Tíz év – Sötét manifesztáció

Tíz éve pörgeti már a varkaudarokat és az orkokat a két etnikum közös követője.

A tíz éve megjelent Grumarg barlangja Zén kiegészítő két maradandó lapot is ajándékozott a HKK-nak. A Lélekgyűjtőről a múlt héten már megemlékeztünk, amely ritkán tapasztalt mértékű jelenléttel büszkélkedhetett a maga idejében, a másik pedig az a Sötét manifesztáció, amely a mai napig ott szerepel a használható követők között. Mint ilyen, vitathatatlanul megérdemli, hogy megemlékezzünk róla a Tíz év rovatban – az a lap, amely az asztalokon is képes túlélni egy évtizedet mindenképpen megérdemli ezt.

Kevés olyan követő van, amely két koncepciót is erősít egyszerre, a Sötét manifesztáció azonban ilyen: Dornodon két fő etnikuma, a varkaudarok és az orkok is hozzá mehetnek segítségért. Már önmagában ez a megoldás is jó alap ahhoz, hogy hosszú életű legyen, de természetesen képességének is sokat köszönhet, hiszen éppen a két fő erőforrást, a lapot és a varázspontot biztosítja, méghozzá körönként. Egy ilyen lap nem meglepő, hogy nehezen kopik ki a játékból.

Hogy a két etnikum közül mikor melyik járt előrébb, az folyamatosan változott az évek során: mostanában inkább az orkok kaptak erősítést, így inkább velük látjuk próbálkozni a játékosokat. Nem kizárólag a piros lényekre építő paklik használták azonban a követőt az évek során: mindenképpen meg kell emlékeznünk A legfőbb követős pakli egyik speciális változatáról, amely sok paklidobatással, víziókkal és Az álmok mesterével operált többek között. Nem volt ritka, hogy ezen koncepció is bevetette a Sötét manifesztációt a négy követő egyikeként: a gyűjtőben landoló varkaudarokat és orkokat (leginkább a két tábor legnagyobb karriert befutó tagját, a Varkaudar merénylőt) cseppet sem volt rossz biznisz átforgatni plusz egy lapért cserébe.

A Sötét manifesztáció tehát nem csak erős, hanem univerzális is, amely végképp biztosítja, hogy a jövőben is viszontláthassuk majd a játékban. Hogy milyen sűrűn, az vélhetően már nem rajta fog múlni: a követőnek bizonyára még hosszú évekig helye lesz a játékban – feltéve, ha az ork- és varkaudar-seregek is képesek lesznek felnőni erejéhez. Boldog tizedik születésnapot neki!

Csető Zsolt

7 thoughts on “Tíz év – Sötét manifesztáció

  1. A Trafo viszont mar a 17.-en is tul van! Azt hiszem, ez a legregebbi, folyamatosan versenylapnak mondhato lap… par honap kesessel koveti a Manacsapda es a Gyenge ereje.

  2. Illetve az Óriás patkány, ez a két lap maradt meg az első kiadásból. Reméljük lesz addig játék, és akkor megénekeljük a huszadikat. 🙂

  3. Óriás patkány azért nem volt ott folyamatosan az asztalokon, volt többször is pár év kihagyása. De a trafó tényleg ott volt folyamatosan.

  4. Viszont szerintem a trafó éppen most kopik; az utolsó bástyák egyike volt a csatamező, ahonnan már elkezdtem kihagyni. Talán már csak a Sokszínben tartja magát. Gyakran egy manadupli jobb.

  5. A Szurke is elso kiadasos, de azt sokkal kevesebbet latni versenyen az utobbi evekben, mint a Trafot.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.