Paklileírás – Mókakarácsony

Karácsonyi paklileírás a közelgő ünnep (és a holnapi frissen bontott verseny) elé.

Holnap elszabadul a pokol, minden új lapra fény derül, sokan elkezdünk gondolkozni, milyen lesz az új meta, milyen paklikat érdemes majd összerakni. Mai leírásomban egy számomra kedves móka paklit mutatok be nektek.

Miután megjelent a legújabb Zén kiegészítő, rögtön a 2007-es versenyév jutott eszembe. Ekkor kezdtem el játszani, és egy Arató Zoli által pörgetett KF-es lényes paklira nagyon rákattantam (ezt még Schumi rakta össze neki), bár komoly sikert nem tudtam elérni vele. Maga a koncepció nagyon egyszerű: megajándékozzuk, feldíszítjük lényeinket, majd porrá törjük velük az ellenfelünket.

Kicsit amúgy meglepődtem, amikor megláttam az új lapokat: néhány igencsak tetszetősre sikerült, pár pedig mintha hangulatát vesztette volna sajnos (ilyen pl. a Karácsony), persze így legalább versenylapokat kaptunk.

A paklink egyik alapkövét egy fel nem újított lap adja, a Fenyőóriás. Teljesen egyetértek azzal, hogy nem lett felújítva, használható jelenlegi formájában is. Ő a monsterünk, a vad ász, korrekt János vagy hívhatjuk bárhogy: ő az, akit minél előbb az asztalra szeretnénk varázsolni, és elkezdeni telepakolni tárgyainkkal. Külön öröm, hogy pár tárgyat rá ingyen is kijátszhatunk (Csillagszóró, Fenyődísz). Azért nem ő az egyetlen lény, akit a kiegészítő megjelenésével jónak érzek ebbe a deckbe: Fenyőőr manó barátunk folyamatosan visszatérve a gyűjtőből keseríti meg az ellenfelek életét (bár megjegyzem, hogy mostanában igencsak sok semmizés kerül a játékosok side-jába, főleg az új generációs gyűjtőgenerálós bilincs miatt).

Hogy az asztalra tudjuk varázsolni őket, használhatunk Vörösköpenyes mágust: 1 varázspontért kereshetünk vele, majd erőforrást fog szépen termelni nekünk. Hogy miket kereshetünk még a fenti lényeken kívül? Fenyődísszel igencsak féreg dolgokat tudunk művelni, hiszen az asztalról tudunk majd bevetni egy “Diána kívánságát” (persze utóbbinál a meglepetés előnye volt, ami igazán meghatározta az erejét). Szintén jó buff-lapnak számít a Démonölő, hiszen védelmet, plusz sebzést és erőforrás-fölényt is termelhet.

Itt a paklink tulajdonképpen kétfelé ágazhat. Az egyik egy olyan vonal, amit telerakunk ellenvarázslatokkal és leszedésekkel (vagyis varázslatokkal próbáljuk befolyásolni a játékot), a másik, hogy az asztalról próbálunk valamiféle előnyt kialakítani, és befolyásolni az ellenfél játékát. Én az utóbbit jobbnak gondolom, mivel a pakli alapvonala is ilyen, nem szeretnék eltérni már ettől, főleg mivel az egyik ilyen asztal-kontroll szín szervesen illeszkedik a koncepciónkba. Bizony, a barna. Asztalról Antimágikus goblinnal keserítjük ellenfelünk életét, kézből pedig Zilak-din főkancellárral okozhatunk meglepetést.

Mivel némi védelemre még szükségünk lehet, próbáljuk meg drágítani az ellenfél lapjait. Sok pakli ellensége lehet a Nezopurrafix, nem mellesleg minőségi lapelőnyt is termelhetünk vele. Szintén a szín nagyszerű KF-es tárgya, a Moa kommunikátor, melyet ingyen (helyettesítve) is játékba hozhatunk. Említettem, hogy semmizésre manapság minden egyes decknek szüksége lehet. Nincs ez máshogy itt sem: legkiválóbb erre a célra Mr. Rian Nándor, Riannandi (aki nem kevésbé funkcionál jól alternatív leszedésként is).

A paklink tehát a következőképp néz ki.

A pakli

szabálylap: Lépéselőny

3 Fenyőóriás
3 Fenyőőr manó
3 Vörösköpenyes mágus
3 Antimágikus goblin
3 Zilak-din főkancellár
3 Nezopurrafix
3 Ker-kalak tanácsnok
2 Riannandi
2 Deego
5 Moa kommunikátor
1 Moa homokfutó
3 Moa ékszer
3 Fenyődísz
3 Ajándékcsomag
3 Csillagszóró
2 Démonölő

45 lap

Szerintem érdemes ezzel a paklival próbálkozni, számtalan változatát össze lehet majd rakni az új kiegészítővel.

Jó játékot, és sok sikert:

Egyed Dávid

ps.: találkozunk holnap a sealeden!

Hírdetés

3 thoughts on “Paklileírás – Mókakarácsony

  1. Csá Dév! Jó kis decket raktál össze, az új fejlesztés is ugyanolyan érdekes mint az előző 🙂 Kedvet kaptam arra, hogy versenyre is menjek egy hasonlóval, bár ahhoz egy-két apró módosítást kell azért eszközöljek (a földanya amulett biztos bemegy, azt múltkor te is használtad), meg berakni a Törpe hőst, Doronydudát az új kiegből. Az utóbbival egész durva lockot lehet rárakni az ellenre.

    A cím is aranyos, bár simán a MóKarácsony is jól hangzik :).

  2. For da Christmas! 🙂

    Hmmm meg a végén elcsabulok és kedvet kapok karácsony paklizni 🙂

    Furcsa olvasni a nevemet, akkor ultra nagy fun volt, és lettem vele 5. ha jól emlékszem… köszönöm Dev bá! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.