entitás, és sikerült nyernem.

A harmadik menetben Klujber Balázs ellen játszottam. Nagyon jó meccseket játszottunk. Azt hittem esélytelen lesz (kevesebb lap és húzni/keresni sem lehet), de nagyon nem volt az. 1-1-nél a harmadik menetben egy Álomhozóval sikerült nyernem, ami kölcsönkérte nekem ellenfelem Méregsárkányát (valamint egy Morin cica is segédkezett).

A negyedik fordulóban Papp Ádám ellen játszottam, hasonló Bilincsel, mint az enyém. Hát nagyon nem volt szerencsém ellene. A második körös Beszűkült látoköröket nem szerettem. Az elsőben hozta neki, a másodikban viszont nem zavart: Vérnyelő és egyéb szép lények csócsálták. Ekkor jött egy Az igazság pillanata. Elszomorított, amikor végignéztem az asztalom pusztulását. 2-1-re nyert végül.

Nem csüggedtem. Jött az ötödik forduló, itt Király Zsolt volt az ellenfelem. Terrgath-tal játszott, gondoltam jó leszek az első meccsen, aztán side után alkotok valamit. Az elsőt nyertem is, a másodikban pedig egy Chosuga nem engedte, hogy nagyon elfajuljanak a dolgok, szépen redukálta egy Izmos pegazus támadását, sikerült nyernem!

HKK Blog: Az egylapos formátumon mindig akad néhány kiemelkedő kedvenc. Neked mely lapok működtek a legjobban a versenyen?

Szarvas Attila: Huhh. Ezzel megfogtál. Ugyebár a kártyáknak lelke van… 😀 Komolyra fordítva a szót, mindegyik lap nagyon jól működött, érzésem szerint talán nem is volt a pakliban igazán felesleges lap. Amit mindenképp kiemelnék, az szerintem az Apokalipszis: minden helyzetben vissza tudott hozni! Nagyon jó volt a Végtelen formázással trükközni. Bomtar trükkje is eléggé adta. A lények közül az egyik sztár az Álomhozó volt! Többet nem sorolnék fel, mert tényleg mindegyiket leírhatnám.

Ami érdekesség, hogy a mezőnyben 3-an választottunk Zarknod bilincsére épülő paklit, és mind a hárman eléggé jó helyezéseket értünk el!

HKK Blog: Milyen érzés megnyerni egy Beholderes versenyt? Mit tanácsolsz azoknak az amatőr játékosoknak, akik szintén el szeretnének jutni idáig?

Szarvas Attila: Első sorban élvezni kell a játékot! Eléggé régóta játszom (lassan 10 éve), és eddig Pesten mindössze egyszer álltam dobogóra!

Az érzés leírhatatlan, át kell érezni. Ami a legfontosabb, hogy soha sem szabad feladni. 🙂 Azt azért ne felejtsük el, hogy szerencse is kell hozzá.

HKK Blog: Gratulálunk még egyszer, sok hasonló eredményt kívánunk még neked a jövőben!

Szarvas Attila: Köszönöm szépen, részemről a megtiszteltetés! Köszönöm az interjút, ellenfeleimnek a nagyon jó küzdelmeket, valamint az olvasóknak, hogy végig olvasták ezt a jó pár sort! 🙂

Csető Zsolt

7 thoughts on “Interjú – Szarvas Attila, a Beholderes verseny győztese

  1. Szép volt Attila!Bízok benne,hogy téged is gyakrabban lehet majd az első asztalokon látni ezek után(kellő lökést kapsz).Go go go!

  2. Gratulálok, jó meccsek voltak! A Méregsárkány pedig olyan jó lap, hogy még neked is kellett Álomhozóval! 😉

  3. 🙂 Köszönöm még egyszer!

    Igyekszem majd ott maradni az első asztalokon ^^,

    Mr Punk: A méregsárkány elengedhetetlen volt… 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.